ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στον τελικό κυπέλλου Αθηνών προκρίθηκε η Αθλητική Ένωση Ηρακλείου ενάντια στον Πανερυθραϊκό. Το ιστορικό σωματείο του Ηρακλείου Αττικής μετά από μια σεζόν με εξαιρετική πορεία συνεχίζει και φέτος να καταγράφει νικηφόρα πορεία.

Ωστόσο, επειδή ο 13ος παίκτης της ομάδας, οι φίλοι της από τις κερκίδες είναι αυτός που κάνει τη διαφορά, καλεί τους φιλάθλους της πόλης να βρεθούν στο πλευρό της για να την υποστηρίξουν την Τετάρτη 12 Μαρτίου στις 18.00 στο γήπεδο της Ριζούπολης όπου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του κυπέλλου Αθηνών. Για τους μαθητές που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα δωρεάν θα γίνει προσυγκέντρωση στον σταθμό του ΗΣΑΠ για αναχώρηση στις 16.30.

Η Αθλητική Ένωση "Ηράκλειο" είναι το παλαιότερο αθλητικό σωματείο στο Ηράκλειο Αττικής, με έτος ίδρυσης το 1929 ως Α. Ε. Ηρακλείου.

Το 1929 ιδρύθηκε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλείου, το πρώτο αθλητικό σωματείο στη συνοικία. Αναφέρεται πως το 1930 ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλείου Αθηνών Ανδρέας Ανδρεάδης πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ. Ακολούθησαν κι άλλοι σύλλογοι: ο Ερμής, ο Α.Ο.Π. Ηρακλείου, ο Αστέρας και ο Ηρακλής. Από το 1962 οι σύλλογοι αυτοί αγωνίζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ και έδιναν την ευκαιρία στους νέους της περιοχής να παίζουν ποδόσφαιρο.

Το 1996 ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ηρακλείου πήρε την πρωτοβουλία και με τη βοήθεια του Δήμου και των τότε ποδοσφαιρικών παραγόντων πέτυχε τη συγχώνευση των σωματείων Γ.Σ. Ηρακλείου, Αστέρα Ηρακλείου και Ηρακλή Ηρακλείου σε μία ομάδα που ονομάστηκε "Ο.Φ. Ηρακλείου". Το 2001 ο ΟΦΗ μετονομάστηκε σε Αθλητική Ένωση "Ηράκλειο".

Ως το 2001 το Ηράκλειο αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ έχοντας περάσει από όλες τις κατηγορίες. Το 2001 κατάφερε για πρώτη φορά την άνοδο στη Δ΄ Εθνική, στην οποία αγωνίστηκε τέσσερις συνεχόμενες σεζόν: 2001-02 ως το 2004-05.

Από το 2005 η Α.Ε. Ηράκλειο αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΑ. Ως έδρα χρησιμοποιεί το "Γήπεδο Ηρακλείου", στον Πράσινο Λόφο, ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο 2.000 θέσεων με μία σκεπαστή κερκίδα, το οποίο αποτελεί την αθλητική κυψέλη της πόλης. Εκτός από την ανδρική ομάδα, διατηρεί επίσης ομάδες εφήβων, παίδων, παμπαίδων και ακαδημίες (τζούνιορ).

2011-2012

Την σεζόν 2011-2012 το Ηράκλειο επιχείρησε κάτι που λίγοι σύλλογοι θα τολμούσαν. Άφησε τα "μεγάλα" μπάτζετ και τους ακριβοπληρωμένους παίκτες και ξεκίνησε να χτίζει μια ομάδα που θα είχε ως βάση παίκτες που προέρχονται από τις υποδομές της ομάδας. Έτσι μόνο με τις προσθήκες των Σπύρου Ζαμπαρά, Αντώνη Κωσταντινίδη και Γιώργου Λέκκα, αλλά και με τις επιστροφές των Παναγιώτη Χριστοδούλου και Παναγιώτη Περτσά έκανε πολύ καλή πορεία, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.



Παίκτες Ηρακλείου (2013-2014)

Δημήτρης Θεοφανίδης Τερματοφύλακας

Γιάννης Φραγκουλόπουλος Τερματοφύλακας

Ηλίας Σαζακλής Αμυντικός

Αντώνης Κωσταντινίδης Αμυντικός

Νίκος Λεώνης Αμυντικός

Βαγγέλης Παπαδόπουλος Αμυντικός

Σπύρος Κακαμπάκος Αμυντικός

Εμμανουήλ Τσουτσουδάκης Αμυντικός

Βασίλης Καφετζήs Μέσος

Αργύρης Καλιοπάνος Μέσος

Παναγιώτης Χριστοδούλος Μέσος

Rogerio Cannellini Μέσος

Λάμπρος Λιονάς Μέσος

Κωσταντίνος Γουδέλης Μέσος

Αμεραλντο Μερτκόλα Μέσος

Λέανδρος Δαυϊδ Μέσος

Κωσταντίνος Πετρίτσης Μέσος

Εμμανουήλ Βαμβακέρης Μέσος

Ανδρέας Κατσούλης Επιθετικός

Γιάννης Γεωργουδάκης Επιθετικός

Κωσταντίνος Τσαλιάγκος Επιθετικός

Χρήστος Γκροπάϊ Επιθετικός

Από www.xtypos.gr