ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΡΗ

Με μία δήλωση η οποία ενέχει πολλά στοιχεία «ανεξάρτητης» στάσης, ανέλαβε τα καθήκοντά της η δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου Μαρία Παντερή, η οποία αντικατέστησε την Μαρία Γαλακτοπούλου που παραιτήθηκε πρόσφατα από το αξίωμά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Παντερή συμμετείχε σε συνεδρίαση της
δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, ωστόσο με την στάση της και κυρίως με τις τοποθετήσεις της στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που συμμετείχε, έστειλε το μήνυμα ότι δεν είναι δεδομένη για τη δημοτική αρχή – ειδικά εάν οι προτάσεις της δεν είναι τεκμηριωμένες.

Αναλυτικά η δήλωση της Μαρίας Παντερή, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων της, έχει ως εξής:

«Μετά την παραίτηση και της κ. Μαρίας Γαλακτοπούλου, μιας εξαιρετικής γυναίκας που σι δημότες ανέδειξαν 1η σε ψήφους Δημοτική Σύμβουλο της παράταξης ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, αναλαμβάνω με αίσθημα ευθύνης το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου της πόλης μας.

Η συμμετοχή μου στα δημοτικά δρώμενα είχε και έχει σαν μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτελή προσφορά μου στη πόλη που έζησα, μεγάλωσα και αγαπώ, έχοντας ήδη διανύσει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία 30 και πλέον χρόνων.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εκείνους που τίμησαν το πρόσωπό μου με την ψήφο τους και που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και να διαβεβαιώσω όλους τους Ηρακλειώτες με λόγο «που επέχει θέση συμβολαίου» ότι θα εργαστώ ακούραστα με συνέπεια, ευαισθησία και μεράκι και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για την υλοποίηση εκείνων των στόχων που αφορούν την βελτίωση της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Θέλω η πόλη μας να είναι όμορφη και καθαρή, με υποδομές και περισσότερο πράσινο. Σύγχρονη και φιλική με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Με την ιδιότητά μου της δημοτικής συμβούλου θα προωθήσω οποιαδήποτε επιλογή από οπουδήποτε και αν προέρχεται που θα στοχεύει στην προσαρμογή των προσφερόμενων υπηρεσιών από το Δήμο μας στις σύγχρονες ανάγκες, στα πλαίσια και των δυνατοτήτων που μας δίνει η Ε.Ε., και θεμελιώνει την προοπτική του μέλλοντος της πόλης μας.

Με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες μου χωρίς εξαρτήσεις και συμβιβασμούς θα είμαι δίπλα στους εργαζόμενους στο Δήμο, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, αλληλέγγυα στο αναφαίρετο δικαίωμά τους για αξιοπρεπή εργασία. Η επί σειρά ετών συνεχιζόμενη ομηρία τους και το καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, που δεν ταιριάζει άλλωστε με τον πολιτισμό μας, Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.

Θέλω να πιστεύω πως συγκλίνουμε όλοι μας Δημοτική αρχή, Αντιπολίτευση, εργαζόμενοι και πολίτες σε ένα κοινό στόχο. Θέλουμε την πόλη μας καλλίτερη και τη ζωή μας σε αυτή πιο ανθρώπινη. Με προσήλωση στο στόχο και αφοσίωση στο σκοπό αφήνοντας πίσω μας την καθημερινή δημοτική μιζέρια θα πετύχουμε, έστω και αν η αφετηρία του καθενός μας είναι διαφορετική».

Από την τοπική εφημερίδα "ΖΩ"

Με την σειρά μας να ευχηθούμε ότι καλύτερο στα νέα καθήκοντα της Κας Παντερή, και δηλώνουμε συγκινημένοι! από την παραπάνω δήλωση της, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.