ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Την έγκρισή του στην επιβολή διοικητικών προστίμων σε 6 διαφημιστικές εταιρείες για την τοποθέτηση αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, έπειτα από εισήγηση της Διοίκησης.

Η επιβολή των προστίμων έγινε κατόπιν καταγραφής και ελέγχου νομιμότητας των διαφημιστικών πινακίδων σε οδούς και νησίδες του Ηρακλείου από ειδική επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημάρχου, κ. Σταύρου Γεωργόπουλου. Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως η επιτροπή έχει κάνει πολύ σοβαρή δουλειά “για να μπει σε άλλη ρότα το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων”.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κώστας Μήνας, σημείωσε πως καταγράφηκαν όλες οι διαφημιστικές πινακίδες, ενώ ελήφθησαν και φωτογραφίες. “Είναι μια δύσκολη δουλειά που έγινε για πρώτη φορά στο Δήμο”, δήλωσε ο κ. Μήνας. Συνολικά, καταγράφηκαν από την επιτροπή 178 παράνομες ταμπέλες (ρακέτες, μπαριέρες, τύπου πίζα και σε στάσεις του ΟΑΣΑ).

Το ύψος των προστίμων που εισηγήθηκε η Διοίκηση κυμαινόταν, ανάλογα με το μέγεθος των πινακίδων, από 1.467 ευρώ (που είναι και το χαμηλότερο όριο) μέχρι 6.420 ευρώ ανά τεμάχιο.

Το πρόστιμο που μπορεί να επιβάλει ο Δήμος δύναται να ανέλθει μέχρι τα 29.347 ευρώ. “Χαμηλά” θεώρησε τα πρόστιμα που εισηγήθηκε η Διοίκηση ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης, ο οποίος είπε ότι θα μπορούσε να ήταν υψηλότερα. Γι' αυτό τον λόγο και δήλωσε παρών στη ψηφοφορία.

Η εισήγηση πάντως ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Σύσταση επιτροπής για τη χωροθέτηση
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα η σύσταση πενταμελούς επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να καθορίσει τους χώρους προβολής υπαίθριας διαφήμισης, βάσει των κείμενων διατάξεων, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου. Η επιτροπή θα αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες και το νομικό σύμβουλο του Δήμου.

Από το www.xtypos.gr