ΡΕ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ...

Με αφορμή την επιστολή που έστειλε ο φίλος Δ.Κ, σχετικά με τον θόρυβο των απορριμματοφόρων, θα ήθελα να αναφέρω κάποιες παρατηρήσεις.

Όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ το ωράριο για την αποκομιδή σκουπιδιών δεν έχει αλλάξει, δεν έχει απασχολήσει κανέναν από δήμαρχο μέχρι δημοτικό σύμβουλο, δεν υπάρχουν αυτονόητα. Δεν έχει κανένας τους την δυνατότητα να σκεφτεί, πώς να ακούγονται ρε παιδί μου τα οχήματα όταν φορτώνουν τους κάδους, μέσα στην ησυχία της νύχτας.

Πρέπει να γίνουν παράπονα, για να σκεφτούν και κινητοποιηθούν ώστε να βρεθεί μια λύση?

Και όμως αγαπητοί συνδημότες έτσι είναι. Αν δεν υπάρξει αντίδραση, ακόμα καλύτερα αντιδράσεις, δεν παίρνουν χαμπάρι, μας θεωρούν ζώα, που με τον καιρό θα συνηθίσουμε την βρώμα των κάδων, μέχρι τον σαματά των πρωτόγονων απορριμματοφόρων.

Ο καθένας βάζει στα πεζοδρόμια πασσάλους, καβατζάρει θέσεις πάρκιν με τσιμεντόλιθους και καφάσια, κλείνει δρόμους, και ο δήμος περιμένει από τους δημότες να κάνουν τα παράπονα τους, μήπως και ασχοληθεί.

Έχουμε γράψει 5 φορές για το όργιο στην Μαρίνου Αντύπα, με την μπάρα αρχικά, και μετά με τα κολονάκια, και δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας κερατάς.
Πρέπει να το στείλουμε το θέμα στην νομαρχία μήπως?

Ο καθένας, ιδίως αν είναι και εκλεκτός, κάνει ότι του γουστάρει και δεν ανησυχεί για το αν θα υπάρχουν συνέπειες, διότι πολύ απλά δεν πρόκειται να ασχολειθεί κανείς από την δημοτική αρχή με το θέμα.

Περιμένουν να πάει ο άμοιρος δημότης στο γραφείου του τάδε δημοτικού συμβούλου, να καταγγείλει το πρόβλημα, και μετά με την μορφή χάρης! ίσως και να αποδοθεί η δικαιοσύνη.

Τέτοιου είδους μικρά παραδείγματα, είναι τεράστιες αποδείξεις για το πώς οι αιρετοί μας ασχολούνται με την καθημερινότητα και με τα προβλήματα των δημοτών.

Λες και δεν κυκλοφορούν στο Ηράκλειο, λες και δεν ακούνε το μπάχαλο που μπορεί να αναστατώσει την κοινωνία από τον θορυβώδη οχήματα αποκομιδής σκουπιδιών, λες και δεν βλέπει ότι ο γείτονας του, έχει φυτέψει πασσάλους στο πεζοδρόμιο, ακόμα και στον δρόμο προκειμένου να εξασφαλίσει τον χώρο ώστε να μην χρειαστεί να κάνει μανούβρα για να βάλει το όχημα του στο ιδιωτικό του πάρκιν.

Πότε πρόλαβαν και παλουκώθηκαν στα γραφεία τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του Γεωργόπουλου, δεν μπορώ να καταλάβω. Ίσως τα 3 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ανέλαβαν τους έχουν κουράσει, που χρειάζονται ξεκούραση στα γραφεία τους, αλλά δουλειά από τα γραφεία κύριοι δεν γίνεται.

Αν δεν βγείτε στον δρόμο, να καταγράφετε τι πρέπει να αλλάξει, τι μπορεί να βελτιωθεί, που υπάρχουν παρατυπίες, δεν πρόκειται να προσφέρετε τίποτα στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών.

Διοίκηση μέσα από γραφεία και γυάλινα κτίρια δεν γίνεται.

Το αστείο είναι ότι όλοι αυτοί προεκλογικά, είχαν ξεποδαριαστεί να οργώνουν το Ηράκλειο, ολόκληρο κομβόι, και τώρα ούτε μέσα από το αυτοκίνητο τους δεν κοιτάνε τι γίνεται στον έξω κόσμο.