ΒΑΡΟΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ

Από την μια ο Σταύρος Γεωργόπουλος με διάφορους άμεσους και έμμεσους τρόπους εκδιώκει τους εργαζόμενους στον δήμο μας, από την άλλη προσλαμβάνονται συνταξιούχοι σύμβουλοι, φαντάζομαι με σεβαστό χαρτζιλίκι.

Αυτή η τακτική του Σταύρου αποκαλύπτει χαρακτηριστικά, ότι όχι μόνο δεν σκοπεύει ή δεν βρίσκει απαραίτητο να δώσει τόπο στα νιάτα όπως λέμε, αντιθέτως τα νιάτα τα θέλει όμηρους, και τους διάφορους «έμπειρους» συνταξιούχους τους προσφέρει θέσεις και χρήμα, καθώς από την αρχή της θητείας του, έχουν παρελάσει τιμημένα γερατειά από το δημαρχείο, που δεν ήταν καν Ηρακλειώτες.

Όμηροι λοιπόν οι εργαζόμενοι, που από ότι δείχνουν τα πράγματα δεν θα έχουν την τύχη των διάφορων συμβούλων να απολαύσουν κάποτε την σύνταξη τους, εξαθλιωμένοι ψυχικά από την τρομοκρατική αντιμετώπιση του Δημάρχου, σήμα κατατεθέν της απαξίωσης που νιώθει απέναντι στο έμψυχο δυναμικό του δήμου μας.

Οι ξεχασμένοι συμβουλάτορες είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του δημάρχου μας, μέχρι να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι ικανός να συνεργαστεί ούτε με τον εαυτό του και τελικά να λακίζουν για να γλιτώσουν την παράνοια και την υπεροψία του υπερφίαλου Γεωργόπουλου.

Αλήθεια Σταύρο, τελικά δε μας είπες, ο μισθός σου ως πρόεδρος της ραδιοφωνίας, που πηγαίνει?

Δεν μας έχεις παρουσιάσει, τα χρήματα που γλίτωσε ο δήμος από τους συμβασιούχους που «έστειλες», σε τι έχουν αποδώσει και κατά πόσο αυτή η «απαραίτητη» κίνηση ωφέλησε το ταμείο του δήμου αλλά και τον δήμο Ηρακλείου συνολικά.

Ας παραβλέψουμε την παραπάνω πρόταση, καθώς έχουν προσληφθεί από την πίσω πόρτα, εκατοντάδες «όμηροι» συμβασιούχοι τον τελευταίο 1μίση χρόνο. Εκτός όμως από τους νέους ομήρους στον δήμο, έχουν προσληφθεί και αρκετοί φίλοι και γνωστοί του δημάρχου, ως σύμβουλοι, ως δημοσιογράφοι, με μισθούς άνω των 1000 ευρώ.

Μήπως τελικά η μισθοδοσία των δημοτικών επιχειρήσεων αντί να ξεφουσκώσει, φούσκωσε ακόμα περισσότερο Κε Γεωργόπουλε?
Πως είναι δυνατόν ένας καταχρεωμένος δήμος όπως επικαλείστε ακόμα και σήμερα, να έχει την δυνατότητα για τέτοιες πολυτέλειες?
Από την μια καθυστερούν οι πληρωμές των εργαζομένων και από την άλλη οι «προύχοντες» οι οποίοι να σημειώσω ότι δεν είναι καν Ηρακλειώτες αμείβονται χωρίς να κάνουν τίποτα.
Το ότι δεν είναι Ηρακλειώτες να διευκρινίσω, το αναφέρω διότι, αν κάποιος δεν είναι δημότης του Ηρακλείου, ίσως να είναι περισσότερο αδιάφορος για την προσφορά του σε σχέση με κάποιον που είναι Ηρακλειώτης.

Το αστείο είναι ότι έχω ακούσει για πολλά ακόμα ονόματα «έμπειρων» στελεχών στα οποία έχει υποσχεθεί ο Σταύρος να διορίσει ως συμβουλάτορες το επόμενο διάστημα.
Η νεολαία του Ηρακλείου βρίσκεται στο περιθώριο, και θα είναι στο περιθώριο τα επόμενα 2 χρόνια, μέχρι δηλαδή να ξεκουμπιστεί ο Γεωργόπουλος από το Ηράκλειο.

Τα ψέματα και οι αερολογίες όπως αποδεικνύονται καθημερινά από εκείνoν που δάκρυζε από συγκίνηση όταν πλησίαζε όλο και περισσότερο προεκλογικά τον δημαρχιακό θώκο (τέτοια ασύλληπτη υποκρισία), ξετυλίγονται εξαγριώνοντας συνδημότες μας που τον επέλεξαν, αλλά και εκείνους που ήλπιζαν ότι η αλλαγή της δημοτικής αρχής θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για τις παρατάξεις του Ηρακλείου.

Η τετραετία του Γεωργόπουλου πήγε το Ηράκλειο 10 βήματα πίσω, τόσο που ο Μαστοράκος να φαντάζει Άγιος και Άξιος παρά την απραξία του στις 2 τελευταίες τετραετίες.