ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Απλήρωτοι παραμένουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του δήμου Ηρακλείου Αττικής, ενώ ο δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος βρίσκεται εκτός Ελλάδος, προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚΝΑ σε διεθνές συνέδριο.

Γνωρίζουν άραγε στις Βρυξέλλες οπού βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδος ο Στ. Γεωργόπουλος, ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων ψάχνονται να βρουν τα χρήματα ώστε να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους?
Τι νόημα μπορεί να έχουν όλες αυτές οι πολυδάπανες αποστολές που καλύπτονται από το δημόσιο ταμείο, όταν δεν μπορούν οι δήμαρχοι να εξασφαλίζουν έστω, οι πληρωμές να αποδίδονται στην ώρα τους?

Τι είδους κουκλοθέατρο είναι αυτό αγαπητοί συμπολίτες?

Ποιο το όφελος για την τοπική αυτοδιοίκηση και την χώρα μας μπορεί να προκύψει από όλα αυτά τα συνέδρια, όταν οι συμμετέχοντες σε αυτά αδιαφορούν για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους και στους δημότες?

Πως γίνεται ερχόμενος στο Ηράκλειο σήμερα ο Στ. Γεωργόπουλος, να μιλάει για οικονομική δυσχέρεια όταν ο ίδιος με χρήματα του Ελληνικού λαού απολαμβάνει ολιγοήμερες διακοπές στις Βρυξέλλες, το καλοκαίρι στην Κίνα, δήθεν για υποχρεώσεις που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση? Αφήνοντας στο έλεος του θεού εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους?

Αλήθεια ο Κος Γεωργόπουλος γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα?
Και όμως αγαπητοί συμπολίτες για οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, προκειμένου να διοριστεί κάποιος ακόμα και σαν εποχιακός, είναι απαραίτητο να είναι κάτοχος του Lower και σε κάποιες περιπτώσεις του Proficiency.
Στην περίπτωση όμως των υποψηφίων για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και για την κεντρική πολιτική σκηνή, δεν είναι απαραίτητο οι ενδιαφερόμενοι να είναι κάτοχοι πτυχίου που να πιστοποιεί την γνώση της Αγγλικής.

Αν το παραπάνω αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την υποψηφιότητα, να είστε σίγουροι πως το 80% – 90% των υποψηφίων στο δήμο μας δε θα είχαν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα διότι όχι μόνο πτυχίο δεν έχουν, αλλά δεν γνωρίζουν τα βασικά που θα τους βοηθούσαν να συνεννοηθούν με τους συναδέλφους τους Ευρωπαίους σε κάποιο φόρουμ.

Κατά τα άλλα μιλάμε για τοπική αυτοδιοίκηση Ευρωπαϊκού επιπέδου.