Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Έχουν μεγάλη πλάκα κάποιοι συνδημότες μας.

Όταν αναφέρεσαι στην παράταξη τους, έχουν ενστάσεις, όταν μιλάς για τους αντιπάλους, καλώς τα δέχονται.

Αυτό συμβαίνει ανάλογα με τις προτιμήσεις και την παράταξη που ανήκει ο ενδιαφερόμενος. Ανεξάρτητα αν αυτά που γράφονται - ασχέτως αν αποτελούν κοινά μυστικά - μια ήπια αντιδρασούλα θα την εισπράξω, όπως «γιατί το έγραψε αυτό μωρέ, έτσι και αλλιώς γνωστό είναι το θέμα».

Αυτές τις αντιδρασούλες, τις μαθαίνω από διάφορους γνωστούς που τυχαίνει να κυκλοφορούν σε χώρους που μου μεταφέρουν σχόλια και παράπονα για το blog.

Αλλά πως θα γίνει βρε αδελφέ;

Ή θα γράφουμε χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, ή διαφορετικά αυτή η σελίδα να γίνει φερέφωνο εκείνου που θα μου εξασφαλίσει τα περισσότερα.

Εξάλλου ο στόχος είναι η ουσιαστική κριτική, ώστε να βοηθήσουμε τους αιρετούς μας να διορθώσουν τα λάθη τους, για να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί για την πόλη μας.

Είναι κρίμα κάποιος να θυσιάζει την υπόληψη του υποστηρίζοντας κάτι στραβό, πόσο μάλλον όταν και ο ίδιος το γνωρίζει, αλλά παρόλα αυτά κάνει τα στραβά μάτια για τους δικούς του λόγους ή μικροσυμφέροντα.

Το πιο σημαντικό συμφέρον μας είναι να εξουσιοδοτήσουμε με την ψήφο μας και την στήριξη μας ανθρώπους που έχουν το μεράκι και τις δυνατότητες να αναλάβουν την διαχείριση του δήμου μας.

Θεωρώ, αυτές οι μικροκομματικές καταρχήν, μικροπολιτικές κατά δεύτερον λογικές αποτελούν τροχοπέδη για την πρόοδο που μπορούμε να έχουμε όχι μόνο ως δήμος άλλα και ως κοινωνία γενικότερα.

Το δυσοίωνο είναι ότι αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο περνάει και στις νεότερες γενεές, και δυστυχώς δεν αφορά την ιδεολογική τοποθέτηση ή την κομματική ταυτότητα, αλλά την προσωπική βολή και εξασφάλιση.

Με λίγα λόγια το φαινόμενο μεταλλάσετε σε ακόμα περισσότερο αντικοινωνικό.

Η συμβολή όσων έχουν καταφέρει να είναι περισσότερο ξεκάθαροι με τις προθέσεις τους και τις επιλογές τους, είναι απαραίτητη και κρίσιμη στην παρούσα φάση. Είτε η σοβαρότερη εμπλοκή τους με τα κοινά, είτε η συμμετοχή έστω και κριτικά, μπορεί να συντελέσει στην αλλαγή του σκηνικού, που αντί για καιροσκόπους, τυχοδιώκτες, ανασφαλείς, να δημιουργηθεί ένας πόλος έλξης για ικανούς, συνετούς και με ουσιαστική διάθεση για δράση στα κοινά της πόλης μας.