ΤΟ Α.Κ.Ε.Π. ΤΟΥ Π. ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αν και η επίσημη εκδήλωση – παρουσίαση της νέας δημοτικής παράταξης του Π. Βλασσόπουλο Α.Κ.Ε.Π. θα γίνει την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 11:00 στο πολιτιστικό πολύκεντρο, έχει ήδη αναρτηθεί η ιστοσελίδα της παράταξης στο διαδίκτυο, στην διεύθυνση www.akep-irakliou.gr.

Εμείς επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα του Α.Κ.Ε.Π. και διαβάσαμε τα παρακάτω…

Η ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ
Η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών, του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ενώνει όλες τις υγιείς δυνάμεις των κατοίκων του με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής και Ανθρώπινης Πόλης.

Στόχος μας είναι οι ενεργοί πολίτες να:

• πάρουν την τύχη της Πόλης στα χέρια τους
• ενεργοποιήσουν τις θετικές δυνάμεις της πόλης μας
• βοηθήσουν να ξεφύγουμε από το τέλμα της αδιαφορίας και της απάθειας, στο οποίο συνειδητά μας οδήγησαν οι πολιτικές των κομματικών παρατάξεων που διοίκησαν και διοικούν το δήμο.

Η αθρόα συμμετοχή και η δίψα ενεργοποίησης των ανθρώπων που συμμετέχουν, ώθησε χρονικά τις διαδικασίες και έτσι σήμερα η Α.Κ.Ε.Π Ηρακλείου, έχει μέλη, έχει οργάνωση, έχει δυναμική και είναι έτοιμη να παρουσιάσει την ιδρυτική της διακήρυξη την Κυριακή 22 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου μας (Νεότητας & Κοντουριώτου ) στις 11 η ώρα το πρωί.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες (άντρες και γυναίκες) που ενδιαφέρονται για την τύχη της Πόλης που ζούμε να ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η κίνησή μας αγκαλιάζει όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου Ηρακλείου
ανεξάρτητα από την πολιτική τους ταυτότητα με κριτήριο τη θέληση και την αγάπη τους για την τοπική μας κοινωνία. Οι κομματικές περιχαρακώσεις είναι μακριά από τη δική μας λογική και αποδεχόμαστε τη συνεισφορά όλων αυτών που μοιράζονται τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για το μέλλον του Ηρακλείου.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
Η επιλογή των υποψήφιων Δημάρχων και Δημοτικών συνδυασμών φαντάζει τόσα χρόνια σαν αποκλειστικό προνόμιο υψηλά ιστάμενων, σε κομματικές ιεραρχίες προσώπων που καμία σχέση δεν έχουν με την Πόλη. Διαβατήριο συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία, σε επίπεδο καταγραφής απόψεων, αποτελεί η κομματική ταυτότητα του πολίτη της Πόλης. Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι έχοντες τη φιλοδοξία να επιλεγούν σαν υποψήφιοι κομματικοί Δήμαρχοι, δημιουργούν Δημοτικές παρατάξεις, πολύ πριν το χρόνο επιλογής, με σκοπό το «τετελεσμένο» να αποτελέσει μοχλό πίεσης στα κόμματα και να διεκδικήσουν το χρίσμα από καλύτερη θέση.

Οι παρατάξεις που προέκυψαν από τις παραπάνω ''δημοκρατικές διαδικασίες'', διοίκησαν και διοικούν το Ηράκλειο, χρόνια τώρα, με ορατά αποτελέσματα.

Η ίδρυση μιας Δημοτικής Κίνησης με πρωτοβουλία των πολιτών του Ηρακλείου, που πάνω απ΄ όλα θα έβαζε το συμφέρον της Πόλης και των κατοίκων της, βασάνιζε την σκέψη όσων την αγαπούν και την νοιάζονται χρόνια τώρα.

Η προσπάθεια που κατέβαλε ο Παντελής Βλασσόπουλος να συσπειρώσει όσους-ες είχαν αυτή την ανησυχία, είχε αίσιο τέλος με αποτέλεσμα την δημιουργία της Κίνησής μας από πολίτες που προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους.