ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ - ΠΑΛΙ - ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΙ....

Αυτήν την φορά τα πράγματα είναι απλά: Ο Δήμος Ηρακλείου, διαψεύδει τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή
Απο τον Τάσο Τατάρογλου

Απίστευτο και όμως αληθινό: Ο Δήμος Ηρακλείου διαψεύδει τον… δήμαρχο Ηρακλείου Σταύρο Γεωργόπουλο και τη δημοτική αρχή! Ατράνταχτη απόδειξη γι’ αυτό το πρωτοφανές γεγονός, το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου.

Στην αρχή της ανάλυσης γίνεται σαφές, ότι «η ανάλυση της οικονομικής κατάστασης και των προοπτικών του Δήμου Νέου (sic) Ηρακλείου βασίστηκε στους απολογισμούς και τις οικονομικές καταστάσεις του 2005 και του 20067».
Όχι το.. 20067 δεν είναι τυπογραφικό λάθος της «Ζω», αφού έτσι ακριβώς αναφέρεται στο έντυπο του επιχειρησιακού προγράμματος, αφήνοντας προς στιγμήν ανοικτό ενδεχόμενο να έχει βασιστεί η ανάλυση της οικονομικής κατάστασης και στο 2007. Ωστόσο στη συνέχεια και σε ολόκληρη την ανάλυση γίνονται συνεχείς αναφορές στο 2005 και στο 2006 και σε καμία περίπτωση στο 2007, οπότε είναι σαφέστατο ότι το ορθογραφικό λάθος αφορά το «7», το οποίο δεν έπρεπε να υπάρχει και όχι το «6».

Υπενθυμίζουμε ότι το 2005 και το 2006 δήμαρχος ήταν ο Γιώργος Μαστοράκος, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2007 δήμαρχος ανέλαβε ο Στ. Γεωργόπουλος. Γιατί είναι απαραίτητες όλες αυτές οι διευκρινήσεις και όλες αυτές οι λεπτομέρειες;
Διότι πολύ απλά πριν από έναν περίπου χρόνο και συγκεκριμένα το Καλοκαίρι του 2007, ο Δήμος Ηρακλείου επί δημαρχίας φυσικά του Στ. Γεωργόπουλου εξέδωσε ένα πολυτελές φυλλάδιο, στο οποίο κατηγορούσε τη δημοτική αρχή του Γ. Μαστοράκου, ότι του παρέδωσε έναν καταχρεωμένο Δήμο (Λεπτομέρειες για το σκάνδαλο της έκδοσης του συγκεκριμένου φυλλαδίου, μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος).
Όμως, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου που συντάχθηκε το 2008, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις αναφορές (και μάλιστα όχι απλές, αλλά συμπερασματικές και δύο εξ’ αυτών με έντονα γράμματα) ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηρακλείου το 2005 και το 2006 κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα(!), ότι στο σκέλος των εσόδων (για το 2005 και το 2006) ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει καλή εικόνα(!), ότι ο Δήμος Ηρακλείου (2005 και 2006) ελέγχει σε πολύ ικανοποιητικό(!) βαθμό το ύψος των εσόδων του και έχει την δυνατότητα να προγραμματίσει ανάλογα έξοδα, καθώς και ότι οι ανάγκες σε υποδομές είχαν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα χρόνια (προ του 2005 και του 2006)!

Βέβαια, πέρα απ’ αυτές τις αναφορές, υπάρχει και μία στην οποία γίνεται λόγος για «μέτρια οικονομική αυτοδυναμία που χαρακτηρίζει το Δήμο Ηρακλείου». Όμως ακόμη και η χρήση της λέξης «μέτρια» μπροστά στις αναφορές για «καταστροφή» και «υπερχρεωμένο Δήμο» που επικαλείται ο δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος ότι παρέλαβε από τον Γ. Μαστοράκο, έχουν χαοτική διαφορά!

Χωρίς καμία περιστροφή, τα όσα αναφέρονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου το 2008, αποτελούν μία βροντώδη διάψευση των όσων ισχυρίζεται εδώ και 21 μήνες ο νυν δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος, για την –δήθεν- κακή οικονομική κατάσταση που παρέλαβε το Δήμο Ηρακλείου τον Γενάρη του 2007.
Βέβαια, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε το σκάνδαλο με το περιβόητο φυλλάδιο «κρεμάλα» που εξέδωσε ο Δήμος Ηρακλείου το περασμένο Καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο φυλλάδιο δεν ήταν τίποτα άλλο, από μία έκδοση στην οποία καταγραφόταν αποκλειστικά και μόνο η άποψη του δημάρχου Στ. Γεωργόπουλου και της παράταξής του, για την δήθεν οικονομική κατάσταση που παρέλαβε αυτός τον Δήμο την 1η Ιανουαρίου του 2007. Όπως αποδείχθηκε, το φυλλάδιο ήταν μια επικοινωνιακή κακή απομίμηση αντίστοιχου φυλλαδίου που είχε εκδώσει λίγους μήνες νωρίτερα ο Δήμος Αμαρουσίου και ο εκεί δήμαρχος Γ. Πατούλης. Και όχι μόνο αυτό. Μέσα στο φυλλάδιο του Δήμου Ηρακλείου, υπήρχαν χαλκευμένα και ψευδή στοιχεία, δήθεν από την οικονομική εφημερίδα «Ημερησία». Η εφημερίδα, σ’ ένα δημοσίευμα της για τα χρέη των Δήμων, είχε δημοσιεύσει έναν πίνακα με τους 10 πιο χρεωμένους Δήμους. Σ’ αυτόν τον πίνακα δεν υπήρχε ο Δήμος Ηρακλείου.

Ωστόσο οι συντάκτες του φυλλαδίου του Δήμου Ηρακλείου, παραποίησαν τον πίνακα και έβαλαν… εμβόλιμα μόνοι τους τον Δήμο Ηρακλείου, μέσα στους 10 πιο χρεωμένους Δήμους! Πέρα όμως από τα ψευδή στοιχεία και την τραγική επικοινωνιακή φούσκα του δημοτικής αρχής του Ηρακλείου, υπάρχει και κάτι ακόμη: Η αντιπολίτευση ρώτησε πολλές φορές, αλλά απάντηση δεν έχει πάρει ακόμη, αφενός ποιος πλήρωσε το συγκεκριμένο (και ουσιαστικά παραταξιακό) φυλλάδιο, καθώς και που χρεώθηκε η διανομή του, η οποία σημειωτέον έγινε αρκετούς μήνες αργότερα, πιθανόν από τα ΕΛ.ΤΑ., μαζί με τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου!


Άρθρο από την τοπική εφημερίδα ΖΩ της 05/09/08