ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΣΑΠ

Οι εργασίες του ΗΣΑΠ ολοκληρώθηκαν και από την Δευτέρα ο σταθμός θα λειτουργεί κανονικά.

Ο σταθμός του ΗΣΑΠ έκλεισε το Σάββατο 25 Ιουλίου, το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι ο σταθμός θα ήταν διαθέσιμος στο κοινό στις 30 Αυγούστου, και έτσι έγινε!

Τέρμα λοιπόν η ταλαιπωρία για τον κόσμο που κάνει χρήση του σηρμού καθημερινά.
Περιμένουμε να δούμε δελτίου τύπου από τον Γεωργόπουλο, με το οποίο θα προσπαθήσει να καρπωθεί την συνέπεια για το πέρας των εργασιών.
Εξάλλου κάτι ανάλογο έκανε με δελτίου τύπου λίγο πριν την έναρξη των εργασιών:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σας ενημερώνουμε πως από το Σάββατο 25/7/09 έως την Κυριακή 30/8/09 θα υπάρξει πλήρης διακοπή των δρομολογίων μεταξύ των σταθμών του ΗΣΑΠ «Ν. ΙΩΝΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ», εξαιτίας του εν εξελίξει έργου ανακατασκευής της γραμμής ΗΣΑΠ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΚΗΦΙΣΙΑ» που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αποβλέποντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού κατά τη διάρκεια των εργασιών, σας πληροφορεί έγκαιρα πως σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχει δρομολογηθεί η έναρξη προσωρινής λεωφορειακής γραμμής με ονομασία «ΣΤ. ΗΣΑΠ Ν.ΙΩΝΙΑ- ΣΤ.ΗΣΑΠ ΕΙΡΗΝΗ» και με αριθμό Χ9. Η λεωφορειακή γραμμή θα λειτουργήσει για το χρονικό διάστημα των εργασιών. Αφετηρία της γραμμής ιδρύεται επί της οδού Κάλβου (μεταξύ των έναντι οδών Μ. Ασίας και Σουλίου) και το τέρμα της γραμμής ιδρύεται στην οδό Νερατζιωτίσσης (έναντι της εισόδου του σταθμού ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ»). Η λεωφορειακή γραμμή Χ9 θα διέρχεται έμπροσθεν του σταθμού ΗΣΑΠ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» και μέσω των οδών Μελίνας Μερκούρη, Πρασίνου Λόφου, Πλαπούτα και Κύμης.

Παράλληλα με τα έργα ανακατασκευής που θα εκτελούνται στη γραμμή ΗΣΑΠ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΗΦΙΣΙΑ», έργα θα πραγματοποιούνται και στην υπόγεια διάβαση του Σταθμού ΗΣΑΠ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ». Με παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Σταύρου Γεωργόπουλου, ο ΗΣΑΠ θα προβεί στην υγρομόνωση της υπόγειας διάβασης, η οποία για το σκοπό αυτό θα είναι κλειστή όλο τον μήνα Αύγουστο. Το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό, εφόσον η υπόγεια διάβαση, από την οποία διέρχεται καθημερινά κόσμος, θα είναι εφεξής προστατευμένη από φθορές που προκαλεί η υγρασία.

Τέλος, σας γνωρίζουμε πως οι κυλιόμενες κλίμακες και ο ανελκυστήρας στο Σταθμό «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» θα έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι 31/07/09.

Ο συντονισμός των έργων, που θα πραγματοποιούνται στο χρονικό διάστημα του καλοκαιριού, έχει στόχο να ελαχιστοποιήσει τη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, η οποία είναι προσωρινή. Σας διαβεβαιώνουμε πως απώτερος σκοπός των εργασιών αυτών είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.