ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ. ΜΕΡΟΣ Ι

Μια και διανύουμε την καλοκαιρινή ραστώνη, θα έλεγα να ασχοληθούμε με ένα πιο ανάλαφρο θέμα…

Θα έλεγα να δούμε τι είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο Σταύρος Γεωργόπουλος και τι από αυτά έχουν γίνει πράξη σήμερα, μετά από τα 2 χρόνια θητείας του ως δημοτική αρχή.



ΠΡΑΣΙΝΟ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

1 Η κυριότητα του κτήματος ΦΙΞ από το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να αποτελέσει ένα δημοτικό χώρο πρασίνου, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων καθώς και υπαίθριου παιδότοπου


2 Η ανάπτυξη ζωνών πρασίνου σε όλες τις γειτονιές του Ηρακλείου

3 Ο εμπλουτισμός και η αναβάθμιση των αλσών, πλατειών, πάρκων

4 Οι δενδροφυτεύσεις και δεντροστοιχίες για ισόρροπη ανάπτυξη του Πρασίνου στην πόλη μας

5 Η συμμετοχή σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για τις ανάγκες ηλεκτροδότησης της πόλης 6 Η δημιουργία σελίδας στο Διαδίκτυο με θέμα σχετικά με την ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μάλιστα, το ΦΙΞ είχαμε γράψει και πριν από μερικές μέρες ότι είναι ο καημός του κάθε υποψήφιου άσχετα αν περνάει από το χέρι του ή όχι σε περίπτωση που θα γίνει δήμαρχος.

Το 2 και το 4 ίσως και το 3 μιλάνε για το ίδιο ακριβώς, αλλά είναι άλλο μια πρόταση να περιέχει έξι ενότητες και άλλο τρεις. Στο δια ταύτα τίποτε από τις ενότητες 2, 3, 4 δεν έχει γίνει, τουλάχιστο όχι ακόμα.

Ερχόμαστε στο νούμερο 5 το οποίο ούτε γι’ αυτό έχει γίνει κάτι, αν και φαντάζει πολύ δύσκολο για τα δεδομένα της διαχείρισης και των δυνατοτήτων της σημερινής δημοτικής αρχής.

Το 6 αν και είναι το πιο εύκολο και από τα 5 προηγούμενα και αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο στο να το επιτευχθεί, δείτε για παράδειγμα την ιστοσελίδα του δήμου, η οποία παραμένει στο ίδιο ακριβώς χάλι όπως την παρέλαβε ο Στ. Γεωργόπουλος από τον Γ. Μαστοράκο www.iraklio.gr

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
1 Η εφαρμογή ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ στον τρόπο αποκομιδής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων

2 Η λειτουργία εργοστασίου ανακύκλωσης εκτός των ορίων του Δήμου μας και η συμμετοχή σε ανάλογο σύστημα σε συνεργασία με όμορους δήμους

3 Η βελτίωση του μηχανικού συστήματος συλλογής και αποκομιδής απορριμμάτων και αγορά νέων σύγχρονων μηχανημάτων

4 Η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης εκτός των ορίων του Δήμου ώστε να μειωθεί το κόστος μεταφοράς

5 Η καθημερινή συλλογή απορριμμάτων και συχνότατη πλύση κάδων και δρόμων

6 Δημιουργία νέων σύγχρονων χώρων υγειονομική ταφής απορριμμάτων στην ΑΤΤΙΚΗ


Χεχε… και εδώ το 1 και το 3 λένε το ίδιο, δεν νομίζω να έχει γίνει κάποια κίνηση έστω για την αγορά ή την αντικατάσταση του υπάρχοντα στόλου για την αποκομιδή των απορριμμάτων μέχρι σήμερα. Τα ίδια οχήματα, θορυβώδη και ταλαιπωρημένα εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι σήμερα, και μάλλον μέχρι να αχρηστευτούν.

Στο 2 βλέπουμε και πάλι μια πρόταση που δεν αφορά το δήμο μας, ούτε μπορεί ο δήμαρχος μας να πετύχει τον στόχο όταν εμπλέκονται και άλλοι δήμοι, άκυρη και αυτή η πρόταση λοιπόν.

Το 4 έχει μάλλον σχέση με το 2, το σίγουρα κοινό είναι ότι δεν άπτεται των δυνατοτήτων του δήμου μας καθώς αναφέρεται για δημιουργία εγκατάστασης εκτός των ορίων του Δήμου μας… συνεπώς και αυτό άκυρο.

Το 5 καίει λίγο τον Πειραιώτη, Δήμαρχο Ηρακλείου Σταύρο Γεωργόπουλο. Γίνομαι πιο συγκεκριμένος, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Σταύρος αποφάσισε παρ' όλες τις περικοπές με την μη ανανέωση συμβάσεων, να μην γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών το Σάββατο προς Κυριακή προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο δήμος με διπλά μεροκάματα. Σε ότι αφορά την πλύση των κάδων μόνο συχνή δεν είναι καθώς στην δική μου περιοχή έγινε πλύση των κάδων μετά από διαμαρτυρία και μετά από 1 χρόνο από την τελευταία φορά που καθαρίστηκαν.

