ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

Θα ήθελα να πω και εγώ την άποψη μου σχετικά με την δημιουργία νέου σταθμού του ΗΣΑΠ στο ψαλίδι.

Στο επίμαχο θέμα συγκρούονται δύο απόψεις για τις οποίες πιστεύω ότι υπάρχει λύση αρκεί να είναι πρόθυμος ο όποιος δήμαρχος θητεύει την περίοδο που θα είναι έτοιμος ο νέος σταθμός του ΗΣΑΠ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το μέλημα των υπευθύνων είναι να βρουν την χρυσή τομή, ώστε να περιορίσουν τους δυσαρεστημένους πολίτες, διότι δυστυχώς πάντα, υπάρχουν και θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι, όσο και πετυχημένη να είναι μια απόφαση.
Η Κηφισίας είναι μια οδός την οποία ανέκαθεν την οραματιζόμουν πεζόδρομο. Λίγο πριν από το ύψος της Αυγής θεωρώ πως θα εξυπηρετούσε όλους τους κατοίκους, της περιοχής, και με την ευκαιρία της δημιουργίας του νέου σταθμού του ΗΣΑΠ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και εκεί που υπάρχουν αντιδράσεις από συνδημότες μας για τον νέο σταθμό του ΗΣΑΠ είναι η ανυπαρξία χώρων στάθμευσης που θα δημιουργήσει, τεράστιο καθημερινό πρόβλημα στους περίοικους. Σαφώς και δεν πρέπει να αγνοούμε την γνώμη τους και την ανησυχία τους, αλλά θεωρώ σημαντικό να δημιουργηθεί μια ομάδα δημοτών που θα αποτελείτε από περίοικους η οποία θα προτείνει από την μεριά της, τρόπους αντιμετώπισης του ενδεχόμενου προβλήματος, καθώς και να απαιτήσει την εξασφαλίσει της αρμονικής καθημερινότητας έξω από την πόρτα τους.

Δεν πρέπει να υπάρχουν καφετέριες Κε Μαστοράκο και Κε Γεωργόπουλε για να μετατραπούν δρόμοι σε πεζόδρομοι, δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε μεγαλεπήβολα σχέδια, όπως την δημιουργία ενός υπογείου πάρκιν στο ψαλίδι, οι επιλογές που θα συζητηθούν, καλό θα είναι να μπορούν καταρχήν να υλοποιηθούν, και να μην εμπλέκουν άλλους φορείς εκτός από τον δήμο μας εφόσον μπορεί η λύση να περνάει από τα χέρια της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Αν γίνουν μελέτες, αν στο τέλος δεν υλοποιηθεί τίποτα απολύτως και μας μείνουν οι μακέτες και οι θεωρίες, τότε ο δήμαρχος θα τα ρίχνει στον ΗΣΑΠ, ο ΗΣΑΠ στον δήμαρχο και τελικά αυτός που θα φταίει θα είναι ο γνωστός μας Χατζηπετρής.
Ορίστε που χρειάζονται τα συνοικιακά συμβούλια, που για ακόμη μια φορά θα επιμείνω ελπίζοντας ότι κάποιος από τους ερχόμενους υποψήφιους δημάρχους θα δει σοβαρά την επαναφορά αυτού του δημοκρατικότατου θεσμού.
Αν οι δημότες ανά συνοικίες συναποφασίζουν και προτείνουν στην δημοτική αρχή, αυτό διευκολύνει και τον δήμαρχο αλλά και τους καρεκλοκενταύρους δημοτικούς συμβούλους, που δεν έχουν ιδέα για τα προβλήματα και τα αιτήματα της συνοικίας από όπου εκλέχθηκαν.