ΑΚΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ

Σαν βόμβα έπεσε στο Δήμο Ηρακλείου,η είδηση ότι η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, έκανε δεκτή την ένσταση δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης καιπροχώρησε στην ακύρωση της συνεδρίασης – παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Μαΐου, που αφορούσε τον μετασχηματισμό της ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ – δημοτικής επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής.Την ίδια ώρα το σωματείο των εργαζομένων την ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ προσέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι παραμένουν και πάλι για μήνες απλήρωτοι, με την δημοτική αρχή να απαντά με το… «θα δούμε», στις ερωτήσεις τους, πότε θα πληρωθούν. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τον Μάϊο, ενώ τους έχει δοθεί μόνο το επίδομα αδείας.

Ακύρωση
Σε επικοινωνία που είχε η «Ζω» με τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργο Μαστοράκο, (ο οποίος μαζί με τους Ν. Μπάμπαλο, Β. Λυκούρα, Κ. Κουτρούλη και δημοτικούς συμβούλους της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και της «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» είχαν καταθέσει την ένσταση) επιβεβαιώθηκαν οι σχετικές πληροφορίες, με τον πρώην δήμαρχο να σημειώνει ότι η απάντηση που πήρε από την Περιφέρεια Αττικής, ήταν θετική για την ένταση που είχε υποβληθεί. Πρακτικά για το Δήμο Ηρακλείου, η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, προκειμένου να παρθεί απόφαση για τον μετασχηματισμό της, καθώς και των μέλλον των εργαζόμενων.

Η συνεδρίαση – παρωδία
Υπενθυμίζουμε ότι στις 13 Μαΐου του 2008, το Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου είχε «τιναχθεί στον αέρα», όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τότε οριστικά και αμετάκλητα να μην αποδεχθούν οποιαδήποτε άλλη παρελκυστική πρόταση από τον δήμαρχο και να διεκδικήσουν δυναμικά αυτό που δικαιούνται από το νόμο: Τη μεταφορά τους στο Δήμο, κάτι που έχει γίνει τουλάχιστον σ’ όλους τους όμορους Δήμους. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Στ. Γεωργόπουλος, ουσιαστικά τότε δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα για τους εργαζόμενους, που σύμφωνα με την πρότασή του θα απασχολούνταν σε μία νέα κοινωφελή δημοτική επιχείρηση. Το σωματείο των εργαζομένων την ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ είχε σημειώσει ότι το μοναδικό που δεχόταν, είναι μεταφορά στο Δήμο και τίποτα άλλο, ωστόσο το συμβούλιο «τινάχθηκε» κυριολεκτικά στον αέρα, όταν διαφάνηκε η πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

Το συμβούλιο διεκόπη και μετά από λίγη ώρα ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. ότι
θα συνεχισθεί στα γραφεία του Αθλητικού Κέντρου. Όταν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης
και εργαζόμενοι πήγαν στον χώρο, βρήκαν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ να τον περιφρουρούν. Η οργή των εργαζομένων ξεχείλισε με αποτέλεσμα το κλίμα έξω από τα γραφεία να είναι εκρηκτικό και ιδιαίτερα βαρύ για τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο. Λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκε πως η απόφαση… πάρθηκε από την πλειοψηφία, σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής (σ.σ. ο χώρος δεν χώραγε όλους τους δημοτικούς συμβούλους ούτε καν όρθιους) και ο δήμαρχος με δημοτικούς του συμβούλους αποχώρησαν κάτω από αστυνομική συνοδεία και υπό αποδοκιμασίες, εμφανώς επηρεασμένοι από το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα.

Στη συνέχεια υπήρξε η προσφυγή στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας για ακύρωση της
«συνεδρίασης», αφού η διαδικασία στα γραφείο του Αθλητικού Κέντρου δεν πληρούσε σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις που ορίζει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, για να συνεδριάσει ένα Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την τοπική εφημερίδα "ΖΩ"

Για το ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η εφημερίδα "Χτύπος"

κάντε κλικ για μεγέθυνση