ΣΑΝ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνεχίζονται οι προκλήσεις αλλά και το πλήρες σκοτάδι στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Ηρακλείου από τον δήμαρχο κ. Γεωργόπουλο, ο οποίος μάλιστα, μετά από επτά ολόκληρες ημέρες, αρνείται να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έβαλε δημόσια η τοπική εφημερίδα «Ζω» και αφορούν μεταξύ άλλων την αγορά του πολυτελούς δημαρχιακού αυτοκινήτου, τις προσλήψεις που έχει κάνει εδώ και 17 μήνες (μεταξύ αυτών και συγγενικού του προσώπου 1ου βαθμού), την έκδοση παραταξιακών ουσιαστικά εντύπων με χρήματα των δημοτών του Ηρακλείου κ.α. Αντιθέτως μάλιστα, η δημοτική αρχή του κ. Γεωργόπουλου συνεχίζει τις προκλήσεις και συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν οι εξής δαπάνες:

1) Δέκα χιλιάδες ευρώ για το 2008 για «συνδρομές εφημερίδων, περιοδικών και ηλεκτρονικών μέσων»!

2) Επτά χιλιάδες ευρώ για το 2008 για «συνδρομές ίντερνετ»!

3) Οκτώ χιλιάδες ευρώ για τον «εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος»!

Αρχίζοντας από την πρώτη δαπάνη είναι πραγματικά απορίας άξιο, τι είδους συνδρομές είναι αυτές σε εφημερίδες και περιοδικά που κοστίζουν 10000 ευρώ τον χρόνο! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια συνδρομή αθηναϊκής εφημερίδας, πολιτικής ή οικονομικής δεν ξεπερνά τα 300 – 400 ευρώ.

Ερωτηματικά προκαλεί και το ύψους του κόστους για «συνδρομές ίντερνετ», κόστος που φθάνει τα 7000 χιλιάδες ευρώ! Όσοι έχουν σχέση με το διαδίκτυο γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Δήμος μπορεί σαφώς να αναπτύξει ένα τοπικό δίκτυο πρόσβασης στο ίντερνετ για όλους τους υπολογιστές του με κόστος αρκετά πιο χαμηλό απ’ αυτό που προβλέπεται.

Τέλος, όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στις… περιβόητες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σαφώς θα ήθελαν πολύ να γνωρίζουν που ακριβώς ξοδεύτηκαν 8000 ευρώ! Μήπως στις 10 γλάστρες που αποτελούσαν το ντεκόρ; Τα 5 ποδήλατα που μάλλον ήταν για εφέ; Ή στα 10 προκάτ κουτάκια, απ’ αυτά που στήνονται την προεκλογική περίοδο;

Όλα αυτά την στιγμή που ο κ. Γεωργόπουλος έλεγε και συνεχίζει να λέει με στόμφο πως στόχος του είναι το… «νοικοκύρεμα του Δήμου». Μέχρι στιγμής, εδώ και 17 μήνες διακυβέρνησης από τον κ. Γεωργόπουλο το Ηράκλειο έχει ζήσει όλες τις κιτς εκδηλώσεις που θα μπορούσε να ζήσει, προκειμένου ο δήμαρχος της πόλης να κάνει τις Δημόσιες Σχέσεις που επιθυμεί. Από αρνιά και «λευκά τραπεζομάντηλα» (όπως ο ίδιος περηφανευόταν) την Πρωτομαγιά του 2007, μέχρι τρενάκια και λαμπάκια με το κιλό για να νιώσουν οι Ηρακλειώτες… ευρωπαίοι.

Άρθρο της τοπικής εφημερίδας "Ζω"