ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... ΣΗΚΩ ΑΠ' ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ.

Τη δυνατότητα παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ηρακλείου Αττικής έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στην τελευταία καλοκαιρινή συνεδρίασή του.

Η εφημερίδα χτύπος έχει υπογραμμίσει αρκετές φορές ότι αρκετοί όμοροι δήμοι, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος, έχουν δώσει αυτή τη δυνατότητα υπό προϋποθέσεις βέβαια.

Ωστόσο, ο Δήμος Ηρακλείου, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα καταστηματαρχών, δεν προχωρούσε, μέχρι πρότινος, σε μια ανάλογη ρύθμιση, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες που παίζουν μουσική μετά τις 11 το βράδυ να είναι παράνομοι και να δέχονται σωρεία μηνύσεων.

Βέβαια, ένας λόγος που ο Δήμος δεν αποφάσιζε να δώσει παράταση του ωραρίου μουσικής είναι και το γεγονός πως αρκετά μαγαζιά γειτονεύουν με οικίες πολιτών και είναι γνωστό πως ήδη υπάρχουν αρκετά παράπονα για αυτό το πρόβλημα. Το θέμα πήγε στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών της πόλης, ο οποίος ζητούσε να επεκταθεί το ωράριο λειτουργίας μουσικών οργάνων τις καθημερινές ως τις 2 π.μ. και τα Σαββατοκύριακα ως τις 3 π.μ.

Εδώ, πρέπει να επισημάνουμε ότι το αίτημα έχει πρωτοκολληθεί στο Δήμο από τις 27 Ιανουαρίου, αλλά έφτασε να συζητείται καλοκαιριάτικα (!). Η πρόταση της Υπηρεσίας ήταν να επεκταθεί το ωράριο μέχρι και τη 1.00 π.μ. την καλοκαιρινή περίοδο (από 15 Σεπτεμβρίου έως και 14 Ιουνίου) και για την χειμερινή έως τη 1.00 π.μ. κάθε Σάββατο και έως τις 11.30 μ.μ. τις υπόλοιπες ημέρες. Επίσης, προτάθηκε η χρονική άδεια λειτουργίας των αδειών να είναι 3 έτη. Ο Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, σημείωσε πως είναι άδικο να κλείνει η μουσική στα καταστήματα μετά τις 11 το βράδυ, ενώ διαβεβαίωσε πως, αν σημειωθούν παραβάσεις, οι υπεύθυνοι θα υφίστανται τις συνέπειες του νόμου.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο-Η Επόμενη Μέρα”, κ. Γιώργος Βλαντής, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το θέμα και προειδοποίησε ότι ο Δήμος ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου”.

Ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης παρουσιάστηκε σύμφωνος με την λήψη μιας καταρχήν απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ζήτησε οι άδειες να δίνονται εφόσον εξετάζεται η κάθε περίπτωση ξεχωριστά από τη Δημαρχιακή Επιτροπή. Μετά από μια μάλλον χαλαρή συζήτηση, και ενώ απουσίαζαν πολλοί Σύμβουλοι, λόγω του προχωρημένου της ώρας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει την επέκταση του ωραρίου μέχρι τη 1.00 π.μ., με τη σημείωση ότι θα υπάρχει σχετική απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής για κάθε περίπτωση και εφόσον τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από τον κ. Βλαντή.

Από το www.xtypos.gr