ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ "ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ"

Το χθεσινό γιουσουρούμ για την ανάδειξη νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ στη Βίλλα Στέλλα ήταν για γέλια και για κλάματα. Δεξιοί που κατέβαιναν ως υποψήφιοι και κουβαλούσαν «δικούς τους» προκειμένου να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους ψήφους. Ο Μαστοράκος να έχει δώσει τις σχετικές εντολές στον υπασπιστή του τον Σκουτζή να στηρίξουν συγκεκριμένα πρόσωπα, οι του Μπάμπαλου να πιάνουν όποιον πλησίαζε το κατώφλι της Βίλλας Στέλλα και να παροτρύνουν τους «συντρόφους» να ψηφίσουν τα δικά τους παιδιά «ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ» όπως χαρακτηριστικά έλεγαν. Ο Κουτρούλης ήταν παρόν από πολύ νωρίς μέχρι αργά το μεσημέρι και αυτός από την πλευρά του μάλλον καθοδηγούσε τους «συντρόφους» για το πιο πρόσωπο θα επιλέξουν.

Είναι γνωστό ότι στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ του Ηρακλείου Αττικής επικρατεί κρίση με 3 ξεκάθαρες τάσεις. Ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Μαστοράκος, ο «αντάρτης» Νίκος Μπάμπαλος, και ο «ανερχόμενος» Κυριάκος Κουτρούλης ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη «Δημοκρατική Συνεργασία» με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και πλέον πορεύεται σε ατομικό επίπεδο. Αλήθεια αν έδειχναν και οι 3 παραπάνω το ίδιο σθένος και αφοσίωση στην τελευταία αναμέτρηση για τον δημαρχιακό θώκο στο Ηράκλειο, τότε θα είχε γλιτώσει η πόλη μας από την εμπειρία που βιώνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με τον ανεπανάληπτο Σταύρο Γεωργόπουλο. Ας αφήσουμε όμως τις εικασίες και ας επανέλθουμε στην διαδικασία της Κυριακής, όπου ακούστηκαν διάφορες ομορφιές που δημιουργούν ερωτηματικά και ανησυχία.

Ακούστηκε από κάποιους ότι εκτός από τους υποψηφίους που φανερά υποστηρίζονταν από την κάθε τάση, υπήρχαν και κάποια ονόματα τα οποία προωθούνταν από τον Μαστοράκο αλλά και από τον Μπάμπαλο. Το εντυπωσιακό ήταν η πρώην ιδιαιτέρα του Μπάμπαλου (δεξιά παρακαλώ ιδεολογικά), όταν εκείνος ήταν αντιδήμαρχος, είχε σπάσει τα τηλέφωνα να στηρίξουν τον Μίμη τον Καβούρη!!!! (ο οποίος υποστηρίζεται από τον Μαστοράκο) εκτός από τα υπόλοιπα ονόματα τα οποία ανήκουν ανοικτά στον Μπάμπαλο. Δεν φτάνει ότι εμφανίστηκαν υποψήφιοι που παραδοσιακά ανήκουν στην Δεξιά παράταξη, υπάρχουν και εκλεκτοί που έχουν δηλώσει ανοικτά την πολιτική τους ταυτότητα όπως η εν λόγω κοπέλα, και καθοδηγούν τους «συντρόφους» ΠΑΣΟΚΟΥΣ για το ποιον θα επιλέξουν.

Σε ότι αφορά την συγκεκριμένη προφανώς στηρίζει τον Καβούρη που την πρόσεχε όσο ήταν στον Δήμο ο Μαστοράκος, λόγω της σχέσης της με τον Μπάμπαλο ως ιδιαιτέρα τον ακολούθησε όταν εκείνος αποφάσισε να κάνει την δική του παράταξη, και τώρα που είναι ο Γεωργόπουλος Δήμαρχος βροντοφωνάζει ότι ήταν ανέκαθεν δεξιά.

Εδώ δεν έχουμε 2 ταμπλό αλλά 3.Νομίζω ότι ανάλογες περιπτώσεις άλλων προσώπων επί δημαρχείας του Μαστοράκου, αποτέλεσαν τα παραδείγματα που κόστισαν το αυστηρό χαστούκι με το εκλογικό αποτέλεσμα πριν από 2 χρόνια περίπου, και από ότι φαίνεται αυτό το βιολί συνεχίζεται.