ΚΑΘΕΣΤΩΣ Ή ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ?

Που να το φαντάζονταν ο Στ. Γεωργόπουλος και οι συνεργάτες του, ότι θα υπήρχαν κάποιοι που θα είχαν αρχείο με τα προεκλογικά φυλλάδια της παράταξης τους.

Και όμως… έχουμε αρκετό υλικό, το οποίο θα θυμηθούμε μαζί, μέσα από τον blog, και θα σχολιάσουμε το τι υπόσχονταν ο Κος Γεωργόπουλος και οι συνεργάτες του, και τι από τις υποσχέσεις έχουν πραγματοποιηθεί.

Σκέφτηκα να ξεκινήσουμε με ένα πιο «επιθετικό» φυλλάδιο του Στ. Γεωργόπουλου, με τίτλο Καθεστώς ή Όραμα.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Ο Στ. Γεωργόπουλος χαρακτήριζε την καθαριότητα ΑΝΕΠΑΡΚΗ, ενώ υπόσχονταν ότι σαν δήμαρχος Ηρακλείου τα πράγματα θα αλλάζανε κάνοντας μάλιστα αυτή την δραστηριότητα του δήμου μας ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ.

Είναι σίγουρο, ότι όχι μόνο δεν έχει υποδειγματική καθαριότητα ο δήμος μας, αντιθέτως απαράδεκτη.

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Στ. Γεωργόπουλος προεκλογικά θεωρούσε την δημοτική συγκοινωνία προβληματική, μέχρι σήμερα δεν έχω παρατηρήσει κάτι το διαφορετικό ή κάποια αλλαγή στον συγκεκριμένο τομέα.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ανύπαρκτη θεωρούσε ο Στ. Γεωργόπουλος την ανάπτυξη, ανύπαρκτη μας φαίνεται και σήμερα.

ΥΠΟΔΟΜΗ
Η αλήθεια είναι, ότι οι έννοιες είναι κάπως γενικές, αλλά ας πούμε πως η υποδομή ήταν μηδενική σύμφωνα με τον Στ. Γεωργόπουλο, μπορεί να μας πει κάποιος την διαφορά υπάρχει σήμερα στην συγκεκριμένη έννοια?

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ
Στα συμφέροντα έλεγε ο Στ. Γεωργόπουλος, που υπόσχονταν ότι θα περάσουν στους πολίτες. Το ίδιο και το αυτό βλέπουμε σήμερα Κε Δήμαρχε.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Ανεξέλεγκτα έλεγε ο Στ. Γεωργόπουλος, και ότι θα αναλάμβανε η παράταξη του την πρόληψη και την καταστολή. Αλήθεια? Υπάρχει το κέντρο απεξάρτησης στον δήμο μας Κα Δημοτική Αρχή?

ΣΗΜΑΝΣΗ
Ελλιπής έβρισκε την σήμανση ο Νυν Δήμαρχος, καμία απολύτως διαφορά δεν έχουμε διαπιστώσει από την μεριά μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
Υψηλά θεωρούσε ότι ήταν τα δημοτικά τέλη ο Κος Γεωργόπουλος, και έλεγε μάλιστα ότι τα δημοτικά τέλη θα πληρώνονται βάση κριτηρίων…
Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια, είναι σημαντική αύξηση των δημοτικών τελών ανεξαιρέτως.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Κακή ήταν η διαχείριση του δήμου από τον πρώην δήμαρχο σύμφωνα με τον Κο Γεωργόπουλο, ο οποίος υπόσχονταν διαφανή διαχείριση όταν θα αναλάμβανε την τύχη του δήμου. Ακόμα εκκρεμούν ερωτήματα σχετικά με την διαχείριση του δήμου, ενώ ο ίδιος ο Δήμαρχος αρνήται πεισματικά να δίνει στοιχεία που αφορούν τον τομέα διαχείρισης.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
Ξεπερασμένος ήταν σύμφωνα με τον μοντέρνο Κο Γεωργόπουλο, που θα τον μετάλλασε σε σύγχρονο, πως θα έκανε κάτι τέτοιο αυτό μόνο ο ίδιος μπορεί να το γνωρίζει, αλλά εμείς οφείλουμε να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενασχόληση με το θέμα τα 2 τελευταία χρόνια.

ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ
Αμέτρητες οι λακκούβες στην πόλη μας Κε Γεωργόπουλε, που θα τις έκανες ανύπαρκτες, αλλά δυστυχώς από τότε που αναλάβατε, οι λακκούβες πολλαπλασιάστηκαν, χωρίς να διαπιστώνουμε καμία μέριμνα από μεριάς σας για το θέμα.

ΠΡΑΣΙΝΟ
Ελάττωση έβλεπε ο Στ. Γεωργόπουλος για το συγκεκριμένο μείζον θέμα, και υπόσχονταν την αύξηση του πρασίνου στην πόλη μας. Ευτυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα, πέρα από κάποιες «μικρές» παράπλευρες απώλειες που συνοψίζονται σε μερικά δέντρα που εμπόδιζαν και κόπηκαν.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ
Εγκατάλειψη ήταν η αίσθηση του Κου Γεωργόπουλου για τα αδέσποτα ζώα στην πόλη μας, ενώ μιλούσε για λύση που θα έδινε στο συγκεκριμένο θέμα. Έτσι και αλλιώς το πρόβλημα δεν ήταν τόσο διευρυμένο για να αποτελεί πρόβλημα, παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Δεν ήταν επαρκής ο φωτισμός στο Ηράκλειο όπως έλεγε ο Κος Γεωργόπουλος, ενώ θα γίνονταν άπλετος με την ανάληψη των καθηκόντων του ως δήμαρχος. Αυτό που ξέρω είναι ότι μετά τις 1-2 το μεσημέρι τα φώτα στον 3ο όροφο του δημαρχείου χαμηλώνουν για λόγους οικονομίας, μάλλον ο Κος Γεωργόπουλος δεν εννοούσε το δημαρχείο όταν μίλαγε για άπλετο φωτισμό.

ΘΟΡΥΒΟΙ
Βασανιστικοί ήταν οι θόρυβοι μέχρι να εκλεγεί ο Κος Γεωργόπουλος, ο οποίος δεν νομίζω να υπάρχει καν η δυνατότητα να θέσει οποιαδήποτε φασαρία υπό έλεγχο.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Μηδενικοί ήταν οι χώροι στάθμευσης όταν διοικούσε το Ηράκλειο ο Γ. Μαστοράκος, ενώ την δημιουργία χώρων στάθμευσης θα αναλάμβανε ο Στ. Γεωργόπουλος και η παράταξη του.
Η δημοτική αστυνομία έχει ξεσκίσει τον κόσμο με κλίσεις από τότε που ανάλαβε ο Κος Γεωργόπουλος, ενώ το πρόβλημα στάθμευσης έχει ενταθεί με το πέρασμα των χρόνων, και κανένας νέος χώρος στάθμευσης δεν έχει ανακοινωθεί ούτε σε μακέτα. Ο Στ. Γεωργόπουλος αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στάθμευσης, έχει αμολήσει την δημοτική αστυνομία να λύσει το πρόβλημα.

ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
Δεν υπήρχαν καν κέντρα νεότητας, ενώ θα δημιουργούνταν ψυχαγωγικά και ποιοτικά από τον νυν δήμαρχο μας. Παρά το γεγονός ότι ένας ικανός αριθμός της δημοτικής ομάδας του Γεωργόπουλου είναι κάτω των 35 ετών, η νεολαία από ότι φαίνεται έχει περάσει στο περιθώριο όπως ήταν και πριν, και το χειρότερο είναι ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα από την σημερινή δημοτική αρχή.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ελάχιστη ήταν η ασφάλεια του πολίτη όσο διοικούσε ο Γ. Μαστοράκος, ο Στ. Γεωργόπουλος θα την έκανε αισθητή. Εγώ δεν αισθάνομαι κάποια διαφορά, ούτε έχω αντιληφθεί κάποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο δήμος για το συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Πρόχειρες ήταν οι παιδικές χαρές στο παρελθόν, πρότυπες παιδικές χαρές θα κάνει ο Στ. Γεωργόπουλος, η αρχή έγινε με την πρότυπη παιδική χαρά στον πράσινο λόφο, που ήταν έργο χρηματοδοτούμενο από την νομαρχία, οι υπόλοιπες, προϋπάρχουσες παιδικές χαρές γίνονται ακόμα πιο πρόχειρες από τότε που ανέλαβε ο Κος Γεωργόπουλος.

ΛΟΙΠΟΝ?
Καθεστώς ή Καθεστώς με Όραμα, αλλά χωρίς πράξη?