ΕΛΕΟΣ.........

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολεμάτε έτσι τον Γεωργόπουλο….
Δεν διακρίνω καμία αντικειμενικότητα. Θα περίμενα σαν σωστό μέσο ενημέρωσης που είστε, να κρίνετε και κανέναν άλλον.
Τελικά ως Ηράκλειο News επιχειρείτε άλλα συμφέροντα?
Παρακαλώ πείτε μας.
Νομίζω ότι ενημερώνεται όλος ο Ηρακλειώτικος λαός και όχι μόνο η αντιπολίτευση του Γεωργόπουλου…
…ΕΛΕΟΣ»

Αυτό είναι σχόλιο ενός αναγνώστη του Blog στην ανάρτηση «Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΕΡΓΑ… ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ?».

Δεν καταλαβαίνω που βρίσκει ο/η φίλος/η ότι ασκούμε πολεμική στον Κο Γεωργόπουλο…
Διακρίνει κάποιες ανακρίβειες?

Αναφερόμαστε γενικώς και αορίστως, χωρίς να υποστηρίζουμε με έγγραφα τα κείμενα
μας?

Δε διαβάζει ο/η συγκεκριμένος/η το περιεχόμενο των αναρτήσεων? Δε βγαίνει από τα ρούχα του, με τις αθλιότητες ενός πολιτικού προσώπου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Κος Γεωργόπουλος?

Σημασία έχει τι κάνουν οι άλλοι?

Οι άλλοι δεν κάνουν τίποτα, και αυτό είναι το πρόβλημα, και γι’ αυτό έχουμε αναρτήσει καυστικές παρατηρήσεις για τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, που μένουν απαθείς, περιμένοντας τις εκλογές του 2010.

Είναι δυνατό να μην έχει γίνει χαμός με την πλαστογραφία δημοσιοποιημένων στοιχείων από την εφημερίδα Ημερησία, που θα έπρεπε αφίσα να το έκαναν, και να ενημέρωναν τον κόσμο του Ηρακλείου για το πραγματικό πρόσωπο του δημάρχου, και όχι για το προσωπείο που προσπαθεί να εμφανίζει, όπως το ίδιο ακριβώς έκανε και την τελευταία προεκλογική περίοδο?

Για ποια αντικειμενικότητα μιλάς φίλε/η όταν κλείνεις τα μάτια σου σε αποδεικτικά στοιχεία που θα έπρεπε να σε εξοργίζουν, να σε κάνουν και εσένα πολέμιο εκείνων που μολύνουν με την παρουσία τους την πολιτική σκηνή του Ηρακλείου.

Δε θα αποδείξω αν υπάρχει αντικειμενικότητα στο Blog, αυτό μπορεί να το κρίνει οποιοσδήποτε το παρακολουθεί και διαβάζει, χωρίς παρωπίδες, τα κατά καιρούς κείμενα.

Έχουμε αναφερθεί σε όλους που ασχολούνται με την τοπική πολιτική σκηνή, έχουμε στενοχωρήσει αρκετούς, όποτε αναφερόμαστε στο έναν ή στον άλλον, μας προσάπτουν ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα… το ίδιο ακριβώς που ρωτάς εσύ φίλε/η.

Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό, είναι ότι το blog, κάνει κριτική ή επισημαίνει κακώς κείμενα προκειμένου να δημιουργήσει τροφή για σκέψη σε εκείνους που απευθύνεται, σε εκείνους, που οι ίδιοι επέλεξαν να ασχοληθούν με τα κοινά του δήμου μας.

Το κακό είναι πως μόνο έτσι δε εκλαμβάνουν οι εμπλεκόμενοι στα κοινά κάποιες παρατηρήσεις και αναφορές που τους αφορούν. Πάντα θεωρούν ότι κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από ένα σχόλιο ή μια ανάρτηση. Υποχρεωτικά τα κείμενα έχουν κακοπροαίρετο χαρακτήρα, και πολύ φοβάμαι, ότι το ουσιώδες και το χρήσιμο που αναφέρεται στα κείμενα, χαραμίζεται στις υποψίες και την υπεκφυγή.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα σχόλια που γίνονται από τους φίλους που παρακολουθούν το blog, και βρίσκουν χρήσιμο να συμμετέχουν.

Η αλαζονεία που είναι συχνό φαινόμενο, ακόμα και στα χαμηλότερα στρώματα πολιτικής ενασχόλησης, είναι η κύρια αιτία που δεν επιτρέπει την αποδοχή σχολίων, ως ωφέλιμο εργαλείο για την βελτίωση ή την αναπλαισίωση μια θέσης ή απόφασης.

Ο διάλογος και η κριτική είναι βασικά συστατικά για την πολιτική, φοβάμαι πως εκείνοι που ασχολούνται με την πολιτική σε τοπικό επίπεδο, για κανένα από αυτά τα δύο συστατικά δεν ενδιαφέρονται.

Η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου έχει το περιθώριο, να υπάρχει και διάλογος και κριτική.
Εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια πρακτικές δανικές από την κεντρική πολιτική σκηνή, που έχουν να κάνουν με σχέσεις εξάρτησης μεταξύ των αιρετών και των ψηφοφόρων, βλέπε τοπικά μικροσυμφέροντα, ρουσφέτια, διακρίσεις μεταξύ δημοτών, κτλ.

Από αυτές τις πρακτικές πρέπει να προστατεύσουμε την τοπική πολιτική σκηνή και να μην επιτρέπουμε στους επιτήδειους πολιτικάντηδες, να μετατρέψουν το προάστιο μας σε κάστρο δικό τους και του κόμματος τους.

Αντί να κριτικάρουμε τα μέσα, ας κριτικάρουμε τους αιρετούς για αυτά που τους καταλογίζουν τα μέσα, αγαπητέ φίλε/η, ας κοιτάξουμε και πέρα από την αυλή μας, την γειτονιά μας, διότι όταν υπάρχει αρμονική και σωστή λειτουργία του δήμου, αυτό είναι ωφέλιμο για όλους, ακόμα και για εμάς, χωρίς να πρέπει να μπαίνουμε σε εξαρτημένες σχέσεις προκειμένου να απολαμβάνουμε τα δέοντα.