ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Υπάρχει λύση για συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο καθώς υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε να κατέβει η δημοκρατική παράταξη με αξιώσεις στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Το πρόβλημα σήμερα είναι το αδιέξοδο, που υπάρχει ανάμεσα στον Μαστοράκο και τον Μπάμπαλο, αλλά και στην επιμονή του Μαστοράκου να ξανακατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος.
Ο Μαστοράκος παραμυθιάζει και δεν είναι η πρώτη φορά τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα και να μη κατέβει επικεφαλής, αλλά τον πιέζει ο κόσμος.
Αναρωτιέμαι σε ποιους αναφέρεται όταν μιλάει για κόσμο, γιατί αν κρίνουμε από τις συνάξεις της παράταξης, ζήτημα είναι να συγκεντρώνονται 30 σύντροφοι.

Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο χρειάζεται νέο πρόσωπο, καθαρό, που να εμπνέει εμπιστοσύνη, και αυτό μπορεί να το βρει στο πρόσωπο της Α. Βερούλη.
Στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές ήταν πρώτη σε σταυρούς σε Αθήνα και Πειραιά, ενδεικτικό ότι αποτελεί πρόσωπο εμπιστοσύνης, αλλά και συμπάθειας στους πολίτες ευρύτερα.
Στην θητεία της στο Ηράκλειο ως αντιδήμαρχος δεν είχε ακουστεί το παραμικρό, και νομίζω πως κανείς δεν είχε κάποιο παράπονο από την ίδια.

Το θέμα είναι αν την Α. Βερούλη θα την ενδιέφερε μια τέτοια πρόταση…
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Βερούλη την ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα να διεκδικήσει ως επικεφαλής τον δημαρχιακό θώκο στο Ηράκλειο, αλλά περιμένει πρόταση από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ. Δεν της έχει κάνει προς το παρόν κανείς κουβέντα από το κόμμα, γεγονός που την κάνει να αντιμετωπίζει το παραπάνω ενδεχόμενο με επιφύλαξη.

Να αναφέρω για ακόμα μια φορά, ότι η αδράνεια που επιδεικνύουν οι παρατάξεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, του Μπαμπαλου και του Μαστοράκου, φαντάζει τουλάχιστο μυστηριώδη, πόσο μάλλον όταν και οι ίδιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δημοτική αρχή που δεν σέβεται τον θεσμό, έχει στραφεί από την πρώτη στιγμή εναντίον των εργαζομένων, αδυνατεί να είναι συνεπής στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών.

Υποπτεύομαι κάτι που δε θέλω να το πιστεύω.
Μήπως πίσω από αυτή την αδράνεια κρύβεται κάποια νοσηρή αντίδραση του Μαστοράκου απέναντι σε εκείνους που επέλεξαν τον Γεωργόπουλο ή τον Μπάμπαλο, και μέσα σε αυτούς και οι εργαζόμενοι στο δήμο.
Αυτή την υποψία δεν την αναφέρω τυχαία, διότι μετά τις εκλογές του 2006 υπήρχαν συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Μαστοράκου, που το έψαχναν, ποιος ψήφισε τι, και μετά από τους πρώτους μήνες θητείας του Γεωργόπουλου που ξεκίνησαν τα προβλήματα, εμφανίζονταν οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι να στέλνουν χαιρετίσματα στους εργαζόμενους, σα να ήθελαν να τους πουν ότι εφόσον επιλέξατε αυτούς λουστείτε τους τώρα.
Από την άλλη όσο πιο βασανιστική μπορεί να είναι μια κατάσταση για τους εργαζόμενους, και για τους δημότες τόσο περισσότερο μπορεί να θεωρούν οι του Μαστοράκου, ότι ο κόσμος θα αναπολεί και θα συγκρίνει τις δύο περιόδους, πράγμα που θα λυτρώσει ακόμα και την χειρότερη τετραετία του Μαστοράκου.

Αυτό που μάλλον δεν έχουν υπολογίσει οι φωστήρες αυτής της πρακτικής, είναι ότι σίγουρα δημιουργούνται εντυπώσεις στους εργαζόμενους, ότι εκτός από τον Γεωργόπουλο έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία της αντιπολίτευσης, που στηριζόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι προσδοκούν την στήριξη τους, κάτι που μπορεί να γυρίσει μπούμερανκ.

Η παράταξη του Μαστοράκου πείρε το μήνυμα στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όταν η πλειοψηφία των δημοτών επέλεξε τον Στ. Γεωργόπουλου, ότι δεν ήταν ικανοποιημένη από την αποτελεσματικότητα του Γ. Μαστοράκου, δυστυχώς μετά από 2 χρόνια που η παράταξη του Μαστοράκου έχει αναλάβει αντιπολιτευτικό ρόλο και σε αυτόν δεν μπορεί να πείσει ότι είναι αποτελεσματική. Το συμπέρασμα που οδηγείται ο μέσος δημότης είναι ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα περισσότερο ή τίποτα ουσιαστικό από την παράταξη και τον ίδιο τον Μαστοράκο.

Σε ότι αφορά τον Μπάμπαλο που κάποιοι μπορεί να το θεωρούν κατάλληλο διάδοχο του
Μαστοράκου, θα παραθέσουμε σε επόμενο άρθρο κάποιες σκέψεις και θέσεις σχετικά.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σπεύσει να ανακοινώσει νέο πρόσωπο που θα εμπιστευτεί σαν επικεφαλή για την δημοκρατική παράταξη στο Ηράκλειο Αττικής και προσωπικά πιστεύω πως η επιλογή στο πρόσωπο της Α. Βερούλη θα είναι εξαιρετικά πετυχημένη καθώς έχει θητεύσει στον δήμο μας και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.