ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

«Υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία Για μια ακόμα φορά το θέμα της δυσοσμίας που προέρχεται από τους κάδους απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από καταγγελία του επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα", κ. Βασίλη Λυκούρα.

Ο κ. Λυκούρας υποστήριξε ότι τους τελευταίους μήνες δεν πλένεται κανένας μεγάλος κάδος και πως ο Δήμος δεν επισκευάζει το όχημα που υπάρχει για τον καθαρισμό των κάδων, "Υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία... Τα χρήματα για την καθαριότητα τα πληρώνουν οι δημότες, Είναι ανταποδοτικά. Οφείλετε να έχετε την πόλη καθαρή", τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Λυκούρας. Η ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Δημήτρη Παπουτσή, ήταν πως ο Δήμος διαθέτει δύο παλαιά πλυντήρια κάδων. Όπως είπε, οι μικροί κάδοι πλένονται, ενώ αναζητείται ειδικό ανταλλακτικό για να ξεκινήσει η πλύση και των μεγάλων κάδων. Ο κ. Παπουτσής ενημέρωσε ακόμα πως ο Δήμος σχεδιάζει να αγοράσει, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος, καινούργια πλυντήρια,

Σημειώνουμε πως η Δημοτική Αρχή είχε ανακοινώσει πριν λίγους μήνες, δια στόματος του Δημάρχου, πως σκόπευε να αναθέσει σε ιδιώτες την πλύση των κάδων, αλλά αυτό το σχέδιο φαίνεται πως δεν προχώρησε.

Από την εφημερίδα Χτύπος