ΞΕΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι παραιτήσεις και οι διαφοροποιήσεις βασικών στελεχών της δημοτικής αρχής του Σταύρου Γεωργόπουλου φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό. Μετά τις παραιτήσεις των Παντελή Βλασσόπουλου, Μαρίας Γαλακτοπούλου, Γιάννη Κεσκινίδη και ο Στέφανος Λεζγής αποτελεί παρελθόν για την δημοτική ομάδα του «Οράματος για το Ηράκλειο».

Η ανεξήγητα αδιάλλακτη στάση που ακολουθεί σε επίπεδο καίριας πολιτικής επιλογής ο δήμαρχος του Ηρακλείου αναφορικά με την τύχη του εκπαιδευτικού προσωπικού της μετασχηματισμένης επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής (πρώην ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ) οδήγησε σε παραίτηση ακόμη ένα στέλεχος της δημοτικής αρχής.

Επίσης οι ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις και η αναβλητικότητα στην εφαρμογή των ήδη ειλημμένων αποφάσεων της σημερινής διοίκησης του Δήμου είναι στοιχεία τα οποία (σ.σ όπως προκύπτει και από το κείμενο της παραίτησης που κατέθεσε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της περασμένης Τρίτης) οδήγησαν τον Στέφανο Λεζγή στην απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της παραίτησης του το οποίο κοινοποίησε προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νόρα Κατέχη, ο Στέφανος Λεζγής αναφέρει τα εξής: «Λόγοι προσωπικής ευθιξίας και αξιοπρέπειας, με αναγκάζουν να παραιτηθώ από την θέση του δημοτικού συμβούλου. Θέση η οποία προήλθε από το αποτέλεσμα των εκλογών του 2006. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους δημότες του Ηρακλείου για τους οποίους ζω, αναπνέω και αγαπώ. Διαφωνώ έντονα σε καίρια και κορυφαία ζητήματα με την ασκούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής, καθώς διαπιστώνω καθημερινά ότι θέσεις, συμπεριφορές και αποφάσεις της δεν είναι συμβατές με την ΑΛΛΑΓΗ για την οποία προεκλογικά δεσμευτήκαμε και ούτε ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των συνδημοτών μας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί τους».

Για όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου στο Ηράκλειο η παραίτηση του Στέφανου Λεζγή ήταν αναμενόμενη. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης είχε διαχωρίσει εξαρχής την θέση του από τους χειρισμούς της σημερινής δημοτικής αρχής στο θέμα της διασφάλισης των εργαζομένων και ιδιαίτερα στο σίριαλ του μετασχηματισμού της επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής σε κοινωφελή. Ο Στέφανος Λεζγής με την ψήφο του ενώπιον του ΔΣ είχε επιδείξει στάση ευθύνης απέναντι στο καίριο ζήτημα της μεταφοράς του προσωπικού της επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα. Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση του σώματος στις 17 Μαρτίου ήταν η τρίτη φορά κατά την οποία ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας είχε υποστηρίξει με την ψήφο του (σ.σ μαζί με την υποστήριξη του συνόλου της αντιπολίτευσης) να περάσουν στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα οι εκπαιδευτικοί της ΚΕΚΟΙΠΗΑ – πρώην ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση (σ.σ και ενώ για μια ακόμη φορά σύσσωμη η δημοτική αρχή μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Σταύρου Γεωργόπουλου αποχώρησε από τις διαδικασίες) ο Στέφανος Λεζγής παρέμεινε στην αίθουσα και σύμφωνα με όσα ορίζει ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων εκτέλεσε χρέη προέδρου του σώματος, εφόσον τόσο η πρόεδρος του ΔΣ Νόρα Κατέχη και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Νίκος Μαραγκός είχαν αποχωρήσει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Δήμου από την αίθουσα.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση με ψήφους 14 υπέρ (σ.σ κατά πλειοψηφία δεδομένης της αποχώρησης της δημοτικής αρχής) αποφασίστηκε να συσταθούν προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις στο νομικό πρόσωπο των δημοτικών παιδικών σταθμών προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών της ΚΕΚΟΙΠΗΑ.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις εντός της δημοτικής αρχής υποστήριζαν από τότε ότι η παραίτηση του Στέφανου Λεζγή ήταν θέμα χρόνου, εφόσον ο ίδιος με την στάση την οποία τήρησε είχε θέσει ουσιαστικά τον εαυτό του εκτός της δημοτικής ομάδας.

Γεγονός είναι ότι ο Στέφανος Λεζγής εδώ και αρκετό καιρό είχε ξεκαθαρίσει τόσο σε συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας, όσο και προς τον ίδιο τον Δήμαρχο ότι αποκλείεται να ανασκευάσει την αρχική του θέση αναφορικά με τη μεταφορά των εκπαιδευτικών της ΚΕΚΟΙΠΗΑ στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Επίσης το ενδεχόμενο της παραίτησης ήταν στις άμεσες προθέσεις του τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο αλλά δεν προχωρούσε σε αυτήν γιατί ο ίδιος επιθυμούσε με την ψήφο του στο δημοτικό συμβούλιο να ισχυροποιήσει στο βαθμό του δυνατού το αίτημα των εργαζομένων της επιχείρησης κοινωνικής πολιτικής να περάσουν στον Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Δεδομένο είναι ότι η παραίτηση και του Στέφανου Λεζγή δίνει στη δημοτική αρχή του Σταύρου Γεωργόπουλου ακόμη μία αρνητική πρωτιά αφού είναι σίγουρο ότι μετά από 2 χρόνια και τρεις μήνες παρουσίας στη διοίκηση του Δήμου έχουν οδηγηθεί σε παραίτηση 4 δημοτικοί σύμβουλοι, δηλαδή το ¼ των μελών της δημοτικής ομάδας αφού σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2006 ο συνδυασμός «Όραμα για το Ηράκλειο» είχε 16 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 27.

Υπενθυμίζεται ότι τον Παντελή Βλασσόπουλο και την Μαρία Γαλακτοπούλου κλήθηκαν να αντικαταστήσουν οι Ανδρέας Χριστοδούλιδης και Μαρία Παντερή οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν αμφότεροι. Τον Γιάννη Κεσκινίδη αντικατέστησε ο Σπύρος Καπράλος. Τον Στέφανο Λεζγή θα αντικαταστήσει η πρόεδρος της 3ης Σχολικής επιτροπής, νηπιαγωγός Νίκη Σαρηγιαννίδου. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η Νίκη Σαρηγιαννίδου δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει κάποια θέση ευθύνης.

Από το www.zonews.gr