ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με αφορμή την τελευταία πρωτοφανή αποχώρηση της «πλειοψηφίας» από το δημοτικό συμβούλιο, θα ήθελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

Ξεκινώ από τον Στ. Γεωργόπουλο, καθώς ο δήμαρχος είναι φιλοξενούμενος στα δημοτικά συμβούλια, δεν έχει δικαίωμα ψήφου, απλά ηγείται και παρακολουθεί την διαδικασία.
Ο Στ. Γεωργόπουλος έχει κάνει τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου προσωπική υπόθεση.

Κατά την διαδικασία το δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί όπως αρέσει στον δήμαρχο. Δεν αποκλείεται σε μελλοντική συνεδρίαση να παίρνει ο Γεωργόπουλος πρωτοβουλία και να αυτό-χρίζεται πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου.
Και ας πούμε πως ο Γεωργόπουλος είναι αυτός που είναι, οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός φυσικά από τον Κο Λεζγή, τι παριστάνουν?
Τα χανουμάκια του Δημάρχου?

Η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κα Κατέχη, υπέπεσε σε 2ο ατόπημα χάριν του Γεωργόπουλου, το 1ο ήταν όταν με δική της πρωτοβουλία και χωρίς να έχει το δικαίωμα απέσυρε θέμα προς ψηφοφορία, και επανήλθε με το να αποχωρήσει από την συνεδρίαση και πάλι χάριν του Γεωργόπουλου.
Μα Κα Κατέχη μου, ο θεσμός που υπηρετείτε υποτίθεται ότι έχει κάποιες απαιτήσεις που ενδεχομένως να μην αρέσουν στο δήμαρχο μας.
Ακόμα και βόμβα να υπάρχει στο κτήριο που λέει ο λόγος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αποχωρεί τελευταίος.

Είναι προφανές ότι έχουν ξεφτιλίσει τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, είναι καταφανές ότι δεν έχουν ιδέα για τους ρόλους που έχουν αναλάβει, είναι εξοργιστικό ότι ένας τύπος όπως ο Πειραιώτης Γεωργόπουλος, έχει εγκατασταθεί στο Ηράκλειο, και έχει κάνει τον δήμο Τρούμπα.

Κοντός ψαλμός Αλληλούια Στ. Γεωργόπουλε, σε λίγες ώρες θα δούμε πόσο θα διευρυνθεί το ρήγμα στην δεξιά παράταξη, καθώς και ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες που θα κάνουν την δημοτική αρχή διακοσμητική μέχρι τον Νοέμβριο του 2010.

Τελικά αυτό που λένε για την καρέκλα και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τον άνθρωπο όταν βρεθεί σε θέση που τον ξεχωρίζει έχουν μεγάλο δίκιο.
Η Ν. Κατέχη η οποία ήταν μια σοβαρή παρουσία στα κοινά του δήμου μας, αξιοπρεπής, μάλιστα έχει δώσει και χρήματα από την τσέπη της για να πληρωθούν εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το ότι τα πείρε πίσω ή θα τα πάρει, τοποθετήθηκε στην θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, μια θέση τιμητική, εξάλλου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι ο 2ος δημότης της πόλης.

Η Ν. Κατέχη έχει αναλάβει την θέση αυτή κάτι λιγότερο από 3 μήνες, και έχει καταφέρει να ακυρώσει την θετική εικόνα που είχαμε για εκείνη. Μα τόσο πολύ Κα Κατέχη σε έχει απονευρώσει η καρέκλα του προέδρου?

Δε σας κρύβω πάντως ότι η μεγαλύτερη απορία μου, δεν είναι ο στρουθοκαμηλισμός των δημοτικών συμβούλων στα παρατράγουδα που βιώνουμε τα 2 τελευταία χρόνια, αλλά για το ότι αυτό συμβαίνει στο όνομα του Στ. Γεωργόπουλου.

Αυτό είναι το πιο τραγικό για μένα.
Να ήταν οποιοσδήποτε άλλος ρε παιδιά ίσως να μπορούσα να το δεχτώ, αλλά για τον Γεωργόπουλο?