ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ

Εδώ και αρκετούς μήνες, φτάνει στα αυτιά μου ένα σενάριο, το οποίο έχω ακούσει από διαφορετικές πηγές.
Αν ήταν 2-3 οι άνθρωποι που το έχουν αναφέρει, δε θα το έγραφα σε αυτό το blog, αλλά είναι πάνω από 10 άτομα και από διαφορετικούς χώρους.
Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για σενάριο, και δε υπάρχει κάτι χειροπιαστό που να το επιβεβαιώνει.
Κυκλοφορεί λοιπόν ότι το αποτέλεσμα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο ήταν στημένο!

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Γ. Μαστοράκος, ήθελε να χάσει τις εκλογές, γιατί θα έρχονταν σε δύσκολα διλλήματα όταν θα έπρεπε να εφαρμόσει τον νέο κώδικα δήμων και κοινοτήτων εις βάρος των εργαζομένων του δήμου. Η αλήθεια είναι πως ο Γ. Μαστοράκος άργησε πολύ να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία, και δε φτάνει αυτό αλλά ήταν και εξαιρετικά άτονη. Θυμάμαι που είχε κυκλοφορήσει στα μέλη της παράταξης λίγο πριν από την 1η εκλογική αναμέτρηση, ότι είχε δημοσκόπηση γνωστής εταιρίας που έκανε για το Ηράκλειο, και έδειχνε την Δημοκρατική Συνεργασία 4-6 μονάδες μπροστά από τον Γεωργόπουλο!

Από την άλλη ο Στ. Γεωργόπουλος ήθελε σαν παλαβός να φιγουράρει με το αξίωμα του δημάρχου, κάτι που θα του έδινε πόντους στο κόμμα του τη Ν.Δ. πόσο μάλλον όταν για πρώτη φόρα μετά από 30 χρόνια το Ηράκλειο πέρασε σε παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Ίσως αυτή η επιτυχία του Γεωργόπουλου ήταν η αιτία να εκλεγεί αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο που ακούγεται σε αυτό το σενάριο είναι ότι στο κόλπο συμμετέχει και ο Μπάμπαλος, και μάλιστα λέγεται ότι έχει συμφωνήσει με τον Μαστοράκο, εφόσον κερδίσουν τον δήμο στις ερχόμενες εκλογές να μοιραστούν την θητεία, 2 χρόνια ο Μαστοράκος και 2 χρόνια ο Μπάμπαλος.

Αν λάβουμε υπόψη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που είχε ζοφερά θέματα, ότι ο Μαστοράκος ήταν περιέργως ήσυχος, βέβαια αυτό μπορεί να συνδέεται με την λίστα των εκλεκτών που μάθαμε ότι έδωσε ο Μαστοράκος προκειμένου να τους φροντίσει ο Γεωργόπουλος ώστε να μη θιχθούν από τις διάφορες επικείμενες ρυθμίσεις.

Αν όμως η ιστορία είναι στημένη γιατί να χρειάζεται ο Μαστοράκος να απέχει από «χοντρά» θέματα του δήμου, προκαλώντας έτσι ερωτηματικά και σκανδαλίζοντας μας όταν έχουμε ακούσει για το σενάριο που σας ανέφερα?

Πάντως αν παίζεται τέτοιο κουκλοθέατρο στην πόλη μας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ένας φίλος έκανε το εξής σχόλιο «Mε κάτι τέτοια καταφέρνει και βγαίνει λάδι ο Μαστοράκος που ανάγκασε τους πολίτες να ξεσηκωθούν εναντίον του για το κτήμα Δανιγκέλη» και εγώ συμπληρώνω όχι μόνο βγαίνει λάδι, αλλά θα παρουσιαστεί και σαν μεσσίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Γεγονός είναι ότι η αντιπολίτευση στον δήμο είναι απούσα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, είναι απούσα ως αντιπολίτευση, πλην των δημοτικών συμβουλίων, που δεν φροντίζει να ενημερώνει με φυλλάδια και συγκεντρώσεις τους δημότες για τα πρωτόγνωρα φαινόμενα που συμβαίνουν στη πόλη μας.

Η Δημοκρατική συνεργασία κυκλοφορούσε κάποτε μια εφημερίδα με τίτλο «Διάλογος και πράξη», το Αράκλι του Μπάμπαλου επίσης είχε κυκλοφορήσει κάποια φύλλα προεκλογικά, δεν βρίσκουν απαραίτητο να επαναφέρουν τις κυκλοφορίες των εφημερίδων τους που θα ήταν ένα καλό βήμα να ενημερώνουν τους δημότες για το τι συμβαίνει στο Ηράκλειο, αλλά και ποιες είναι οι θέσεις και οι προτάσεις των παρατάξεων τους?

Είναι ουσιαστική πολιτική στάση το να αποχωρούν από τα δημοτικά συμβούλια, και να αφήνουν τον Γεωργόπουλο να παίρνει τις αποφάσεις του χωρίς να ανοίξει μύτη?
Δε βρίσκουν κανένα μικροπολιτικό όφελος να συμπαραστέκονται στους εργαζομένους του δήμου που εδώ και μήνες είναι σε μόνιμο «πόλεμο» με την δημοτική αρχή ζητώντας τα αυτονόητα?

ΑΠΟΝΤΕΣ… ΑΠΟΝΤΕΣ… ΑΠΟΝΤΕΣ.

Άπαντες ΑΠΟΝΤΕΣ.

Ας συμπαρασταθούμε εμείς οι απλοί δημότες στους εργαζόμενους, δεν είναι τεμπέληδες ούτε αργόσχολοι οι άνθρωποι, προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους, και σε πολλές περιπτώσεις δε τους αφήνουν οι ίδιοι οι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργήσουν για τους ίδιους πελατειακές σχέσεις με τους δημότες, με το να πηγαίνουν ή να τους τηλεφωνούν οι Ηρακλειώτες παρακαλώντας τους να κάνουν τα αυτονόητα.., αυτονόητα που τελικά μετατρέπουν οι αιρετοί σε υποχρέωση.