ΛΑΙΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑ

Διαβάζοντας σχετική ανάρτηση για λαϊκή αγορά στο Δήμου Αμαρουσίου, θα ήθελα να επισημάνω ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι της οδού Κολοκοτρώνη στο Ν. Ηράκλειο για σχεδόν 20 χρόνια κάθε Τρίτη.

Αρχικά η λαϊκή αγορά βρισκόταν στο κομμάτι της οδού Κολοκοτρώνη μεταξύ των οδών Ευτυχίας και Βίτσι και δεν ενοχλούσε κανέναν. Σε λίγο καιρό, και από τότε διατηρείται και επεκτείνεται, βρέθηκε μεταξύ των οδών Ευτυχίας και Ανατολής.

Ενώ υπήρχε σχετική απόφαση για εκ περιτροπής μεταφορά της λαϊκής αγοράς στην οδό Μακεδονίας, αυτή ουδέποτε εφαρμόστηκε και μάλιστα μας εμπαίζουν λέγοντας μας ότι δεν ισχύει πλέον και πρέπει να γίνει νέα μελέτη και...
να ψηφιστεί νέα απόφαση.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι μερικοί πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι-αντιδήμαρχοι κλπ που κατοικούν επί της οδού Μακεδονίας μπλοκάρουν τη μεταφορά της λαϊκής αγοράς με τη δικαιολογία ότι υπάρχει σχολείο.

Δεν μας είπε όμως κανείς από αυτούς τους κυρίους (φυσικά βάζω και τις προηγούμενες δημαρχίες επί κ. Μαστοράκου), ποιος θα μας πληρώσει τα νόμιμα στην πολεοδομία γκαράζ μας που τα εγκαταλείπουμε κάθε Δευτέρα βράδυ, αναζητώντας θέση πάρκινγκ. Ποιος από αυτούς πλήρωσε ποτέ τις ζημιές που έχουν γίνει ή θα γίνουν στα αυτοκίνητα μας? Ποιος από αυτούς ενδιαφέρθηκε για το περιβάλλον, την καταστροφή των δέντρων (μέχρι και ένα συρματοπλέγμα που είχε τοποθετηθεί στη νησίδα ώστε να προστατεύει τα δέντρα -με χρήματα των κατοίκων εννοείται- ξηλώθηκε από τους κυρίους της λαϊκής αγοράς), των πεζοδρομίων;

Ποιός θα μας προστατέψει από την ηχορύπανση όταν οι φωνές, οι διαπληκτισμοί και οι ακατανόμαστες βρισίες ξεκινάνε από τις 05:00 το πρωί, ενώ οι περισσότεροι κοιμόμαστε για να πάμε σε 2 ώρες στη δουλειά μας; Και δεν φτάνει αυτό, ενώ το ωράριο είναι μέχρι τι 14:00-15:00 μέχρι να καθαρίσουν τα συνεργεία φτάνει 17:00-17:30, με απότέλεσμα ούτε όταν επιστρέφουμε από τη δουλειά μας πάλι να μη μπορούμε να ξεκουραστούμε.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι έχουμε πάει στο Δήμο κατ'επανάληψη ακόμα και με προτάσεις αλλά οι κύριοι δεν προτίθενται να ασχοληθούν με το θέμα.
Και όπως ανέφερε ο προηγούμενος κύριος, απειλούνε οι λαϊκατζήδες τον δήμο με απεργία!!! Εμπρός κύριοι, κάντε απεργία, γιατί σε λίγο οι κάτοικοι θα αγανακτήσουν και θα παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους κατά μήκος της οδού Κολοκοτρώνη και τότε δεν θα δουλέψει κανείς σας!!! Και φυσικά μην μας απειλείται. Δεν φοβόμαστε ούτε τις εταιρείες security αλλά ούτε την ανύπαρκτη σε αυτά αστυνομία και δημοτική αστυνομία!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Από το troktiko.blogspot.com