ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΑΛΟ

Πολύ μικρό αποδείχτηκε το Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να χωρέσει τους φίλους και τα στελέχη της Παράταξης "Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη". Η Δημοτική Παράταξη με επικεφαλής τον κ. Νίκο Μπάμπαλο, πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο χώρο, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, το απόγευμα, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Μία εκδήλωση, που την επιτυχία της αποδεικνύει η παρουσία των εκατοντάδων παρευρισκομένων, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσιογραφικά, αφού μας έδωσε σημαντικές ειδήσεις. Πρώτη και καλύτερη η είδηση που αφορά στη συνεργασία, ουσιαστικά, της κας Ζούρου με την παράταξη του κ. Μπάμπαλου και η δεύτερη στην ενδεχόμενη ενδεχομένη συνεργασία της κας Μαρίας Παντερή με την δημοτική παράταξη "Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη", μετά από το δημόσιο κάλεσμα που της απεύθυνε ο κ, Μπάμπαλος.

Πρόκειται για δύο ανεξαρτητοποιημένες Δημοτικούς Συμβούλους στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η πρώτη από την παράταξη του πρώην Δημάρχου, κ. Γιώργου Μαστοράκου, και η δεύτερη από την παράταξη της Διοίκησης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση, αφού τα μέλη της παράταξης προσπαθούσαν να βρουν θέσεις για όλους τους ανθρώπους που είχαν κατακλύσει το Πολιτιστικό Πολύκεντρο και μετά να ξεκινήσουν όσα είχαν προγραμματίσει.
Δημήτρης Τσεκούρας; "Μέσα σε δυόμισι μήνες υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ανθρώπων που απάντησαν στο κάλεσμα μας"

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Παράταξης "Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη" κάλεσε στο βήμα το Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Τσεκούρα, Ο οποίος είπε: "Μέσα σε δυόμισι μήνες υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ανθρώπων που απάντησε στο κάλεσμα της παράταξης μας. Ειλικρινά, σας ευχαριστώ, Ότι προσπάθεια και να κάνουμε ως παράταξη, χωρίς τη δική σας συμμετοχή, δεν θα έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο. Δεν θέλω να δώσω κάποιο Πολιτικό στίγμα, άλλωστε ήταν απόλυτα εύστοχη η τοποθέτηση του κ. Μπάμπαλου. θα σταθώ μόνο σε μία πρόταση. Υπάρχει αδυναμία επίλυσης οποιουδήποτε προβλήματος από την πλευρά του Δήμου. Εύχομαι σε όλους το 2009 να φέρει οικογενειακή και προσωπική ευτυχία, θα κόψω ένα κομμάτι στην ενότητα όλων των υγειών στοιχείων που έρχονται μαζί μας για την κοινωνική αναβάθμιση της πόλης.

Μαριάννα Ζούρου: "Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να συνεργαστούμε για να κάνουμε την αλλαγή"
Ευθεία πρόταση προς την κα Ζούρου έκανε από μικροφώνου ο κ. Μπάμπαλος, δηλώνοντας: ""Όταν ξεκίνησα ως Δημοτικό Σύμβουλος, γνώρισα μία πολύ δυνατή γυναίκα, αν και μικρή στο δέμας. Μία γυναίκα που πραγματικά αγάπησε την πόλη και την αγάπησε κι αυτή. Οι αγώνες είναι κοινοί και από το ίδιο μετερίζι, θα δώσουμε μαζί τον αγώνα για το 2010." θετικά απάντησε η κα Ζούρου, όταν ανέβηκε στο βήμα να κάνει την ευχή και να κόψει ένα κομμάτι από την βασιλόπιτα: "Πρέπει να υπάρξει κοινή δράση, ώστε την επόμενη τετραετία να υπάρχει μία σωστή, υγιής και δημοκρατική Διοίκηση, που δα αποτελείται από τις δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης, απαλλαγμένη από τα αγκάθια του παρελθόντος. Το έχει ανάγκη η πόλη και νομίζω ότι οι πολίτες περιμένουν από εμάς να συνεργαστούμε για να κάνουμε την αλλαγή και να δούμε όλοι μαζί την πόλη μας πραγματικά πρώτη. Το αξίζει η πόλη μας".

