ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ

Το θέμα της κατασκευής των ειδικών σχολείων στο Δήμο Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε χώρο στην οδό Σαντορίνης, με βάση πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του σώματος, ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Κουτρούλης. Το θέμα αυτό, σε συνδυασμό με την κατασκευή των ειδικών εργαστηρίων, είχε αποτελέσει αντικείμενο έντονων συγκρούσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής από την μία και παρατάξεων της αντιπολίτευσης και γονιών παιδιών με ειδικές ανάγκες από την άλλη.

Αιτία η απόφαση της δημοτικής αρχής του κ.Γεωργόπουλου να αποδεχθεί μόνο την κατασκευή των 2 ειδικών σχολείων (δημοτικό και νηπιαγωγείο) και όχι και την κατασκευή των ειδικών εργαστηρίων, χρησιμοποιώντας μάλιστα επιχειρήματα που είχαν προκαλέσει σάλο. Έτσι, στελέχη της δημοτικής αρχής, υποστήριζαν ότι δεν μπορεί το Ηράκλειο να κατασκευάσει ειδικά εργαστήρια για να έρχονται μόνο 4-5 Ηρακλειώτες μαθητές με ειδικές ανάγκες και όλοι οι υπόλοιποι να είναι από άλλες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή του Γ. Μαστοράκου είχε προχωρήσει σε συμφωνία με το ΟΣΚ να κατασκευαστούν τα ειδικά εργαστήρια σε χώρο στην οδό Πευκών, ωστόσο η δημοτική αρχή του κ.Γεωργόπουλου δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο και θέλει να κάνει τον χώρο κλειστό γυμναστήριο.

Όσο αφορά την κατασκευή των 2 ειδικών σχολείων υπήρξε συμφωνία όλων να κατασκευαστούν στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην οδό Σαντορίνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζωtv», η άρνηση του ΟΣΚ να αποδεχθεί την αλλαγή της συμφωνίας για τον χώρο της οδού Πευκών και να εμείνει στην κατασκευή των ειδικών εργαστηρίων εκεί, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στη δημοτική αρχή με αποτέλεσμα να περιπλέκεται και η υπόθεση της κατασκευής των 2 ειδικών σχολείων στην οδό Σαντορίνης. Αποτέλεσμα ήταν να κάνει σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Κουτρούλης και να απαντήσει, με αρκετά γενικόλογο τρόπο, ο δήμαρχος Ηρακλείου.




Από το www.zonews.gr