Για το 6 μη τα ξαναλέμε καμία σχέση με τις αρμοδιότητες ενός Δημάρχου, και την ανάγκη εμπλοκής τρίτων άρα ΑΚΥΡΟ και αυτό.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ - ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
1 Εφαρμογή ΝΕΑΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

2 Δημιουργίας ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ οχημάτων

3 Διαμπερής κυκλοφορία οχημάτων από τη Μελίνας Μερκούρη στη Μαρίνου Αντύπα

4 Η διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης

5 Η διαμόρφωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την ανάπτυξη και την αξιοποίηση όλων των συγκοινωνιακών υποδομών (αποχέτευση, σηματοδότηση, φωτισμός) ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση και η μετακίνηση των δημοτών μας

6 Η δημιουργία ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με αθλοπαιδιές και λούνα παρκ για τους μικρούς μας φίλους


7 Η βελτίωση του εκσυγχρονισμού της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και πλήρη ανάπτυξη της για τη συστηματική μετακίνηση των δημοτών

8 Η ΑΓΟΡΑ λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

9 Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ των κατεστραμμένων οδοστρωμάτων και πεζοδρομίων. Η συστηματική συντήρηση του ασφαλτοτάπητα


10 Η σύγχρονη σήμανση


Ξεκινάμε με το 1 το οποίο δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοεί, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι υπάρχει ήδη μελέτη που αφορά τις επίκαιρες ανάγκες του δήμου μας, και αυτό που απομένει είναι η εφαρμογή της. Εντάξει Σταύρο μου, εσύ είσαι Δήμαρχος, οπότε γιατί δε βάζεις σε εφαρμογή αυτή την ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ?

2 Δημιουργία ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ!!!! Μήπως υπολόγιζε ο Σταυρός και τον χώρο στάθμευσης να τον κάνει σε κάποιο όμορο δήμο?

Το 3 αφορά και μια πρόσφατη πρωτοτυπία που συνέβη σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ψήφισαν την ΙΔΕΑ και μόνο του Σταύρου για υπογειοποιημένη διέλευση οχημάτων στην πλατεία, χωρίς έστω ένα προσχέδιο. Εδώ να αναφέρω κάτι που έχει σχέση με το 2 ότι στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, εκτός από την υπογειοποιημένη διέλευση, ο Δήμαρχος μίλησε και για υπόγειο γκαράζ!. Όρε σκάψιμο που θα πέσει στην πλατεία!

4 Αφορά την διάνοιξη της λεωφόρου Κύμης, ίσως έχετε προσέξει μια γέφυρα που είναι παράλληλα με την Κύμης η οποία δεν οδηγεί πουθενά, αυτό ακριβώς εννοεί ο Σταύρος, αλλά μιλάμε για ένα έργο που ενδεχομένως δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστο όσο θα είμαστε εμείς ζωντανοί.

5 δεν μπορώ να φανταστώ τι περιθώρια υπάρχουν για να διαμορφωθεί η λεωφόρος Ηρακλείου… Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο περισσότερο φωτισμό μπορεί να έχει, και αν μπορεί να αλλάξει κάτι με όποια σηματοδότηση, ίσως να γίνει χειρότερα είναι πιο πιθανό.

Το 6 για να γίνει έτσι όπως τα λέει ο Σταύρος θα πρέπει να υπολογίσει έκταση ανάλογη του ALOU FUN PARK! Αστειεύομαι, αλλά πέρα από την πλάκα σε πιο ακριβώς χώρο σκέφτονταν να γίνει ένας τέτοιος χώρος διότι δεν μπορώ να σκεφτώ ελεύθερο χώρο στο Ηράκλειο με έκταση ικανή να φιλοξενήσει όλες αυτές τις δραστηριότητες.

7 Ας βρουν τρόπο να ενημερωθούν οι δημότες για τις ώρες και τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας, και μετά βλέπουμε για τον εκσυγχρονισμό. Δεν γνωρίζω γιατί δεν χρησιμοποιώ την δημοτική συγκοινωνία αν τα δρομολόγια εξακολουθούν και για τον μήνα Αύγουστο.

8 Χοχοχο… Αυτό θα μπορούσε ο Γεωργόπουλος να το έβαζε στις προτάσεις του σχετικά με το ΠΡΑΣΙΝΟ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, αλλά για όχημα μιλάει το έχωσε στο κυκλοφοριακό.

9 Να κάτι που μπορεί να γίνει και δε έχει γίνει ακόμα, ίσως να το φυλάει για προεκλογικά, ξέρετε τότε που ξαφνικά η πόλη μας από άκρη σε άκρη βρίσκεται σε οργασμό εργασιών και επισκευών. Για να δούμε έστω και τότε καλό θα είναι κάτι να γίνει.

Τώρα σε ότι αφορά το 10, σύγχρονη σήμανση δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει. Ίσως και ο συντάκτης των προτάσεων να μην γνωρίζει και για αυτό ήταν τόσο λακωνική η πρόταση.

Ήταν τόσες πολλές οι προτάσεις του Σταύρου Γεωργόπουλου που θα ήταν φρόνιμο για να μη σας κουράσουμε, να τις παρουσιάσουμε τμηματικά, με την ευκαιρία της χαλαρής περιόδου που διανύουμε και που τα νέα είναι περιορισμένα στο Δήμο μας.

Δεν υπάρχει διάθεση από την μεριά μου για στείρα κριτική, ο λόγος που εντοπίζω κάποια αξιοσημείωτα κατά καιρούς και τα σχολιάζω, το κάνω για να μην έχουν την εντύπωση οι αιρετοί αλλά και οι υποψήφιοι αιρετοί ότι έχουν να κάνουν με αδιάφορους και μη σκεπτόμενους δημότες.