Μαρία Παντερή: "Το κομμάτι της πίτας στη νεολαία"
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την κα Παντερή ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, που δεν δίστασε να εκδηλώσει την επιθυμία του για εκλογική συνεργασία. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπάμπαλος είπε: "θεωρώ ότι η παρουσία της έδωσε μία άλλη δυναμική στο Δημοτικό Συμβούλιο, Η παρουσία της στα πράγματα της πόλης, η ιδιότητα της η επαγγελματική, αλλά κυρίως ό δυναμισμός της θεωρώ ότι θα είναι ιδιαίτερα απαραίτητα και χρήσιμα στην προσπάθεια για αλλαγή στα πράγματα της πόλης. Μάλιστα, ο Σύλλογος των Κρητών πριν από μερικές ημέρες την εξέλεξε Πρόεδρο". Αντίθετα με την κα Ζούρου, η κα Παντερή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της συνεργασίας των δύο πλευρών και στάθηκε περισσότερο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, ενώ και αυτή ανταπέδωσε τα καλά λόγια του επικεφαλής της Παράταξης "Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη". Μπορεί η κα Παντερή να μην αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις της, όμως αφιέρωσε την παρακάτω μαντινάδα στον κόσμο:
"Την πόλη που αγάπησα
και διάλεξα να ζήσω
Αντί να την πάνε μπρος
την πηγαίνουν πίσω
Καλύτερη τη θέλω εγώ την πόλη
αυτή που ζούμε
Με αγάπη και με ανθρωπιά, όλοι
μαζί μπορούμε".

Αλέξης Μητρόπουλος: "Κάποιοι οδηγούν σε κατάρρευση το κοινωνικό κράτος"
Τελευταίο υποδέχτηκε στο μικρόφωνο ο κ. Μπαμπαλος, τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου, κ. Αλέξη Μητρόπουλο. ο οποίος η αλήθεια είναι ότι κέρδισε και το δυνατότερο χειροκρότημα. 0 καθηγητής, αφού αστειεύτηκε με τον κόσμο, δήλωσε την αγάπη για την πόλη του Ηρακλείου καθώς έχει αναμνήσεις από την εποχή της Χούντας και χαιρέτισε λέγοντας «Ήρθα εδώ για μία οπλή κοπή πίτας, που με κάλεσε ο φίλος μου Νίκος Μπάμπαλος και βλέπω λαοσύναξη, που δείχνει ποσό τον αγαπάτε. Καλύτεροι ρήτορες από μένα σας είπαν τι γίνεται. Έρχονται δύσκολα χρονιά και θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να παρακολουθούμε τι γίνεται. Κάποιοι οδηγούν σε κατάρρευση το κοινωνικό κράτος. Το κομμάτι το κόβω σε εσάς τους περήφανους, αξιοπρεπείς και όμορφους κάτοικους του Ηράκλειου και εύχομαι να υπάρξει νέο όραμα στους Έλληνες.»

0 κ. Νίκος Μπάμπαλος, επικεφαλής της παράταξης, ανέβηκε στο βήμα και αφού ευχαρίστησε τους παριστάμενους δήλωσε ότι την επόμενη φορά θα "κλείσει" αίθουσα στο Ολυμπιακό Στάδιο για να μπορούν να χωρούν όλοι οι φίλοι της παράταξης, "θέλω να αναφερθώ σε όλους εσάς που ήρθατε εδώ για το τυπικό της κοπής της πίτας και το ουσιαστικό της ανταλλαγής ευχών, για να έχουμε μία καλή χρονιά, καλύτερη από το 2008. αν και φαίνεται ότι ο νέος χρόνος κουβαλάει ια προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς", είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μπάμπαλος και, αφού αναφέρθηκε Στο δράμα που ζουν οι Παλαιστίνιοι και στη διεθνή οικονομική κρίση αναφέρθηκε στα τοπικά ζητήματα, λέγοντας: "Κι εδώ στην πόλη μας αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Προβλήματα στην καθαριότητα, κυκλοφοριακά, στην προσβασιμότητα, στους ελεύθερους χώρους. Προβλήματα και στον ίδιο το Δήμο, με απλήρωτους εργαζόμενους που παρακαλούν για το αυτονόητο, το να πάρουν το μισθό τους. Μόλις πριν λίγες ημέρες, λόγω άστοχων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, εγκυμονεί ο κίνδυνος κι ελπίζω να μη γίνει να κλείσει το ΚΑΠΗ του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου. Ήταν το πρώτο ΚΑΠΗ που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Εμείς δίνουμε αγώνα για να μπορέσει αυτό το ΚΑΠΗ να συνεχίσει να λειτουργεί. Πρέπει ο Δήμος να αυξήσει τις προνομιακές του δομές και ΟΧΙ να τις συρρικνώσει".

Από την τοπική εφημερίδα "Χτύπος"