ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ...

Κάνω την εξής αθώα σκέψη…
Εφόσον περισσότεροι ή οι μισοί εργαζόμενοι από την ΚΕΚΚΟΙΠΗΑ δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 7-9 μήνες, τα χρήματα που προορίζονταν για τους μισθούς τους που πήγαν?

Κάθε χρόνο τον Ιανουάριο ίσως και Φεβρουάριο, οι δημοτικές επιχειρήσεις καταθέτουν έναν προϋπολογισμό. Πέρυσι ο προϋπολογισμός που είχε κατατεθεί για την ΚΕΚΚΟΙΠΗΑ προέβλεπε ότι πολλοί εργαζόμενοι της επιχείρησης θα έμεναν απλήρωτοι σχεδόν όλο το τρέχον έτος?

Προβλέπεται δημοσίευση του ισολογισμούς από την στιγμή που η επιχείρηση άλλαξε σε κοινωφελή? Υπάρχει τρόπος να δούμε τον ισολογισμό της ΚΕΚΚΟΙΠΗΑ, εννοώ αν υπάρχει κάποιος εργαζόμενος που μπορεί να μας τον στείλει?

Η αθώα μου σκέψη αρχίζει να σκανδαλίζεται και ο λόγος είναι ότι με αυτή την αλλαγή της επιχείρησης σε κοινωφελής και μάλιστα στα μέσα του έτους, υποπτεύομαι πως θα έχουν μπερδευτεί πολλά με τα λογιστικά, φυσικά έχω και την απορία του τι προέβλεπε ο προϋπολογισμός της επιχείρησης για το 2008…

Αυτό είναι ένα θέμα που λογιστικά και νομικά μπορεί να δοθούν κάποιες εξηγήσεις, αλλά αυτά που μετράνε είναι τα γραμμένα και υπογεγραμμένα.

Εντωμεταξύ αυτό που με κάνει να σκανδαλίζομαι ακόμα περισσότερο, είναι ότι ενώ ο Στ. Γεωργόπουλος γνωρίζει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να επανεκλεγεί ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, πιθανότατα να μετακομίσει σε άλλη περιοχή, γιατί κόπτονταν τόσο για την ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ που έγινε ΚΕΚΚΟΙΠΗΑ, όπως επίσης γιατί κόπτεται τόσο να ξεκάνει το δημοτικό ραδιόφωνο… Σχετικά με το δημοτικό ραδιόφωνο και τις προθέσεις του Στ. Γεωργόπουλου θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε επόμενη ανάρτηση. Να σας θυμίσω ότι τη καθαριότητα του δήμου επίσης ήθελε να την ιδιωτικοποιήσει ο Γεωργόπουλος, και με την ΔΕΤΕΗΑ είχε κάτι περίεργες προθέσεις που δεν γνωρίζω αν τις έχει εγκαταλείψει.

Με λίγα λόγια, αυτή η επιμονή του να «πασάρει» υπηρεσίες του δήμου, ή να τις φέρει σε σημείο να υπολειτουργούν ώστε να έχει το άλλοθι αφενός, αφετέρου να βάλει λουκέτο όπως εξ αρχής σχεδίαζε, μήπως κάποιες από αυτές τις ενέργειες κρύβουν σκοτεινά σημεία από τα οποία θα ωφεληθούν συγκεκριμένοι?