ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ!

Τελικά οι έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν την περασμένη Παρασκευή στους διαδρόμους του Δημαρχείου του Ηρακλείου και οι οποίες αφορούσαν την παραίτηση του…

…αντιδημάρχου Διοικητικής Ευθύνης και Κοινωνικών Δομών Νίκου Μαξούτη επιβεβαιώθηκαν.

Ο Νίκος Μαξούτης σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες της «ΖΩ» και του zonews.gr κατέθεσε το κείμενο της παραίτησης του, τόσο από τη θέση της συγκεκριμένης αντιδημαρχίας, όσο και από τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΚΕΑΠΟΙΑ στο πρωτόκολλο του Δήμου το πρωί της περασμένης Παρασκευής και εν συνεχεία κοινοποίησε το συγκεκριμένο έγγραφο προς το γραφείο δημάρχου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος δεν επιθυμούσε να δώσει στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της παραίτησης του, προκειμένου να μην δοθεί μεγαλύτερη έκταση στο γεγονός και για να μην διαταραχθεί ακόμη περισσότερο το –ήδη- τεταμένο κλίμα που έχει διαμορφωθεί εντός της δημοτικής αρχής του Ηρακλείου με αφορμή τις παραιτήσεις και τις διαφοροποιήσεις κορυφαίων στελεχών από τις διοικητικές επιλογές που εφαρμόζει ο δήμαρχος της πόλης Σταύρος Γεωργόπουλος.

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στο κείμενο της παραίτησης του (σ.σ, το οποίο ενέχει έντονα το χαρακτήρα της ανεξαρτητοποίησης) ο Νίκος Μαξούτης κάνει λόγο για «για μια σειρά από πρακτικές και λογικές»… από την πλευρά του δήμαρχου της πόλης με βάσει τις οποίες αναγκάστηκε παρά τη θέληση του να υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του αντιδημάρχου.

Στο εν λόγω κείμενο ο Νίκος Μαξούτης γνωστοποιεί ότι παραιτείται και από τη θέση του μέλους του ΔΣ της ΚΕΑΠΟΙΑ και διευκρινίζει ότι θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος και θα εξακολουθήσει να στηρίζει δια της ψήφου του στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης της επιλογές της διοίκησης. Επιπλέον ενημερώνει τον δήμαρχο της πόλης ότι δεν θα παρίσταται στο εξής στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νίκος Μαξούτης στο κείμενο της παραίτησης του ενημερώνει ότι δεν θα ήθελε να δοθεί περαιτέρω έκταση στο γεγονός, ωστόσο προειδοποιεί ότι εάν προκληθεί περαιτέρω θα αναγκαστεί να «μιλήσει και να βγάλει στη δημοσιότητα» άγνωστες πτυχές της παραίτησης του.

Η αντίδραση του δημάρχου στην επιστολή παραίτησης του Νίκου Μαξούτη ήταν άμεση αφού σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του ιδίου και του συγκεκριμένου στελέχους της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο Στάυρος Γεωργόπουλος ενημέρωσε τον Νίκο Μαξούτη ότι η παραίτηση του θεωρείται ως μη γενόμενη και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Μετά από αυτή την επικοινωνία ακολούθησαν και άλλες παρεμβάσεις από την πλευρά του Άγγελου Λάσκαρη (σ.σ ο επικοινωνιολόγος του Σταυρού Γεωργόπουλου) ο οποίος θέλοντας για προφανής λόγους να υποβαθμίσει το γεγονός της παραίτησης παρότρυνε τον Νίκο Μαξούτη να ανασκευάσει την αρχική του απόφαση.

Μάλιστα αναμενόταν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας να γίνει συνάντηση μεταξύ του δημάρχου και του Νίκου Μαξούτη προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να ανακληθεί η παραίτηση.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο Νίκος Μαξούτης δεν είχε ανακαλέσει την απόφαση του κάτι το οποίο δεν αποκλείεται όμως να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι όποιες εξελίξεις πάντως αναμένεται να δρομολογηθούν μετά την επιστροφή του Σταύρου Γεωργόπουλου, όποιος από το απόγευμα της Τρίτης βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του για διακοπές.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι και στο πρόσφατο παρελθόν (σ.σ Οκτώβριος του 2008) υπήρχαν τριβές στις σχέσεις του Νίκου Μαξούτη με τον δήμαρχο της πόλης για μια σειρά από διοικητικές επιλογές του τελευταίου. Και τότε ο Νίκος Μαξούτης ήταν με την παραίτηση ανά χείρας αλλά την τελευταία στιγμή οι όποιες παρεξηγήσεις παραμερίστηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η ηρεμία(;) εντός της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη πάντως της δημοτικής αρχής που λένε ότι ο Νίκος Μαξούτης από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα ταλαντεύονταν διαρκώς για το αν έπρεπε να συνεχίσει να παραμένει στη θέση του ή όχι.

Γεγονός είναι ότι (σ.σ σε αντίθεση με όσα είχε διαψεύσει ο ίδιος με επιστολή του προς την εφημερίδα μας) ο Νίκος Μαξούτης εμφανιζόταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος γιατί θεωρούσε ότι τον περασμένο Μάρτιο (σ.σ όποτε και ορίστηκαν οι αντιδημαρχίες) θα μπορούσε να αναλάβει μια αντιδημαρχία «αιχμής» και όχι να περιορίζεται σε μια αντιδημαρχία που έχει περισσότερο διεκπαιρεωτικό χαρακτήρα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Μαξούτης είχε κάθε λόγο να αισθάνεται «ριγμένος» από τις επιλογές που έκανε τότε ο δήμαρχος για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης στη διοικητική πυραμίδα του Δήμου.

Πάντως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Νίκου Μαξούτη ήταν η απόφαση του δήμαρχου (σ.σ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες) να μεταφέρει χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση υπάλληλο που εργαζόταν στον τομέα Κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα στο γραφείο του πρώην (;) αντιδημάρχου σε άλλη υπηρεσία του Δήμου…

Από το www.zonews.gr