ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ

Άνοιγμα στη νεολαία του Ηρακλείου Αττικής έκανε η νεοσύστατη “Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πολιτών” (ΑΚΕΠ), με την πραγματοποίηση εκδήλωσης σε γνωστό νεανικό στέκι (εστιατόριο-καφέ) του κέντρου της πόλης, την Παρασκευή 8 Μαΐου.

[ΑΚΕΠ] Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας των μελών της ΑΚΕΠ με νεαρά παιδιά της πόλης, με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας η οποία θα ασχολείται ενεργά με προβλήματα που απασχολούν τη νεολαία μέσα στην πόλη που ζουν και διασκεδάζουν. “Θέλουμε την ενεργό συμμετοχή σας. Μια συμμετοχή που λείπει από το Ηράκλειο σήμερα. Θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις και τα αιτήματά σας”, είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της ΑΚΕΠ, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνεται ανάλογη πρωτοβουλία από δημοτική παράταξη στο Ηράκλειο από τη μεταπολίτευση και έπειτα. “Πήραμε μια πρωτοβουλία για να ανοίξουμε έναν διάλογο μαζί σας. Από αυτό το βράδυ ξεκινάει η δική σας προσπάθεια... Σε λίγα χρόνια η γενιά σας θα πρωταγωνιστεί στην κεντρική αλλά και στην τοπική πολιτική σκηνή. Ενεργοποιηθείτε, σας αξίζει” ήταν το κάλεσμα του κ. Βλασσόπουλου προς τους νέους.

Αμέσως μετά, ο λόγος δόθηκε στα νεότερα μέλη της ΑΚΕΠ, την κα Ελένη Δουλκερίδου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και υπεύθυνη νεολαίας και παιδείας και τον παραιτηθέντα Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Γιάννη Κεσκινίδη. “Θα στηριχτούμε στη νεολαία της πόλης. Θέλουμε να είστε διαμορφωτές στα κοινά της πόλης. Θέλουμε τη φρεσκάδα της σκέψης σας, μιας σκέψης χωρίς αγκυλώσεις”, τόνισε η κα Δουλκερίδου, η οποία εξήγησε στους νέους πως η ΑΚΕΠ είναι μια πολυσυλλεκτική κίνηση, την οποία δεν εκφράζει το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην πόλη.

Ο κ. Κεσκινίδης είπε στους νέους πως στόχος δεν είναι απλά να γίνει διάλογος, αλλά να σχηματιστεί μια ομάδα ή μια επιτροπή νεαρών ατόμων, που θα ξεκινήσει να εκφράζεται για θέματα της πόλης. Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος αναφέρθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟΣΥΝ), καταγγέλλοντας πως, ενώ δημιουργήθηκε για να εκπροσωπεί τους νέους, έχει βρει “τοίχο” στο Δήμο, παρά τις ενέργειες που έχει κάνει. Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε από τους διοργανωτές στους ίδιους τους νέους (κυρίως φοιτητές και μαθητές Λυκείου). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, θίχθηκαν θέματα όπως το γεγονός πως η δημοτική συγκοινωνία δεν περνάει από πολλά σχολεία της πόλης, τα προβλήματα με τη μεταφορά των φοιτητών στη πανεπιστημιούπολη, αλλά και η έλλειψη χώρων αθλοπαιδιών.

Τελικά υπήρξαν 7-8 νέοι και νέες που εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν στην ομάδα και συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι, όπως μας είπαν οι ιθύνοντες της ΑΚΕΠ, η ομάδα θα λειτουργεί αυτόνομα χωρίς πατρονάρισμα και για αυτό τον λόγο δεν θα μετέχουν σε αυτήν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

Αποχώρηση με νόημα...
Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της αποχώρησης του κ. Βλασσόπουλου αλλά και των άλλων “μεγαλύτερων” μελών της ΑΚΕΠ μετά το αρχικό χαιρετισμό του προκειμένου να συζητήσουν ελεύθερα οι νέοι άνθρωποι

Ικανοποιημένοι ήταν οι υπεύθυνοι της δημοτική κίνησης από την προσέλευση των νέων στην εκδήλωση καθώς όπως έλεγαν δεν ήταν μια ανοιχτή εκδήλωση αλλά είχαν δοθεί προσκλήσεις σε συγκεκριμένα άτομα.

Έκλεψε την παράσταση ο Γιάννης Κεσκινίδης με την άνεση που είχε με το μικρόφωνο καθώς ουσιαστικά με τις δικές του παροτρύνσεις ενεργοποίησε τους νέους να ξεπεράσουν το αρχικό μούδιασμα και να συμμετάσχουν πιο ενεργά.

Από το www.xtypos.gr