ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Με ένα χρυσό, δυο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο αλλά και πολλά πλασαρίσματα στην πρώτη τετράδα επέστρεψε από τη Δέκατη Ημερίδα Κολύμβησης η ομάδα του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου. Το μεγαλύτερο κέρδος όμως πέρα από τα μετάλλια ήταν η ίδια η συμμετοχή των παιδιών και η χαρά από το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που επιβράβευσε την προσπάθειά τους.

Τους αγώνες  διοργάνωσε ο  Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων «Πρωτοπόροι» στο κλειστό κολυμβητήριο Κολοκυνθούς στις 7 Απριλίου. Αφορούσαν παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες και κινητικές αναπηρίες και ήταν ενταγμένοι  στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης των μαθητών της γενικής αγωγής προς τα άτομα με αναπηρία.

Στην ημερίδα μάλιστα πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα των 4X33 m σε μεικτή σειρά (αγόρια - κορίτσια) όπου δύο αθλητές προέρχονταν από τους Φορείς Ατόμων με Αναπηρία και δύο από γενικά σχολεία, συλλόγους και σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα της κολύμβησης .

Ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου κ. Θανάσης Μπούρας συνεχάρη  τις υπεύθυνες γυμνάστριες του προγράμματος κολύμβησης του σχολείου κ.κ. Ίλια Πιταρά και Πανδώρα Ελευθεριάδου και ευχαρίστησε για την αφοσίωση και την πολύχρονη συνεργασία τους με το σχολείο τους προπονητές και τις προπονήτριες του Αθλητικού Κέντρου της οδού Καζαντζάκη κ.κ. Κυριάκο Πουλιάση, Δάφνη Αγνανταίου, Βασιλική Σακκά και Ειρήνη Μάνθου.

Από το www.xtypos.gr