Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

Τον απολογισμό της θητείας του, τα σχέδια για την επόμενη τετραετία αλλά και απαντήσεις στην κριτική της αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να δώσει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Παντελής Βλασσόπουλος, φιλοξενούμενος στον Επικοινωνία FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

Ο κ. Βλασσόπουλος μίλησε για την αρχή της δημοτικής του αρχής, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά δύσκολο το ξεκίνημα: «Η αρχή της θητείας μας ξεκίνησε με τις χειρότερες συνθήκες: μείωση στη χρηματοδότηση, μεγάλο χρέος, υποχρέωση να εφαρμόσουμε τις αλλαγές του Καλλικράτη», τόνισε ο δήμαρχος.

Παρά ταύτα, ο κ. Βλασσόπουλος υποστήριξε ότι η διοίκηση κατάφερε να αντιστρέψει την εικόνα, σε εύλογο χρονικό διάστημα, με την άμεση εκμετάλλευση ευεργετικών προγραμμάτων όπως η χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου προς τρίτους, η αναχρηματοδότηση των δανείων αλλά και η οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών.

«Εξοικονομήσαμε χρήματα με τη μεταφορά υποδομών από ενοικιαζόμενα κτίρια σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου ενώ κόψαμε τις περιττές δαπάνες», έδωσε κάποια παραδείγματα ο υποψήφιος δήμαρχος.

Σε ό,τι αφορά τα έργα - και την κριτική που δέχεται για απουσία παρεμβάσεων στην πόλη - ο κ. Βλασσόπουλος απάντησε υπογραμμίζοντας τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Παλαιό Ηράκλειο, την ανέγερση του παιδικού σταθμού στο Κτήμα Δανηγγέλη και την εξασφάλιση του Κτήματος Μηλίγγου από το Πράσινο Ταμείο.

Στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής, ο δήμαρχος τόνισε τις προσπάθειες που έγιναν να στηριχτούν οι αδύναμοι, προσπάθειες που, όπως είπε, θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν σε περίπτωση επανεκλογής του. «Αισθάνομαι υπερήφανος για πολλά αυτά που έγιναν στο πλαίσιο, πάντα, με τις δυνατότητες που είχε ο Δήμος», σχολίασε ο κ. Βλασσόπουλος.

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο, ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ τόνισε ότι περιμένει με ανοικτές πόρτες τον πολιτικό του ετέρο στις εκλογές 2010 Γιώργο Βλαντή να αποφασίσει εάν θέλει να συμμετέχει εκ νέου στην παράταξη: «Με την Επόμενη Ημέρα είχε γίνει συμφωνία για συνεργασία με ορίζοντα τετραετίας. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τον Γιώργο Βλαντή σε δύσκολες συνθήκες. Ο κ. Βλαντής είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη, η οποία τον έχει ανάγκη», το σχόλιο του δημάρχου.

Για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της ΑΚΕΠ, ο κ. Βλασσόπουλος τόνισε: «έχουμε φτιάξει μια δυνατή ομάδα με την οποία φιλοδοξούμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Οι Δημοτικές Διαπλοκές μεταδίδονται καθημερινά 09.00- 11.00 από την συχνότητα του Δημοτικού ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94fm» και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του σταθμού http://www.94fm.gr

Από www.zonews.gr