ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κρίσιμες ώρες περνάει ο Γεωργόπουλος μετά και από την αποχώρηση της Μ. Γαλακτοπούλου από δημοτική σύμβουλος. Η Γαλακτοπούλου και ο Βλασσόπουλος που είχε παραιτηθεί πριν από 1 μήνα περίπου συγκέντρωσαν τους περισσότερους ψήφους για την παράταξη «Όραμα για το Ηράκλειο» στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η παράταξη «Όραμα για το Ηράκλειο» που δυστυχώς είχε την ατυχία να έχει επικεφαλή τον Στ. Γεωργόπουλο, μέσα σε 1μιση μόλις χρόνο έχει δημιουργήσει ανησυχία και προβληματισμό στους δημότες της πόλης μας, οι εργαζόμενοι στον δήμο βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, το ηθικό στον δήμο είναι καταρρακωμένο, και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο δήμος είναι ακέφαλος, ανοργάνωτος, και η κατάσταση οδεύει από το κακό στο χειρότερο.

Κύριος υπεύθυνος για την χαοτική εικόνα στο Ηράκλειο είναι ο δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος. Αυτός είναι που αποφασίζει, αυτός είναι που δεν επιτρέπει πρωτοβουλίες σε κανέναν από τους συνεργάτες του αν δεν συμφωνήσει, αυτός είναι που στραγγαλίζει την όρεξη και την διάθεση για προσφορά από αξιόλογα στελέχη και Ηρακλειώτες που αποτελούν την δημοτική ομάδα της παράταξης του.

Ο Στ. Γεωργόπουλος έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι σε αυτούς που τον ψηφίσαν αλλά κυρίως σε αυτούς που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους αφιερώνοντας χρόνο ίσως κάποιοι και χρήμα για να εκλεγεί για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση δεξιά παράταξη στον δήμο Ηρακλείου.

Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο, το κύριο βάρος της ευθύνης μπορεί να το φέρει ο Γεωργόπουλος αλλά δεν είναι αμέτοχοι όσοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ο Παντελής Βλασσόπουλος άνοιξε τον δρόμο με την αντρίκια παραίτηση του, ακολούθησε χθες η Μαρία Γαλακτοπούλου που για λόγους αξιοπρέπειας παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος. Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι της γενιάς των 30-35 από τους οποίους προσωπικά περιμένω να ακολουθήσουν το παράδειγμα των 2 παραπάνω πρώην δημοτικών συμβούλων, και να μην σπιλώνουν το όνομα τους συμμετέχοντες στην χειρότερη δημοτική αρχή που έχει περάσει ποτέ από το Ηράκλειο Αττικής.

Οι νεώτεροι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να σκεφτούν το μέλλον τους ως ενεργοί πολίτες εφόσον σκοπεύουν να ασχοληθούν με τα κοινά, τα επόμενα χρόνια, και όχι να συνυπογράφουν στα διάφορα Δ.Σ. αποφάσεις που είμαι σίγουρος ότι δε συμφωνούν αλλά από την άλλη είναι αναγκασμένοι να πειθαρχήσουν στην γραμμή που τους υποδεικνύει ο Γεωργόπουλος.

Αξιοπρεπέστατοι Ηρακλειώτες όπως ο Μίλτος Βαφειαδιάκης, η Νόρα Κατέχη απορώ πως ακόμα δεν έχουν πάρει την απόφαση να απαξιώσουν τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του Γεωργόπουλου, τι άλλο μπορεί να περιμένουν?
Και ο Βαφειαδάκης και η Κατέχη είναι Ηρακλειώτες που ανέκαθεν συμμετείχαν στα κοινά του δήμου, έστω από την πλευρά της αντιπολίτευσης, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν σήμερα που ανήκουν στην παράταξη που διοικεί τον δήμο.

Όσο συντηρείται ο Γεωργόπουλος στην διοίκηση του δήμου, από την δημοτική του ομάδα, το βάρος της ευθύνης διαμοιράζεται και στους δημοτικούς συμβούλους που ανήκουν σε αυτή.
Ο Στ. Γεωργόπουλος έχει αποδείξει ότι είναι αναξιόπιστος, ότι δεν κρατά τον λόγο του, ούτε καν σέβεται την υπογραφή του, και όσα μπορεί να έχει πει στο παρελθόν.
Έχει θολώσει από το αξίωμα του δημάρχου και αισθάνεται ότι είναι ο πλανητάρχης στον πλανήτη Ηράκλειο.

Δεν έχει συναίσθηση ευθύνης και γι΄αυτό τον λόγο λειτουργεί παρορμητικά, χωρίς νωρίτερα να υπολογίσει αν αυτό που σκοπεύει να πράξει δεν θα τον φέρει σε δύσκολη θέση, και δε θα εκτεθεί από τις ίδιες του τις αποφάσεις.

Σε επόμενο άρθρο θα κάνουμε αντιπαραβολή όσων προεκλογικά είχε δεσμευτεί, αλλά τελικά όχι μόνο δε τήρησε τον λόγο του, αντιθέτως διέψευσε τον εαυτό του.