ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ

Και να ήθελα, δε μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την σύντομη «συνέντευξη» του Γ. Μαστοράκου στην εφημερίδα ΖΩ.

Σε αντίθεση με τον δημοσιογράφο, βρίσκω την συνέντευξη περιττή, ξύλινη, και χωρίς ουσιαστικές παρατηρήσεις.

Θα ξεκινήσω από αυτό που πρόσεξα από την αρχή διαβάζοντας την «συνέντευξη», ότι ο Μαστοράκος μιλάει σαν ΔΗΜΑΡΧΟΣ και όχι σαν επικεφαλής παράταξης που ηγείται τον δήμο.

Θα μου πείτε τι διαφορά έχει…
Έχει μεγάλη διαφορά, καθώς ακούγονται διάφορα σενάρια εδώ και καιρό για το τι πρόκειται να κάνει τελικά ο Γ. Μαστοράκος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Δε θα αναφερθώ στα σενάρια, ίσως άλλη στιγμή…

Μιλάει λοιπόν για τον εαυτό του αποκλειστικά ο Γ. Μαστοράκος…
Με την ευκαιρία να ρωτήσω... θα είναι επικεφαλής ο Γ. Μαστοράκος με την Δημοκρατική Συνεργασία στις εκλογές του 2010?
Παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει, ας μας απαντήσει…

Έχω την εντύπωση ότι η συνέντευξη είναι προπομπός για κάτι που θα ακολουθήσει, και αυτό ίσως γίνει στις 22 Μαρτίου όπου ο Π. Βλασσόπουλος θα ανακοινώσει την δημιουργία της παράταξης του… αν γίνει τελικά την ορισμένη ημερομηνία, καθώς ακούγεται έντονα η φημολογία ότι στις 22 Μαρτίου μπορεί να έχουν Εθνικές εκλογές… πλάκα θα έχει!
Επιμένω στο ότι η συνέντευξη του Γ. Μαστοράκου είναι προπομπός για κάτι, όπως επιμένω ότι είναι ανούσια και ανεπίκαιρη.

Αν υποθέσουμε σε αυτά που λέει ο Γ. Μαστοράκος, ότι θα έκανε αν ήταν δήμαρχος μέσα 2 χρόνια, τότε πιστεύω, θα μπορούσε να τα έκανε πολύ πιο άνετα τα τελευταία 5 χρόνια της διοίκησης του. Με λίγα λόγια πιστεύω ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από το 2002 μέχρι σήμερα ώστε να εμπόδιζαν τον Γ. Μαστοράκο να κάνει αυτά που θα έκανε από το 2006 – 2008.

«Θα πάλευε για την διάνοιξη της Κύμης και τον εξωραϊσμό της Ηρακλείου», πέρα από το γεγονός ότι αυτά είναι μεγαλεπήβολα σχέδια που ξεφεύγουν από τον έλεγχο και τις αποφάσεις του δήμου, αναρωτιέμαι… σε περίπτωση που υπήρχε η δυνατότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, πιο θα ήταν το όφελος για τον δήμο μας.

Έχω στο μυαλό μου την Πολυτεχνείου, που μετατράπηκε σε λεωφόρο όταν διακόπηκε η διέλευση των αυτοκινήτων από την κεντρική πλατεία. Μπορεί να γλίτωσε το Ηράκλειο από 50.000 αυτοκίνητα, αλλά περίπου το 1/3 διέρχεται από κατοικημένες περιοχές, ίσως και από γειτονιές.

Το Φιξ είναι και αυτό μια άλλη αμαρτωλή ιστορία που πάλι, ο δήμος και ο δήμαρχος δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

«Οι πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου θα είχαν τον ποιοτικό χαρακτήρα που τόσα χρόνια καθιερώσαμε στο Δήμο μας.»
Μια από τα ίδια ήταν οι πολιτιστικές δραστηριότητες, απευθύνονταν σε τραγικά περιορισμένο κοινό, και ήταν εξίσου φτωχές σε αριθμό όπως αυτές του Γεωργόπουλου.

«Θα ενίσχυα όλες τις δραστηριότητες της νεολαίας.»
Όπως με τον Ναυτίλο το στέκι νεολαίας στην πρασίνου λόφου και πολυτεχνείου?

«Τέλος, υπογραμμίζω ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.»
Αυτό το έχω προσωπικά ξαναδιαβάσει και μάλιστα 2 φορές!
Την Παρασκευή πριν την 2η εκλογική αναμέτρηση του 2002, στην εφημερίδα Χτύπος…
Επίσης την Παρασκευή πριν την 2η εκλογική αναμέτρηση του 2006, ελαφρώς διαφορετικά διατυπωμένο, «Πήραμε το μήνυμα»

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι από το 2002 μέχρι σήμερα δεν μας έχει πει ο Γ. Μαστοράκος ποια είναι τα λάθη που δε θα επαναλάμβανε…

«Δεν θα ήμουν απρόσιτος στους δημότες και τα προβλήματα.» Νομίζω ότι το ίδιο εξοργιστικό και ίσως περισσότερο, είναι για τους δημότες, όταν κάνεις ότι τους ακούς, τους έχεις στην αναμονή μέχρι τελικά να διαπιστώσουν ότι τους γράφεις.

«Δεν θα αδιαφορούσα για τους πόρους του Δήμου ιδιαίτερα για τα χρήματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα χρηματοδοτούσαν δραστηριότητες έργων και αναπλάσεις στο Δήμο μας.»
Έχω την απορία… τα τελευταία 4 χρόνια από το 2002 – 2006 ποια Ευρωπαϊκά κονδύλια απορρόφησε ο δήμος και που διατέθηκαν?

«Δεν θα έκανα parking την κεντρική πλατεία. Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τη διοίκηση του Δήμου, στην επιχείρηση να αλλοιώσει τη λειτουργία και την αισθητική της κεντρικής πλατείας.»
Πολλοί δημότες Κε Μαστοράκο, και δεν είναι λίγοι, πιστεύουν ότι η δημιουργία του υπαίθριου θεάτρου και του χώρου που καταλαμβάνει αποτελεί μια περιττή και κακή αισθητική για την κεντρική πλατεία.

«Δεν θα άφηνα απλήρωτους για πολλούς μήνες τους εργαζομένους των δημοτικών επιχειρήσεων.»
Δηλαδή θα τους αφήνατε απλήρωτους αλλά όχι τόσους πολλούς μήνες…
Τέτοια να λέτε να χαλαρώνει και ο Σταύρος.

Κλείνοντας να πω ότι θεωρώ ξύλινη την συνέντευξη του Γ. Μαστοράκου, διότι οι σύντομες προτάσεις, χωρίς την υποστήριξη σχεδίου ή έστω με περιληπτική απόδοση, δεν λένε απολύτως τίποτα.

Υ.Γ. Στο τι θα έκανε αν ήταν δήμαρχος ο Μαστοράκος ξέχασε να πει, ότι θα επανέφερε τα δημοτικά παρκόμετρα, όπως έχει πει σε συναντήσεις της παράταξης του.