ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο IMAGE MAKER

Ασυνήθιστη ησυχία επικρατεί στο δήμο μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν, το διάστημα των 2μίση τελευταίων ετών.

Δεν γνωρίζω αν προσέξατε σε παλαιότερη ανάρτηση ότι, στο 3ο όροφο του δημαρχείου κυκλοφορεί επικοινωνιολόγος, που έχει αναλάβει τον δήμαρχο μας Στ. Γεωργόπουλο.
Προφανώς η ηρεμία που επικρατεί οφείλεται στον συγκεκριμένο άνθρωπο, διότι διαφορετικά τα πράγματα στο δήμο μας πάνε κατά διαόλου.

Η σημερινή κατάσταση μόνο ηρεμία δεν προκαλεί, καθώς τα οικονομικά κυρίως, οι τυπικές υποχρεώσεις του δήμου απέναντι στους δημότες, είναι σε κατάσταση συναγερμού.

Οι υπάλληλοι του δήμου δεν πληρώθηκαν όπως συνήθως, καθώς η δημοτική αρχή τους «πέταξε» το παραμύθι, ότι από το υπουργείο έγινε λάθος και τα χρήματα αντί να έρθουν στο Ηράκλειο Αττικής, πήγαν στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις που δεν πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο αλλά από το ταμείο του δήμου, μπορεί να έλαβαν το δώρο Πάσχα, αλλά τους οφείλονται 2-10 μισθοί.

Από την άλλη δεν υπάρχει καμία μέριμνα σε καθημερινά προβλήματα του δήμου μας, κάτι που η δημοτική αρχή αποδείξει σε ζήτημα προτεραιοτήτων.
Εντωμεταξύ συνεχείς έλεγχοι από αρμόδιες αρχές έχουν ξεκινήσει και πρόκειται να συνεχιστούν για τους επόμενους μήνες, οπού τα πορίσματα και οι καμπάνες από τις παρατυπίες που θα προκύψουν, είναι άγνωστο πόσο θα κοστίσουν στο δήμο μας.
Η αλήθεια είναι πως έχουμε μπει στην εαρινή περίοδο, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ανοιξιάτικα.

Το σημαντικότερο είναι ότι από εδώ και στο εξής, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα πρέπει να είναι πιο σθεναρές στον έλεγχο και τις τοποθετήσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς έχει μείνει μόλις ένας χρόνος από την προεκλογική περίοδο, και από δω και πέρα, εκκρεμότητες, υποχρεώσεις και υπερβολές που μπορεί να κοστίσουν στο δήμο, είναι πολύ πιθανόν να ξεκινήσουν, αν δεν έχουν ήδη ξεκινήσει.
Μια πρώτη γεύση έχουμε πάρει με την αλλαγή του προφίλ που επιχειρεί ο Στ. Γεωργόπουλος (ας είναι καλά ο Image Maker), που δηλώνει ότι έχουμε μπει σε μια νέα φάση, της νέας δημοτικής αρχής.

Τα δάνεια τα οποία περιμένουν πως και πως είναι κυρίως για να καταφέρουν να είναι συνεπείς στις πληρωμές των εργαζομένων και των προμηθευτών, ενώ δεν γίνονται οι απαραίτητες, οι δέουσες κινήσεις για είσπραξη τελών όπως οφείλουν επιχειρηματίες που εδρεύουν στην πόλη μας.

Όπως καταλαβαίνεται, η στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στην υποχρέωση των καταστηματαρχών του Ηρακλείου, θα χαλαρώσει, προκειμένου να μην χαλάσουν οι σχέσεις, κάτι που ενδεχομένως, να είναι πολύ χρήσιμο σε ένα χρόνο.
Κύριοι της αντιπολίτευσης…

Ο χειμώνας πέρασε, ο καιρός έχει φτιάξει, οπότε για να αρχίζετε να βγαίνετε στους δρόμους και τις πλατείες να ενημερώνεται τον κόσμο, όπως δεν έχετε κάνει τα 2 τελευταία χρόνια, για να μη μας λέτε μετά όποιος από εσάς αναλάβει με το καλό το 2010, ότι θα πληρώνουμε και τότε την κακοδιαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.