Δευτέρα, Αυγούστου 04, 2014

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ


«Προς αποκατάσταση τυχόν παρεξηγήσεων θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι η διαφορά του Κέντρου Ημέρας με το κέντρο εκπαίδευσης είναι ότι μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα από 15 έως 70 ετών αντί για άτομα από 50 ετών και πάνω ενώ η χρηματοδότηση αντί να είναι από το ΕΣΠΑ έγινε με πόρους του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού συνεταιρισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ». Οπότε όχι μόνο δεν κινδυνεύει η λειτουργία του κέντρου αλλά αντίθετα είναι μεγαλύτερης δυναμικής.», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η απερχόμενη δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής απαντώντας σε αυτήν της παράταξης του νεοεκλεγέντα δημάρχου, κ. Νίκου Μπάμπαλου σχετικά με το Κέντρο Εκπαίδευσης για Άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε είναι η εξής: «Στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης για Άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό προχώρησε η διοίκηση του δήμου Ηρακλείου Αττικής στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Η δημιουργία του κέντρου είχε αποφασιστεί από το δημοτικό συμβούλιο το 2012 σε συνεργασία με τον κοινωνικό μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ο όποιος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 2001.

Επειδή δεν υπήρξε η δυνατότητα να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα κάλυπτε τα λειτουργικά έξοδα για 2 έτη, ο δήμος παραχώρησε το κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Κύπρου 27 προκειμένου να λειτουργήσει ως Κέντρο Εκπαίδευσης για άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό, με την «ΕΔΡΑ» να αναλαμβάνει την λειτουργία του με ίδιους πόρους. Το Κέντρο απευθύνεται σε άτομα με νοητική υστέρηση και αυτισμό από 15 έως 70 ετών. Στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπως: Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Εργοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Κοινωνικό Λειτουργό κ.α. Σκοπός του κέντρου είναι η προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης ατόμων με νοητική υστέρηση και αυτισμό και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών και των οικογενειών τους.

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη, Νίκος Μπάμπαλος, στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στο δημοτικό συμβούλιο είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τη λειτουργία του κέντρου τόσο σχετικά με τη χρήση του κτιρίου όσο και τη χρηματοδότηση του. Μάλιστα μία από τις βασικές ανησυχίες του ήταν πως θα υποστηρίξει ο δήμος Ηρακλείου την λειτουργία του Κέντρου μετά την λήξη της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ (2 χρόνια). Βέβαια η αρνητική στάση του δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς ήταν συνεχώς με τη στάση του αντίθετος σε οποιαδήποτε δράση του Δήμου που είχε κοινωνικό χαρακτήρα όπως Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο, Σπιτική Κουζίνα κλπ.

Προς αποκατάσταση τυχόν παρεξηγήσεων θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι η διαφορά του Κέντρου Ημέρας με το κέντρο εκπαίδευσης είναι ότι μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα από 15 έως 70 ετών αντί για άτομα από 50 ετών και πάνω ενώ η χρηματοδότηση αντί να είναι από το ΕΣΠΑ έγινε με πόρους του κοινωνικού μη κερδοσκοπικού συνεταιρισμού Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ». Οπότε όχι μόνο δεν κινδυνεύει η λειτουργία του κέντρου αλλά αντίθετα είναι μεγαλύτερης δυναμικής. Όσον αφορά την επιλογή του χρόνου των εγκαινίων, η διοίκηση του δήμου με σεμνότητα και πλήρη επίγνωση της σπουδαιότητας των κοινωνικών δομών δεν έκανε τα εγκαίνια του κέντρου την προεκλογική περίοδο προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι εξυπηρετεί προεκλογικούς σκοπούς.»

Από www.syneidisi.com
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

14 σχόλια:


 1. Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας υπέρ εκδοτών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας υπέρ εκδοτών ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση. Η εν λόγω τροπολογία που αφορά στα ΜΜΕ και η οποία εντάχθηκε στο υπό συζήτηση ν/σ για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής. Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει πολλαπλά την κυβέρνηση αλλά και τη Βουλή ενώ ο τρόπος που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο είναι παράτυπος και σκανδαλώδης.

  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει
  την τροπολογία «συμβόλαιο των πολιτικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης με τη διαπλοκή στο χώρο των μίντια».

  Πρόκειται για μια τροπολογία22 σελίδων με την οποία υιοθετούνται όλα τα αιτήματα των εκδοτών και διευκολύνονται οι συγχωνεύσεις, ενώ παρατείνεται επ' αόριστον το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και των ραδιοφωνικών σταθμών.Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ομολόγησε ότι υπήρξαν ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να πάει άμεσα η τροπολογία στη Βουλή.

  «Δεν είναι μόνο παντελώς άσχετη τροπολογία, επί της ουσίας ολόκληρο νομοσχέδιο, σε σχέση με το υπό ψήφιση Ν/Σ,αλλά δεν υπήρξε βεβαίως καμία σχετική συζήτηση στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής. Επιπροσθέτως, η απολύτως παράνομη διαδικασία εισαγωγής της τεκμηριώνεται και από τη σαφέστατη διατύπωση του Γενικού Λογιστηρίου με την οποία απεκδύεται του ίδιου του ρόλου του για την οικονομική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων που θα επιφέρει η τροπολογία, με Έκθεση η οποία αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για τη συζήτηση και τη σχετική υπερψήφισή της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση.

  «Πέραν όμως των σοβαρότατων διαδικαστικών ζητημάτων σημειώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με το σύνολο του περιεχομένου της συγκεκριμένης τροπολογίας, καθώς το περιεχόμενό της αποτελεί κυριολεκτικά ένα νέο συμβόλαιο των πολιτικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης με τη διαπλοκή στο χώρο των μίντια. Με την τροπολογία ως σύνολο και με τις συγκεκριμένες διατάξεις καθιερώνεται απροκάλυπτα ένα νέο πλαίσιο πλήρους αυθαιρεσίας και μεροληψίας υπέρ των συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματιών» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

  «Τακτοποιούνται» ζητήματα των ιδιοκτησιακών σχέσεων και των συγχωνεύσεων των μίντια ως βήμα, πέραν των άλλων,για τη διαγραφή τεράστιων χρεών. Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις εργαζομένων μέσω και της αυθαίρετης αλλαγής του χαρακτήρα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και των ενδο - ομιλικών μετακινήσεων. Δίνεται για πολλοστή φορά παράταση στην παράνομη λειτουργία των μέσων. Επίσης υπονομεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία και πλήττεται καίρια ο Τύπος μέσω του νέου καθεστώτος για τις διαφημίσεις, τις δημοσιεύσεις και το αγγελιόσημο» σημειώνεται.

  «Όλα τα παραπάνω «διευθετούνται»μέσα σε ένα νέο απολύτως προνομιακό για τη διαπλοκή πλαίσιο με υπέρβαση όλων των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων. Προφανής στόχος, μετά και την κατάργηση της ΕΡΤ και το σκάνδαλο της DIGEA, η δημιουργία συνθηκών καρτέλ και η ολόπλευρη στήριξη της μιντιακής διαπλοκής που εξυπηρέτησε με συνέπεια τις μνημονιακές πολιτικές και που βεβαίως υπονομεύει ευθέως την ίδια τη δημοκρατία μας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

  Από το διαδίκτυο

  tvxs.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνταγματικά δικαστήρια Γερμανίας - Γαλλίας : Μόνο ακίνητο που αποφέρει εισόδημα φορολογείται.

  Αντισυνταγματική είναι η επιβολή φόρου ακινήτων σε ακίνητα τα οποία δεν αποφέρουν εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους, καθώς πλήττει ευθέως το δικαίωμα της ιδιοκτησίας. Αυτά βέβαια ισχύουν στην Ευρώπη, διότι στην Ελλάδα ο νέος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, που επιβάλλεται από την Πρωτοχρονιά του 2014, πέφτει τυφλά επί δικαίων και αδίκων,ανεξαρτήτως εισοδήματος και αξίας των φορολογούμενων ακινήτων.

  Τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό και τα ευρωπαϊκά φορολογικά συστήματα
  αναφορικά με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας αποκαλύπτει με την έκθεσή της η επιστημονική επιτροπή της ελληνικής Βουλής, που αξιολόγησε το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

  Στην έκθεση της επιτροπής παρατίθενται δύο αποσπάσματα από αποφάσεις του γερμανικού και του γαλλικού συνταγματικού δικαστηρίου αναφορικά με τη φορολόγηση των ακινήτων τα οποία δεν αποφέρουν εισόδημα στους φορολογούμενους ιδιοκτήτες τους.

  Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται αναφορικά με το ζήτημα της εισαγωγής εισοδηματικού κριτηρίου επί φόρου επιβαλλόμενου επί της περιουσίας, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε, με την απόφασή του στις22 Ιουνίου 1995, μεταξύ άλλων, ότι η επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας,παραλλήλως προς άλλους υφισταμένους φόρους, δεν πρέπει να θίγει τον πυρήνα του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, καθώς και ότι ο φόρος πρέπει να μπορεί να κα¬ταβάλλεται ετησίως από τα ει¬σοδήματα τα οποία προέρχο¬νται κατά συνήθη χρήση από την περιουσία αυτή.

  Περαιτέρω, με αφετη¬ρία την παραδοχή ότι το εισόδημα το οποίο προκύπτει από την περιοδική εκμετάλλευση της ακίνητης πε¬ριουσίας πρέπει μεν να συμβάλλει στην κάλυψη των δη¬μοσίων βαρών, συγχρόνως, όμως, ένα τμήμα του πρέπει να παραμένει εις χείρας του φορολογουμένου, έθε¬σε το σχετικό όριο στο ήμισυ του ως συγκεκριμένου εισοδήματος, υπό την έννοια ότι η συνολική φορολογική επιβά¬ρυνση της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει, κατά προσέγγιση, το ήμισυ του εισο¬δήματος που παράγεται από αυτήν. Με απλά λόγια, η Εφορία μπορεί να παίρνει με τη μορφή του φόρου κατ’ ανώτερο όριο το 50% του εισοδήματος που προέρχε¬ται από το ακίνητο.

