ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Σύσσωμη η αντιπολίτευση βρίσκεται σε κατάσταση καταστολής, αδρανής χωρίς κανένα προγραμματισμό για την δράση της απέναντι στην πολιτική του Στ. Γεωργόπουλου, αλλά και στην ευθύνη που έχει απέναντι στην τοπική κοινωνία.
Είναι δεδομένο ότι ο Στ. Γεωργόπουλος έχει το ιδιαίτερο ταλέντο να κάνει το κακό χειρότερο, πετυχαίνοντας έτσι να αυτό-απαξιώνεται.
Απομένουν όμως 2 χρόνια που σημαίνει ότι είμαστε μόλις στο μέσο της θητείας της δημαρχίας του Γεωργόπουλου.

Σε ότι αφορά τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, κάνουν τα αδύνατα δυνατά, να αναλάβει η Χαριλάου Τρικούπη πρωτοβουλίες προκειμένου να δώσει νέο αέρα, προφανώς με νέο υποψήφιο που θα έμπνευσει αλλά το κυριότερο θα δουλέψει ώστε να εξασφαλιστεί η επιστροφή του δήμου στο κόμμα. Η στάση του Μαστοράκου και του Μπάμπαλου δίνει την αίσθηση ότι συζητάμε για άπειρους πολιτικούς που δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν και να αντιδρούν προκειμένου να ελέγξουν αφενός και αφετέρου να εκθέσουν τα κακώς κείμενα της νέας δημοτικής αρχής στους δημότες.

Φυσικά δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι τόσο ο Μαστοράκος όσο και ο Μπάμπαλος είχαν μάθει για πολλά χρόνια να βλέπουν τα πράγματα από την οπτική της εξουσίας, και η θέση τους σήμερα πραγματικά είναι καινούργια για τους δύο άντρες.
Η πολιτική πυγμή που θέλουν να δείξουν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι κατέχουν, δεν επιτρέπει την αδράνεια που παρουσιάζουν μέχρι σήμερα. Ένας πολιτικός πρέπει να είναι συνεπής και δημιουργικός τόσο σαν εξουσία όσο και σαν αντιπολίτευση.
Αν συνεχίσουν και οι δύο το βιολί τους, να είστε σίγουροι ότι τα σενάρια για νέο επικεφαλής με την παράταξη που θα πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ θα βγουν πραγματικά.

Αρνητική εντύπωση παρουσιάζει η νωχελική έως ανύπαρχτη στάση του Γ. Βλαντή.
Είναι γνωστό ότι ο Γ. Βλαντής είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά η ανυπαρξία ως αντιπολίτευση τον καταδικάζουν σαν ακατάλληλο πολιτικό πρόσωπο.

Ο Β. Λύκουρας είναι σίγουρα πιο μαχητικός και ουσιαστικός στις παρεμβάσεις του, αλλά μέχρι το δημοτικό συμβούλιο. Πως όμως οι πολίτες του Ηρακλείου θα ενημερωθούν για τις παρεμβάσεις, όταν αυτές μένουν μέσα στο δημαρχείο?

Σπανίως βλέπουμε επιστολές στελεχών της αντιπολίτευση στον τοπικό τύπο, που θέλουν να ενημερώσουν τους δημότες για αποφάσεις της δημοτικής αρχής που δε συμφωνούν, καθώς και να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις.
Ούτε αυτό δε μπαίνουν στο κόπο να κάνουν.

Είναι ανύπαρχτοι στην τοπική κοινωνία, εμφανίζονται μόνο στα δημοτικά συμβούλια κάνοντας το κομμάτι τους ως δημοτικοί σύμβουλοι, και κατά τα άλλα… ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ…
Μπορεί η διοίκηση και οι αποφάσεις του Στ. Γεωργόπουλου να είναι δυσάρεστες και κενές για τον δήμο Ηρακλείου, αυτό όμως που έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα είναι η ανούσια αντιπολίτευση των παρατάξεων που δεν μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά ώστε να περισώσουν ότι μπορούν από τις βλαβερές αποφάσεις της δημοτικής αρχής.