ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ... ΘΑ ΧΟΡΕΨΕΙΣ....

Οι περισσότεροι δημότες, τι περισσότεροι το 98% περιμένουν το πέρας της τετραετίας για να τιμωρήσουν τους αιρετούς που εξέλεξαν στην προηγούμενη διαδικασία.
Αναγκάζονται λοιπόν και μπαίνουν στον χορό για 4 χρόνια ενώ τα κλαπατσίμπαλα, τα παίζουν οι εκλεγμένοι.

Εγώ ανήκω στο 2% που λέει, εφόσον ο Κος Γεωργόπουλος ήθελε να γίνει δήμαρχος θα μπει στον χορό και θα χορέψει αλλά τον χορό θα τον σέρνουμε εμείς οι δημότες.
Υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας σε ότι αφορά τον θεσμό της εκλογής του δημάρχου, ότι για 4 χρόνια δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα, έστω και αν το πρόσωπο που φέρει τον τίτλο του δημάρχου αποδειχθεί ακατάλληλο και ασύμφορο για το κοινό σύνολο.

Πρέπει να τους κάνουμε την ζωή πατίνι, και να τους θυμίζουμε ότι η εκλογή τους εκτός από τίτλους και τιμές έχει και υποχρεώσεις που πρέπει αυστηρά να τηρούνται.
Δε συζητάω για τις προεκλογικές δεσμεύσεις που δεν γίνονται ποτέ πράξη.

Εφόσον σεβόμαστε τον εαυτό μας και θεωρούμε ότι απολαμβάνει του πολιτεύματος της δημοκρατίας είναι χρέος μας να απαιτούμε από όλους αυτούς τους αιρετούς τα δέοντα, και αν δε τα γνωρίζουν τότε οφείλουν να αποχωρήσουν.
4 χρόνια είναι πολλά για να πηγαίνουν χαμένα κάθε φορά που έχουμε να αντιμετωπίζουμε μια δημοτική αρχή που δεν έχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις βασικές και καθημερινές ανάγκες των δημοτών. Οι κύριοι αιρετοί έχουν παρεξηγήσει ότι οι δημότες είναι ο δήμος, και εννοώ το κτίριο, στο οποίο περνούν το 95% του χρόνου τους ως δημοτικοί σύμβουλοι στα γραφεία τους, στη τετραετία, αποκομμένοι από την φωνή του δημότη και τις ανάγκες του.
Και σε αυτούς τους αργόσχολους, τους αφήνουμε το περιθώριο να απολαύσουν 4 χρονάκια, και όταν θα έρθει η ώρα να τους τιμωρήσουμε με την μαύρη ψήφο μας.

Το Blog Πολιτισμένα με χιούμορ και όχι παρεμβατική διάθεση, αλλά απαίτηση να λειτουργούν τα πράγματα στον δήμο μας αξιοπρεπώς και όχι αυτό το χάλι που αντιμετωπίζουμε τα 2 τελευταία χρόνια, είναι και περισσότερα, αλλά ο Σταυρός είπε να πρωτοτυπήσει, προσπαθεί να αφυπνίσει τους φίλους συνδημότες να μην επιτρέπουν σε αυτούς τους αμόρφωτους που θέλουν να λέγονται και δημοτικοί σύμβουλοι, να ελίσσονται ανάμεσα μας προσπαθώντας να δείξουν θάρρος, πυγμή, ενδιαφέρον για τα κοινά και τον δήμο μας.

Σεβόμαστε τους θεσμούς, τα αξιώματα, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε πρόσωπα που φέρουν ένα αξίωμα το οποίο απαξιώνουν με την στάση τους και την αναξιοπρέπεια τους.