  Ανάλογη απόφαση έχει εκδώσει και το Γαλλικό Συ¬νταγματικό Συμβούλιο, που, με απόφασή του στις 29 Δεκεμ¬βρίου1998, επί του φόρου αλ¬ληλεγγύης επί της (κινητής και ακίνητης) περιουσίας έκρινε ότι ο ως άνω φόρος κατο¬χής της περιουσίας πρέπει να μπορεί να καταβάλλεται διά των εισοδημάτων που παράγει αυτή και, συνε¬πώς, για να είναι η φορολόγη¬ση της περιουσίας συνταγματικώς ανεκτή, πρέπει η κατοχή της να συνδέεται και με παρα¬γωγή εισοδήματος.

  Αντίθετα σε μας, ο ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) επιβάλλεται επί της ακίνητης περιουσίας, χωρίς καμιά πρόβλεψη για απαλλαγή έστω των ακινήτων που δεν αποφέρουν εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους.

  Από το διαδίκτυο

  capital.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΚ ΒΟΘΡΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ
  ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ
  ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
  ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
  ΚΑΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
  ΚΑΙ ΚΑΠΗ
  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ
  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΝΥΧΤΑΣ
  ΚΑΙ
  ΚΑΙ
  ΚΑΙ

  ΕΙΠΑΜΕ
  Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΚ ΒΟΘΡΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των ολιγαρχών.

  Ενώ η τρόϊκα και η εντολοδόχος ελληνική κυβέρνηση κόπτονται να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα και να απελευθερωθούν εντελώς οι απολύσεις των εργαζομένων, την ίδια στιγμή προχωρούν σε υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ και των τραπεζών σε χέρια λίγων.

  Έτσι εννοούν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Μια εξοντωτική ισοπέδωση προς τα κάτω,
  για να μην σηκωθεί κανένα νέο «κεφάλι» και μια υπερσυγκέντρωση του πλούτου και της εξουσίας στην κορυφή, για να επιβιώσουν οι ολιγάρχες του συστήματος και να διαιωνίσουν την εξουσία τους.

  Παρατηρούμε επίσης μια υπερπροστασία της ιδιοκτησίας στην κορυφή (π.χ. εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι,μιντιάρχες, τραπεζίτες) και μια κατάλυση της ιδιοκτησίας στη βάση της κοινωνίας, που φτάνει στην ουσία μέχρι τη δήμευση της περιουσίας.

  Καλώς ήρθατε στη Νέα Ελλάδα των ολιγαρχών.

  Καλώς ήρθατε στην κόλαση του σύγχρονου ελληνικού Μεσαίωνα, που δρομολογήθηκε και εφαρμόζεται με πρωτοβουλία και συμμετοχή κυρίως των υποτιθέμενων πασοκικών σοσιαλιστών.

  Από το διαδίκτυο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Μπάμπαλος μακάρι να φερθεί έξυπνα και να ξεκινήσει κλείνοντας το βόθρο που κάποιος έστειλε κρυφά τις μπουλντόζες να ανοίξουν για να δημιουργήσει τετελεσμένα. Όσο για τα κοινωνικά και τις κουζίνες και τα έτσι και τα αλλιώς το κοινωνικό πρόσωπο το είδαμε από τα σκουπίδια που βρωμούσαν τόσα χρόνια και τα πάρκα που τα εγκατέλειψαν τελείως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΚΑΙ
  Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΚ ΒΟΘΡΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φυσικα αφου θα εισαι ο πρωτος που θα φυγει!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Βεβαίως.
  Αφού ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ !!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. 5:16 ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΦΡΑΟΥΛΑ ΘΑ ΣΕ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ 1/9

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και η φραουλα βρωμα Πακιστανινη ΟΛΟ ΤΟ ΜΙΑΛΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο Γ&Δ χθές συνελήφθει διότι όπως μαθεύτηκε αργότερα είχε προβεί σε σεξουαλικές πράξεις με χρήστη ναρκωντικών ουσιών με αντίτιμο 5 ευρώ,τους πρόδοσαν οι φωνές του Γ&Δ που ανάγκασαν τους γείτονες να καλέσουν την αστυνομία διότι πίστευαν οτι κάποιο ζώο είχε παγιδευτεί σε κάποιο κάδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΡΕ ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΩΜΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΕΙΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. 16 Αυγούστου 2014 - 8:36 π.μ.

  Για να γραφεις στις 8:36 π.μ. την επομενη της Παναγιας ΓΙΑ ΤΟΝ Γ&Δ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ο Γ&Δ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΣ.

  ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ και ΘΑ ΤΑ ΠΙΕΙΤΕ (κοινώς θα τον ΡΟΥΦΗΞΕΤΕ αν αρχίσετε να κάνετε βλακείες ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Μη ξεχνάτε ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ),

  Υγ Με το να γράφεις αυτές τις ηλιθιότητες ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΘΕΤΕΙΣ αυτόν που υποστηρίζεις ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ……

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή