ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΜΟΥ… ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ

Την Κυριακή σε ένα από τα ένθετα του Ελεύθερου Τύπου, βλέπω φάτσα κάρτα το δημαρχείο του Ηρακλείου να συνοδεύει ένα άρθρο με τίτλο «τα ασημικά στους ιδιώτες για να σωθούν οι δήμοι». Το άρθρο αναφέρεται στην ελαστικότητα που προσφέρει ο νέος κώδικας δήμων και κοινοτήτων ώστε δημοτικές επιχειρήσεις να ιδιωτικοποιούνται ή να διαχειρίζονται από ιδιώτες.

Το άρθρο αναφέρει κάποια παραδείγματα ενεργειών προς αυτή την κατεύθυνση, με πιο ριζοσπαστικό το παράδειγμα αυτό του δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος δήμος σε λίγο καιρό αναμένεται να δημοσιεύσει πρόσκληση ενδιαφέροντος, καθώς σκοπεύει να «νοικιάσει» τη νόμιμη ραδιοφωνική του συχνότητα στον ιδιώτη που θα του κάνει την καλύτερη προσφορά.!!!!!!

Τι ετοιμάζεις πάλι Σταύρο μου?
Αυτή είναι η διαχείριση που εννοούσες προεκλογικά και δε σε είχαμε πάρει τότε χαμπάρι…
Τον ίδιο στόχο είχε ο Γεωργόπουλος και με την καθαριότητα και αν δεν κάνω λάθος έχει δοθεί σε ιδιώτες η καθαριότητα της πλατείας, που αν δεν υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις κυρίως εκ των έσω ο Σταύρος θα έδινε εξ ολοκλήρου την καθαριότητα του δήμου σε ιδιωτική εταιρία.

Ο Πειραιώτης ξαναχτυπά αυτή την φορά βγάζοντας στο σφυρί τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου, αφού τον έχει εξοντώσει από άποψης προγράμματος (ο σύνδεσμος θα σας οδηγήσει στο άρθρο που αναφέρεται και στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό από την Ελευθεροτυπία) επιβάλλοντας τις επιλογές του, τώρα μαγειρεύει να τον «σκοτώσει» προφανώς σε κανέναν γνωστό του.

Είναι 100% βέβαιο πως ο Γεωργόπουλος δεν πρόκειται να ξαναβγεί δήμαρχος στο Ηράκλειο ακόμα και αν είναι ο μόνος υποψήφιος για το αξίωμα, είναι σχεδόν βέβαιο πως οι της παράταξης του περιμένουν όπως οι φαντάροι να πάρουν την ροζαλία (το απολυτήριο) μετρώντας τα 2 επόμενα χρόνια σε μέρες (604 και σήμερα…) οπότε ο Γεωργόπουλος ήδη αποτελεί παρελθόν για άπαντες, απλά περιμένουμε το τυπικό της διαδικασίας να πάει στην ευχή της Παναγίας.

Αυτός ο απίστευτος ντουβρουτζάς που δεν δείχνει κανέναν σεβασμό απέναντι στους θεσμούς, και στην περιουσία του δήμου μας, που όσο περνάει από το χέρι του θα «χαρίσει» κομμάτια της περιουσίας των δημοτών σε κουμπάρους, κολλητούς, θα έχει ήδη απαξιώσει υπηρεσίες και δημοτικές επιχειρήσεις ακόμα και αν δε μπορέσει να πετύχει τον στόχο του να τις πουλήσει, και με λόγια απλά θα αφήσει έναν δήμο μετά την αποχώρηση του, που αλλοίμονο σε αυτόν που θα τον διαδεχθεί.

Αυτός ο άνθρωπος είναι άκρως επικίνδυνος για το Ηράκλειο, πρέπει να γίνει κάτι να πάει στο σπίτι του. Ανέλαβε δήμαρχος στη πόλη μας, τα έχει κάνει μπάχαλο, και το μόνο που απομένει είναι να αφήσει τα περιττώματα του και να φύγει.

Το εντυπωσιακό είναι που συζητούσα με συνδημότες για το άρθρο στον Ε.Τ., οι οποίοι απορούσαν που δε είχα ξανακούσει αυτό το σενάριο. Φυσικά και είχα ακούσει αυτή την ιδέα του Σταύρου, αλλά, άλλο είναι να το ακούς στο καφενείο και άλλο να το διαβάζεις στην εφημερίδα.
Το ότι αναφέρεται στην εφημερίδα σημαίνει ότι το θέμα έχει προχωρήσει, και για ακόμα μια φορά οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις… ακολουθούν τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον νέο κώδικα το ραδιόφωνο εξαιρείτε από τις επιχειρήσεις που δεν δικαιούνται χρηματοδότηση από τον δήμο, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε άλλο ενδιαφέρον έχει για έναν γνωστό - φίλο του Σταύρου μια ραδιοφωνική συχνότητα, και άλλο ενδιαφέρον το αθλητικό κέντρο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να αγοράσει ο «κουμπάρος» την συχνότητα κοψοχρονιά.
Φιλέτο λοιπόν ο δημοτικός ραδιοφωνικός σταθμός του Ηρακλείου, τον οποίο δεν μπορούμε σαν δήμος να τον αξιοποιήσουμε και τον βγάζουμε στο σφυρί.

Ο Πειραιώτης δήμαρχος Ηρακλείου με τους τρεις οδηγούς… ναι καλά διαβάσατε ο Κος Γεωργόπουλος έχει τρεις οδηγούς, έναν για το πρωί, έναν για το απόγευμα και έναν αναπληρωματικό, με την Mercedes λιμουζίνα - πως αλλιώς θα νιώσει ότι είναι ο πρώτος δημότης της πόλης - είναι αποφασισμένος να βάλει τάξη στο Ηράκλειο, να νοικοκυρέψει την κατάσταση, πουλώντας και «δωρίζοντας» περιουσία που φυσικά δεν του ανήκει, και που οι δημότες του έδωσαν εντολή να διαχειριστεί όχι για χάριν των φίλων του, αλλά για το συμφέρον της πόλης.

Θα δώσει λέει το δημοσίευμα τον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου σε όποιον κάνει την καλύτερη προσφορά…
Προκαλώ τον Σταύρο Γεωργόπουλο να παρουσιάσει έστω και μια περίπτωση διαγωνισμού από την ημέρα που ανέλαβε δήμαρχος Ηρακλείου, και που θα αποδεικνύει ότι η όποια ανάθεση προήλθε από την πιο συμφέρουσα προσφορά για τον δήμο μας.

Αμφιβάλλω αν υπάρχει έστω και ένας φάκελος με προσφορές, για όποιες αναθέσεις έχουν γίνει τα τελευταία 2 χρόνια, και οδηγούμαι σε αυτή την καχυποψία διότι ο Δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος έχει γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις επιτροπές προμηθειών που είναι απαραίτητες προκειμένου να εγκρίνουν δαπάνες αξιοσέβαστων ποσών προς τρίτους.

Η λογική του Γεωργόπουλου είναι ότι 2 χρόνια του απομένουν τις ευθύνες και τις συνέπειες για τέτοιου είδους παραλείψεις θα τις υποστεί η επόμενη δημοτική αρχή, και αυτό που σας γράφω δεν είναι εικασία, αλλά το πείρε το αυτί μου, που το έλεγε με το ίδιο του το στόμα ο Δήμαρχος σε κάποιον συνεργάτη του στον 3ο όροφο.

Είναι λίγο έως πολύ επίφοβο να γράφω για όσα δεν θα μπορώ να αποδείξω και ας τα έχω δει με τα μάτια, και να τα έχω ακούσει με τα αυτιά μου, είναι τόσο δειλοί όλοι οι πολιτικάντηδες, ανεύθυνοι, ψεύτες, υποκριτές, που δεν μπορείς να τους χειριστείς αν έχεις έστω και λίγο από τσίπα πάνω σου.

Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα που αφορά μάλιστα και τον Επικοινωνία 94FM τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου.
Πρέπει να ήταν Δεκέμβριος 2006 πριν αναλάβει τυπικά την διαχείριση του δήμου ο Γεωργόπουλος, και στη τοπική εφημερίδα της Ν. Ιωνίας "Σύγχρονη Νεα Ιωνία", υπήρχε ένα απόσπασμα από δήλωση του Γεωργόπουλου που έλεγε (ούτε λίγο, ούτε πολύ) ότι θα καθαρίσει το ραδιοφωνικό σταθμό από τους ραδιοφωνατζηδες της πλάκας και χρησιμοποίησε και άλλες απαξιωτικές εκφράσεις για τους εργαζόμενους στο ραδιόφωνο.
Το σωματείο εργαζομένων του ραδιοφώνου με αφορμή το δημοσίευμα ζήτησε από τον Σταύρο Γεωργόπουλο να πάρει ευθέως θέση για το αν ειπώθηκαν από τον ίδιο, όσα αναφέρονταν στην τοπική εφημερίδα, με την σειρά του ο Σταύρος απάντησε και είπε, ότι δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα αποτελούν ψεύδη και ποτέ δεν είχε αναφερθεί για εργαζόμενους στο δήμο με τέτοια λόγια.
Το αποτέλεσμα?
Με το που ανέλαβε και τυπικά τον δήμο ο Γεωργόπουλος, δεν ανανέωσε ΚΑΜΙΑ από τις συμβάσεις περίπου 20 μουσικών παραγωγών, αφήνοντας το πρόγραμμα του σταθμού χωρίς ζωντανές μουσικές εκπομπές. Τελικά εσείς τι πιστεύετε το είπε αυτό που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα ο Σταύρος ή όχι?

Κάντε κλικ στο δημοσιευμά για να το διαβάσετε καλύτερα.

Το γεγονός είναι, ότι είμαστε σαν δήμος όμηροι στις εμπνεύσεις και τις υποσχέσεις του Γεωργόπουλου, και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τις κινήσεις του, γιατί εκεί που πάει να κάνει κάτι, εκεί το παίρνει πίσω, και όταν λέει ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι, ξαφνικά το κάνει και το παρακάνει!

Εδώ μπορείτε να δείτε το άρθρο που δημοσιεύθηκε σε ένα από τα ένθετα του Ε.Τ.