ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΗΣΑΠ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ

Η δημιουργία σταθμού στο Ψαλίδι είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό και αφορά όλους τους κατοίκους του Ηρακλείου. Κυρίως αφορά πρώτα τους περίοικους, δηλαδή αυτούς που κατοικούν σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων από το σημείο που οι ΗΣΑΠ Α.Ε. προτίθενται να κατασκευάσουν τον σταθμό, δευτερευόντως τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής και τέλος όλους τους άλλους. Προφανώς την ανακοίνωση υπογράφουν κάτοικοι που δεν ανήκουν στην κατηγορία των περιοίκων αλλά στους λοιπούς κατοίκους της περιοχής που θα εξυπηρετηθούν απ΄τον σταθμό χωρίς οι επιπτώσεις του έργου να είναι ορατές μπροστά στα σπίτια τους. Γι΄ αυτό,δυστυχώς,θέλουν να παρουσιάσουν οι συγγραφείς του κειμένου (γιατί δεν φαντάζομαι ότι το κείμενο προσυπογράφουν όλοι οι κάτοικοι που θέλουν τον σταθμό), μια εικόνα εντελώς διαφορετική απ΄την πραγματική με ύφος που δεν συμβάλει σε διάλογο. Οι περίοικοι που δημοσιοποίησαν ένα κείμενο στον τοπικό τύπο ούτε "έωλα" επιχειρήματα έχουν, ούτε έχει σημασία το πόσοι ή ποιοί είναι. Ο καθένας μας, αν επιθυμεί ένα δημοκρατικό διάλογο, πρέπει να σέβεται όλες τις απόψεις και κυρίως αυτές με τις οποίες διαφωνεί. Ασφαλώς και η πλειοψηφία καθορίζει τις αποφάσεις. Μήπως οι 3.000 υπογραφές είναι πλειοψηφία σε μια Πόλη 100.000 κατοίκων? Μήπως θεωρείτε ότι για το θέμα του σταθμού δεν πρέπει να έχουν άποψη όλοι οι κάτοικοι του Ηρακλείου και είναι θέμα, που επειδή αφορά την συνοικία που κατοικείτε, μόνο εσείς πρέπει να έχετε λόγο? Όταν όλοι οι κάτοικοι θα κληθούν έμμεσα να πληρώσουν, μέσα απ΄τα Δημοτικά τέλη, τις υποδομές πέριξ του σταθμού, τότε να τους πείτε ότι δεν πρέπει να έχουν άποψη.

Η μαγική εικόνα που προσπαθείτε να δώσετε, κύριοι συγγραφείς του κειμένου, για τον ένα χρόνο λειτουργίας του σταθμού είναι έξω απ΄την πραγματικότητα. Οι περίοικοι δεν μπορούσαν ούτε τις πόρτες των σπιτιών τους ν΄ανοίξουν απ΄τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Τα παιδιά του παρακείμενου σχολείου με πολύ δυσκολία πέρναγαν την οδό Κηφισίας. Γενικά η δημιουργία ενός σταθμού χωρίς πρώτα ή παράλληλα να κατασκευάζονται και οι κατάλληλες υποδομές, μπορεί να βολεύει κάποιους, αλλά καταστρέφει σίγουρα κάποιους άλλους και κυρίως υποβαθμίζει την περιοχή και κατ΄ επέκταση την Πόλη.

Προσωπικά πιστεύω ότι για να έχουμε άποψη για την κατασκευή του σταθμού, απαραίτητη προυπόθεση είναι να δούμε τι υποδομές σχεδιάζονται να υποστηρίξουν το έργο απ΄τους ΗΣΑΠ ή απ΄ τον Δήμο και μετά ο καθένας να πάρει την απόφασή του.

Τέλος θα προτείνω στους "περίοικους" της Κονδυλάκη και της Ναυαρίνου,να μην παίρνουν στα σοβαρά τις υποσχέσεις "καφενείου" που δίνουν οι εκάστοτε Δήμαρχοι.

Σχόλιο Αναγνώστη