ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Στη Πευκών απέναντι από τα γυμνάσια, υπάρχει ένας τεράστιος χώρος, ο οποίος δεν έχει πολύ καιρό που διαμορφώθηκε και ο οποίος ανήκει στους δημότες.

Ο χώρος προστατεύεται από κάγκελα, ενώ η είσοδος από την πευκών είναι καγκελόπορτα, η οποία είναι πάντα κλειστή, όπως και οι άλλες είσοδοι του πάρκου.

Τι μαγκιά είναι αυτή ρε παιδιά?
Καταρχήν τα κάγκελα τι εξυπηρετούν? Κατά δεύτερον το κόστος του να καλυφθεί ο χώρος με κάγκελα πρέπει να ήταν αξιοσέβαστο, άσε που λόγο της περίφραξης δίνει την εντύπωση ότι ο χώρος δεν είναι κοινόχρηστός, αλλά ελεγχόμενος.

Αυτό που παρατήρησα στο εν λόγω πάρκο, είναι πως το πράσινο μου φάνηκε λίγο παραμελημένο, πράσινο το οποίο ούτως ή άλλως δεν είναι αρκετό για τα δεδομένα του χώρου, καθώς οι πλακόστρωτοι διάδρομοι είναι κάπως υπερβολικοί σε πλάτος και συνολικά καταλαμβάνουν περισσότερα τετραγωνικά από ότι ενδεχομένως χρειάζονταν.

Όπα!!!! Εδώ κάτι έχουμε…
Όλος αυτός ο χώρος περιφράχτηκε με κάγκελα, η μάντρα ντύθηκε με διακοσμητική πέτρα, το πλακόστρωτο είναι εξαιρετικά φαρδύ που σημαίνει ότι τοποθετήθηκαν περισσότερες πλάκες, συνεπώς έγιναν περισσότερες δαπάνες για την μόστρα, και ίσως περικοπές για τον τύπο φυτών και δένδρων που τοποθετήθηκαν στον χώρο.

Αλήθεια ποιος ήταν υπεύθυνος για την διαμόρφωση του συγκεκριμένου πάρκου… θα το μάθουμε και θα επανέλθουμε.

Το χειρότερο όμως στην περίπτωση αυτού του αρκετά μεγάλου δημοτικού χώρου, παρόλο που είναι περικυκλωμένος από κάγκελα, είναι ότι δεν τον χρησιμοποιούν οι δημότες, όσες φορές έχει τύχει να περάσω, ποτέ! δεν έχω δει συνδημότη μας να κάνει χρήση του χώρου.

Νομίζω ότι πρέπει να αφαιρεθούν τα κάγκελα, και ο εμπνευστής αυτής της κακόγουστης αλλά και δαπανηρής περίφραξης, να πληρώσει το κόστος και να τα πάρει τα κάγκελα στο σπίτι του. Να φροντίσουν να φυτέψουν δέντρα που έστω και μετά από καιρό θα προσφέρουν μια ικανή ποιότητα πρασίνου στο χώρο αλλά και στο δήμο συνολικά.

Οι δημοτικοί χώροι πρέπει να είναι διαθέσιμοι στους δημότες χωρίς κάγκελα και καγκελόπορτες.

Ένας άλλος δημοτικός χώρος είναι ο πράσινος λόφος, Ευτυχίας και Κολοκοτρώνη, στην Παναγίτσα. Ο χώρος μετά την εκλογή του Σταύρου Γεωργόπουλου, περικλείεται από μάντρα, η οποία από ότι καταλαβαίνω πρόκειται και αυτή να ντυθεί με κάγκελα ή συρματόπλεγμα.

Στον πράσινο λόφο υπάρχει κάτι που ίσως μπορεί να βελτιωθεί, να φροντίσουν να βάλουν χλοοτάπητα γιατί από άκρη σε άκρη είναι χώμα εδώ και χρόνια, να πούμε πάντως ότι έχει τοποθετηθεί φωτισμός, τον οποίο δεν έχω δει να λειτουργεί. Σε αντίθεση με το πάρκο στη Πευκών, έχουν διατεθεί ελάχιστα χρήματα για τον πράσινο λόφο. Επίσης για να είμαστε δίκαιοι, στο τελείωμα του πράσινου λόφου, έγινε πρόσφατα παιδική χαρά για τους λιλιπούτειους δημότες μας.

Υπάρχουν και σε άλλα σημεία της πόλης μας, χώροι που επιδέχονται βελτίωση, και για τους οποίους θα αναφερθούμε προσεχώς, θεωρώ πως ανεξάρτητα αν κάνουμε χρήση των ελεύθερων χώρων θα πρέπει να μας ενδιαφέρει η ύπαρξη τους αλλά και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν και με αυτό, να περνάνε από τις γειτονιές και να καταγράφουν τα προβλήματα και τις ανάγκες.
Είναι γνωστό ότι όσοι γίνονται δημοτικοί σύμβουλοι, περιορίζονται να κυκλοφορούν στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, με την έπαρση τοπικού άρχοντα ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ.