ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ... ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ?

Αστραπές και βροντές σήμερα στον δήμο μας. Έφτασε στα χέρια μας έγγραφο της περιφέρειας αττικής που απευθύνεται στον Δήμο Ηρακλείου με θέμα:

«Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου στη δημοτική επιχείρηση «Δημοτική επιχείρηση Ραδιοεπικοινωνία FM Δήμου Ηρακλείου Αττικής».

Το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε στις 08-04-2008 με αριθμό πρωτοκόλλου 8721 και αναφέρει:

Σε συνέχεια του ως άνω εγγράφου σας, που αναφέρεται στο αντικείμενο του θέματος και με το οποίο εισήλθε στην υπηρεσία μας η αριθμ. 23/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σας, σας γνωρίζουμε ότι η ως άνω απόφαση στερείται νομιμότητας δεδομένου ότι η οικεία δημοτική επιχείρηση δεν έχει προσαρμοστεί στις διατάξεις του νέου κώδικα και συνεπώς για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου αυτής εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 278 του Π.Δ. 410/1995 σε συνδυασμό με ότι προβλέπεται στη συστατική πράξη της οικείας επιχείρησης και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΩΝ/ΝΑ ΤΣΟΓΚΑ

Όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα είναι σοβαρότατο, αν λάβουμε υπόψη ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει απεργία διαρκείας με αίτημα την επαναπρόσληψη συνδικαλιστή δημοσιογράφου. Ο Σταύρος Γεωργόπουλος δεν κάνει βήμα πίσω, παρόλο που προφανώς γνώριζε ότι η σύσταση του Δ.Σ του Επικοινωνία 94FM είχε κριθεί παράνομη.

Ο Δήμαρχος εξακολουθεί να εκθέτει τους συνεργάτες του, αγνοεί τις διατάξεις και τους θεσμούς, διατηρώντας δεσποτική στάση στη λειτουργία και τους θεσμούς του δήμου μας ακυρώνοντας θεσμικά πρόσωπα.
Στην περίπτωση του Τάσου Τατάρογλου που είναι το πρόσφατο "θύμα" της επιχείρησης σκούπα του Σταύρου Γεωργόπουλου, προφανώς και ο δήμαρχος αλλά και ο δήμος είναι εκτεθειμένοι στην δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει ο δημοσιογράφος κατά του δημάρχου μετά την εμφάνιση του συγκεκριμένου εγγράφου.