ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθησαν για μία ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ηρακλείου, με τον δήμαρχο Στ. Γεωργόπουλο να παθαίνει ένα ακόμη μεγάλο πολιτικό πατατράκ, αποτέλεσμα της ανεξήγητης εμμονής του, να μην μεταφέρει τις δασκάλες της δημοτικής επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο, όπως το δικαιούνται από το νόμο Παυλόπουλου.

Την ίδια ώρα ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Λεζγής αποδείκνυε στην πράξη ότι και κότσια έχει και τον λόγο του κρατάει, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση παρέδιδε μαθήματα πολιτικής ωριμότητας.

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Τρίτη 17 Μαρτίου, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαπίστωσαν ότι όλοι από την αντιπολίτευση βρίσκονται στη συνεδρίαση, ενώ παρών ήταν και Στ. Λεζγής από τη συμπολίτευση.

Όπως είναι γνωστό οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (11) οι ανεξάρτητοι (2) και ο Στ. Λεζγής έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της μεταφοράς των δασκάλων της ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ – Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο, όπως
επιτρέπει ο νόμος Παυλόπουλου, όπως το δικαιούνται από το νόμο Παυλόπουλου.
Μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάρει ήδη μία τέτοια απόφαση το περασμένο Φθινόπωρο (με τον Γεωργόπουλο και την δημοτική αρχή να... αποχωρούν(!) από το Δημοτικό Συμβούλιο τότε), αλλά η απόφαση ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους στην
Περιφέρεια (σ.σ. το θέμα είχε εισαχθεί για συζήτηση μετά από αίτημα 13 δημοτικών συμβούλων, ανεξαρτήτως εάν τελικά ψηφίστηκε από 14).

Έτσι την Τρίτη το βράδυ υπήρχε για μία ακόμη φορά η απόλυτη πλειοψηφία (14 με το δημοτικό συμβούλιο να έχει συνολικά 27 μέλη) γι’ αυτό το θέμα. Αποτέλεσμα ήταν να το βάλει προς συζήτηση ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Β. Λυκούρας και αμέσως με τοποθετήσεις τους συμφώνησαν ο Γ. Μαστοράκος από την «Δημοκρατική Συνεργασία» μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Στ. Αγγελινά, Σπ. Γουρνά, Στ. Παπουτσή, Μ. Ιγγλέση, ο Ν. Μπάμπαλος από την «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Δ. Τσεκούρα, ο Γ. Βλαντής από την «Ηράκλειο – Επόμενη Μέρα», καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Παντερή, Αν.Χριστοδουλίδης, Κ.Κουτρούλης και Μ.Ζούρου.

Μετά από μία ανταλλαγή επιχειρημάτων επί της διαδικασίας, ο Στ. Γεωργόπουλος ζήτησε μια πεντάλεπτη διακοπή με προφανή σκοπό να διερευνήσει τις προθέσεις του Στ. Λεζγή για το θέμα, συγκεντρώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας στο γραφείο του. Ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, ξεκαθάρισε άμεσα ότι έχει πάρει μία θέση από την αρχή της θητείας του (όσοι εργαζόμενοι των δημοτικών επιχειρήσεων το δικαιούνται από το νόμο Παυλόπουλου, να μεταφερθούν στο Δήμο) και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει πίσω τον λόγο του. Αμέσως μετά αποχώρησε από το γραφείο του δημάρχου και άφησε την δημοτική αρχή να λύσει το απόλυτο αδιέξοδό στο οποίο με... αριστοτεχνικό τρόπο είχε πέσει μέσα η ίδια, εδώ και 2,5 χρόνια!

Αποτέλεσμα; Ο δήμαρχος Ηρακλείου βλέποντας για μία ακόμη φορά ότι η απίστευτη εμμονή του τον οδηγεί σε μία ακόμη… μεγαλειώδη ήττα, επέστρεψε στο Δημοτικό Συμβούλιο και πήρε την μοναδική απόφαση που ξέρει να εφαρμόζει σωστά μέχρι
σήμερα: Δήλωσε ότι αυτός και η παράταξή του αποχωρούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, ελπίζοντας προφανώς ότι οι εναπομείναντες θα έχουν διαδικαστικό πρόβλημα! Τελικά όμως ούτε αυτό κατάφερε, διότι ο Στ. Λεζγής έδειξε χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να εκτελέσει χρέη προεδρεύοντα (σ.σ. είχε αποχωρήσει και η πρόεδρος του ΔΣ Νόρα Κατέχη) όπως προβλέπει ο κώδικας και να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των δασκάλων με απόλυτη νομιμότητα και τήρηση των διαδικασιών! Όπως ήταν φυσικό η μεταφορά ψηφίστηκε ομόφωνα από τους 14 συμβούλους με το δήμαρχο Ηρακλείου να αδυνατεί για μία ακόμη φορά να καταλάβει πως οδηγήθηκε σ’ αυτό το νέο στραπάτσο, για το οποίο φυσικά είναι βασικός υπεύθυνος ο ίδιος και οι συνεργάτες του, που εμμένουν να τον ακολουθούν στο γκρεμό...

Από την τοπική εφημερίδα "ΖΩ"