ΑΜΕΣΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ

Γραπτή Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία FΜ»

Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία FM» αποδεικνύεται, λαμβανομένων υπόψη των καταγγελλομένων, κακός εργοδότης.
Τον περασμένο Μάιο με σχετική ερώτησή μου στον υπουργό Εσωτερικών, έφερα στη Βουλή το θέμα της παράνομης και αναίτιας απόλυσης δημοσιογράφου του εν λόγω σταθμού, ο οποίος, μάλιστα, είχε ανακηρυχθεί εκπρόσωπος του ραδιοφώνου στο Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α.
Αυτή τη φορά, το Σωματείο Εργαζομένων στον Επικοινωνία FM καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, με αποτέλεσμα «σχεδόν όλοι να αντιμετωπίζουν βασικά βιοποριστικά προβλήματα» λίγες ημέρες πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων. Μολονότι, όπως αναφέρουν, οι εργαζόμενοι έχουν επιδείξει υπέρ του δέοντος κατανόηση και υπομονή απέναντι στη διοίκηση για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, εκφράζουν εύλογη ανησυχία για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το αν και πότε θα πληρωθούν. Σχετικώς έχουν ήδη εξαγγελθεί από τους εργαζόμενους στο σταθμό κυλιόμενες στάσεις εργασίας προκειμένου να προωθήσουν τα αιτήματά τους.
Με βάση τα προαναφερόμενα,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Θα μεριμνήσει, ώστε να καταβληθούν έγκαιρα και χωρίς άλλη καθυστέρηση τα δεδουλευμένα των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, καθώς και το δώρο των Χριστουγέννων, στους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία FM»;

16.12.2008

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης