ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΝΟΜΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ BLOGS

Διάβασα ότι η τελειωμένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για τα Blogs, προκειμένου να πατάξει την ανωνυμία των bloggers.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το αιδοίο χτενίζεται, δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει το μπαμ και θα ανακοινώσουν το περίφημο «δυστυχώς πτωχεύσαμε», τρέμουν οι κυβερνόντες μήπως και σκάσει κάποιο νέο σκάνδαλο, και ασχολούνται πως θα φιμώσουν τα blogs.

Καταρχήν τα blogs δεν έχουν έδρα στην Ελλάδα, και γι΄αυτό τον λόγο μέχρι σήμερα είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο να δημιουργηθεί νομικό πλαίσιο για την χρήση και την διαχείριση του Internet.

Κατά δεύτερον τα blogs είναι όπως τα καφενεία, όπου δημιουργούνται πηγαδάκια και ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα την άποψη του, χωρίς να πρέπει να λέει και το όνομα του, ή να δίνει όποιο προσωπικό στοιχείο.

Φυσικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχοντας κάποιες ρίζες της στην χούντα, δεν ξεχνά.

Φυσικά αυτή η λογική του να μην μπορεί κάποιος να γράφει ανώνυμα σε ένα blog, είναι για να μην ενοχλούνται τα λαμόγια, και για να μην βγαίνουν στην φόρα οι διάφορες παρανομίες και αμαρτίες του, έστω και μέσα από ένα blog ανάμεσα στα δισεκατομμύρια που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Από την άλλη, η δικαιοσύνη στην χώρα μας έχει δώσει δείγματα ισονομίας και ισοπολιτείας, που όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου θα έχουν την ίδια μεταχείριση από την τυφλή δικαιοσύνη.

Αν υπάρχει κάποιος που πρέπει να ελέγχεται και να του αποδίδονται ευθύνες για αυτά που είπε ή έγραψε, είναι οι βουλευτές μας και η κάθε κυβέρνηση.

Όταν ένας βουλευτής ψεύδεται ή αναιρεί αυτά που μπορεί να είχε πει σε παλαιότερη δήλωση του, που είχε σαν αποτέλεσμα να παραπλανήσει και τελικά να εξαπατήσει τους πολίτες, είναι χειρότερο από το να γράψει ένα blog για κάποιο θέμα που εμπλέκεται κάποιος αιρετός, ακόμα και αν η πληροφορία ή τα στοιχεία είναι ελεγχόμενα.

Η κυβέρνηση μας τα έχει πάει μέχρι σήμερα περίφημα, έχει λύσει όλα τα προβλήματα, οπότε αποφάσισε να βάλει μια τάξη και στο Internet!

Να σας αναφέρω ότι υπάρχουν εφημερίδες που έχουν ανώνυμα άρθρα σε μόνιμη βάση, αλλά εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, διότι ο Θιγόμενος (τρομάρα του) θα στείλει το εξωδικάκι του στην διεύθυνση της εφημερίδας, όποτε θα είναι στην διακριτική ευχέρεια του διευθυντή της εφημερίδας αν θα ψαρώσει ή όχι.

Θα έπρεπε να ντρέπεται η κυβέρνηση για τα σκάνδαλα και την πολιτικό-κοινωνική αναστάτωση που έχει προκαλέσει στο τόπο, με άγνωστα για το μέλλον επακόλουθα, και να μην σκέφτεται καν να γίνει το μαξιλαράκι για τα λαμόγια και τους ανεύθυνους, που ουσιαστικά αυτοί θα ωφεληθούν από τον νόμο που θα φιμώνει τα blogs.

Σε ότι αφορά εμάς, να σας πω για ακόμα μια φορά, ότι ανωνυμία μας προστατεύει από το να μην μας χρεώσει κάποιος δόλο για αυτά που γράφουμε, μην μας θεωρήσει εκβιαστές, που είναι οι εύκολες ταμπέλες που βάζουν εκείνοι που ενοχλούνται, αδιαφορώντας για την εγκυρότητα, τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα γραφόμενα.

Εξάλλου αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι οι δημότες Ηρακλείου να έχουν ενημερώσει για θέματα που μπορεί για διάφορους λόγους να μην μπορούν να προβληθούν από τις τοπικές εφημερίδες.