11.000 ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ... "ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙ" ΤΟΥ 94FM

Στοιχεία «βόμβα» για τις οικονομικές απολαβές που έχουν από τον Δήμο Ηρακλείου, τα μέλη του ΔΣ της δημοτικής ραδιοφωνίας (ή συγγενείς τους 1ου βαθμού ή όλοι μαζί!) που ψήφισαν υπέρ της απόλυσης του εκπροσώπου των δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑ για δήθεν «οικονομικούς λόγους» φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η «Ζω».

Ο δημοσιογράφος που απολύθηκε και που λάμβανε 880 ευρώ μηνιαίως, επικαλούμενος λόγους έννομου συμφέροντος, ζήτησε επισήμως από την δημοτική ραδιοφωνία, να του δοθούν οι οικονομικές σχέσεις που έχουν με το Δήμο Ηρακλείου τα 4 μέλη του ΔΣ (ή συγγενείς τους 1ου βαθμού) που ψήφισαν υπέρ της απόλυσής του. Η διοίκηση της ραδιοφωνίας, τον αγνόησε(!) ωστόσο σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, που δεν χωρούν καμία αμφιβολία, ισχύουν τα παρακάτω:

1) Ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος του ΔΣ της ραδιοφωνίας κ.Σταύρος Γεωργόπουλος λαμβάνει ως δήμαρχος περί τα 4000 ευρώ μηνιαίως. Επίσης ως πρόεδρος της ραδιοφωνίας λαμβάνει περί τα 1000 ευρώ μηνιαίος. Συγγενής του 1ου βαθμού (κόρη του) έχει διοριστεί από τον ίδιο στο Δήμο ως σύμβουλός του και σύμφωνα με ανάλογα στοιχεία όμορων Δήμων, λαμβάνει περί τα 2000 ευρώ το μήνα. Σύνολο του δημάρχου κ. Σταύρου Γεωργόπουλου και συγγενών του 1ου βαθμού (τουλάχιστον απ’ όσα έχουν διασταυρωθεί) 7000 ευρώ το μήνα.

2) Όσο αφορά τα υπόλοιπα τρία μέλη του ΔΣ, ο ένας είναι δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος σε νομικό πρόσωπο του Δήμου, ο κ. Οικονομίδης και λαμβάνει περί τα 1000 ευρώ το μήνα. Ο δεύτερος δεν είναι δημοτικός σύμβουλος, έχει οριστεί από τον κ.Γεωργόπουλο μέλος του ΔΣ της ραδιοφωνίας, ωστόσο έχει διοριστεί ως νομικός σύμβουλος σε… άλλη δημοτική επιχείρηση και σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σε όμορους Δήμους, λαμβάνει περί τα 2000 ευρώ το μήνα. Ο τρίτος δεν είναι ούτε αυτός δημοτικός σύμβουλος και δεν έχει –σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε- οικονομική σχέση με το Δήμο. Έχει όμως η… σύζυγος του, η οποία έχει προσληφθεί με σύμβαση έργου σε δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου! Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σε όμορους Δήμους, λαμβάνει περί τα 1000 ευρώ το μήνα.
Να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή και ο κ. Γεωργόπουλος αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε στοιχεία στον απολυμένο δημοσιογράφο, αν και έχει σαφέστατα έννομο συμφέρον, προκειμένου να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του.

Εάν κάνετε την πρόσθεση, θα διαπιστώσετε πως αυτοί που απέλυσαν τον δημοσιογράφο των 880 ευρώ μηνιαίως για «οικονομικούς λόγους», λαμβάνουν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους 1ου βαθμού οι και όλοι μαζί περί τα 11.000 ευρώ μηνιαίως!

Την ίδια ώρα, δυναμική απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι του «Επικοινωνία 94» στην καταχρηστική και παράνομη απόλυση του συνάδελφού τους δημοσιογράφου. Ήδη την περασμένη Τρίτη που η «Ζω» ήταν στο τυπογραφείο, έκλειναν 14(!) ημέρες απεργίας, με αίτημα την επαναπρόσληψη του συνάδελφού τους. Για την οικονομική συνδρομή των απεργών, κινητοποιήθηκε μετά από δυναμική και αποτελεσματική παρέμβαση, το απεργιακό ταμείο της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ και οι απεργοί εργαζόμενοι έλαβαν ένα σημαντικό βοήθημα. Ο απολυμένος δημοσιογράφος έχει προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια για την δικαίωσή του, κάτι που θεωρείται δεδομένο, αφού πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση καταχρηστικής, παράνομης, αλλά και εκδικητικής απόλυσης εκ μέρους του δημάρχου και προέδρου του Δ.Σ. της ραδιοφωνίας, κ. Σταύρους Γεωργόπουλου.


από την τοπική εφημερίδα Ζω