55 ΤΕΛΟΣ!

Καιρό έχουμε να τα πούμε συνδημότες και συνδημότισσες.

Τελικά δεν έγινε κόλαση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου θα ανακοινώνονταν 55 ονόματα από τα 100 περίπου των υπαλλήλων στην ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ που θα μεταφέρονταν στον δήμο.

Αντιθέτως η συνεδρίαση κύλισε ομαλά, παρά τις παρατυπίες αλλά και τα τραγελαφικά σημεία της όπως αυτό με την λίστα των 55 ονομάτων η οποία συμπληρώθηκε κυριολεκτικά μέχρι τελευταίας στιγμής!!!!

Τα 55 ονόματα που απάρτιζαν την λίστα του Σίντλερ ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος ένα – ένα παρακαλώ. Η ψυχραιμία στην όλη διαδικασία εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργη και ύποπτη, ο μοναδικός που αντέδρασε ουσιαστικά και όχι τυπικά (όπως έχουμε συνηθίσει τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης) ήταν ο κος Βόμβας.
Ο κος Βόμβας εντόπισε παρατυπίες στη διαδικασία και ενημέρωσε το σώμα ότι πρόκειται να κάνει ένσταση για την συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Ο κος Βόμβας αντέδρασε άμεσα απαιτώντας τα δέοντα προκειμένου να εξασφαλιστεί η νομιμότητα και η διαφάνεια σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως οι τύχες 100 περίπου υπαλλήλων στον δήμο μας.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όμως αρκέστηκαν στο να διαφοροποιηθούν, χωρίς παρόλα αυτά να επικαλεστούν το παράτυπο της διαδικασίας όπως επικαλέστηκε ο κος Βόμβας, στην ουσία του, πρόθυμος να ακολουθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να κριθεί άκυρη η συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Είχαμε και τρεις απόντες από το κρίσιμο δημοτικό συμβούλιο, τον Κος Τσεκούρα από την παράταξη του Μπάμπαλου, την Μ. Ιγγλέση από την παράταξη του Μαστοράκου και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Κο Χριστοδουλίδη που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Στ. Γεωργόπουλου.
Ο κος Χριστοδουλίδης εκτέθηκε, έστειλε επιστολή στην οποία ανέφερε ότι ψηφίζει κατά της πρότασης της δημοτικής αρχής, κάτι όμως που δεν υπολογίζεται καθώς για να ψηφίσεις πρέπει να είσαι παρών, με λίγα λόγια δεν αναγνωρίζεται η τηλε-ψήφος.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 14 υπέρ 10 κατά, με τον Λεσγή και τον Κεσκινίδη να δείχνουν ότι δεν είναι βέβαια για το αν θα ψηφίσουν υπέρ, στο τέλος όμως είπαν να μη στενοχωρήσουν τον Γεωργόπουλο και τάχθηκαν στους υπέρ. Η Κα Παντερή ψήφισε κατά, και για ακόμα μια φορά απέδειξε, ότι η παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας είναι από αυτές που ξεχωρίζουν, αποτελώντας παράδειγμα στάσης και συμπεριφοράς στα κοινά του Ηρακλείου.

Αυτό που ακούστηκε ήταν ότι για την επιλογή των 55 υπαλλήλων, πρόσβαση στη λίστα είχαν και ο Μαστορακός, πιθανότατα και ο Μπάμπαλος. Φυσικά κοινωνικά κριτήρια για την επιλογή ούτε λόγος.
Εντύπωση μου έκανε ότι θα μπορούσε το δημοτικό συμβούλιο να επιλέξει περισσότερους από 55 αλλά σκάλωσε στο νούμερο 55.