ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ?

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία βρήκαν οι μαγαζάτορες περιμετρικά της πλατείας, για να επιβάλλουν τα θέλω τους.

Ετοιμαστείτε η πλατεία του Ηρακλείου θα γίνει Μπουρνάζι!

Η πλατεία του Ηρακλείου εκτός από τον ΗΣΑΠ, χαρίζεται και στους «επιχειρηματίες».
Μέχρι σήμερα, ο όποιος μαγαζάτορας, καφετεριάρχης, έκοβε δέντρα στον δημόσιο χώρο που καταλάμβανε, έφτιαχνε παρτέρια, επέβαλε με λίγα λόγια ο καθένας την αισθητική που του γούσταρε, τώρα επιβάλλουν και το τι ώρα θα κοιμούνται όσοι άτυχοι συνορεύουν τα σπίτια τους με τα μαγαζιά τους.

Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, είναι άγνωστο αν όλοι αυτοί, που έχουν «φτιαχτεί» κυριολεκτικά από τον Μαστοράκο και τον Γεωργόπουλο, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον δήμο. Δεν υπάρχει κανένας στον δήμο Ηρακλείου, από τον τελευταίο υπάλληλο μέχρι και τον Δήμαρχο, να ξέρει αν όλοι αυτοί οι κύριοι μαγαζάτορες, πληρώνουν αυτά που οφείλουν στον δήμο.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η πλατεία του Ηρακλείου, αποτελεί ανεξάρτητο έδαφος, καθώς δεν μπορεί ή δε θέλει η εκάστοτε δημοτική αρχή να επιβληθεί.
Αυτά τα καταστήματα, θα έπρεπε όχι να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά να πληρώνουν κατά αναλογία περισσότερα από τον κάθε δημότη, διότι τα σκουπίδια που παράγουν είναι πολύ περισσότερα από 3-4 γειτονιές, με αποτέλεσμα ο δήμος να χρειάζεται 3 απορριμματοφόρα μόνο για την πλατεία. Ο χώρος που έχουν απλώσει τα τραπεζοκαθίσματα, είναι πέρα του δέοντος υπερβολικός. Εφόσον και πρακτικά πλέον οι κύριοι, με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής, έχουν κάνει την πλατεία οικόπεδο τους, θα πρέπει να πληρώσουν αυτό που αναλογεί στον καθένα τους.

Σε ότι αφορά τώρα τις προϋποθέσεις, οι οποίες δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες, είναι λάστιχο στην διακριτική ευχέρεια των υπευθύνων.

Δεν χρειάζονται ένα κάρο προϋποθέσεις, μια και μοναδική χρειάζεται… να οριστεί απόσταση ασφαλείας από το πρώτο σπίτι που απέχει το μαγαζί που θέλει να παίζει μουσική μέχρι τις 1, 2, 3? τα ξημερώματα.

Για παράδειγμα στην Πεύκων υπάρχει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από την κλινική «Σωτήρα» 4-5 μαγαζιά τα οποία όσο σιγά και να παίζουν μουσική, η βαβούρα που δημιουργείται είναι αρκετή για να δημιουργεί πρόβλημα, διότι δεν είναι μόνο η μουσική, είναι οι φωνές, τα μηχανάκια, επιπλέον παράγοντες δηλαδή που ενθαρρύνονται από το μέτρο, να παραμένουν ακόμα πιο αργά στα μαγαζιά και φεύγοντας να φωνάζουν, να μαρσάρουν, και γενικώς να δημιουργούν συνθήκες δυσάρεστες στους περίοικους και τους ασθενείς του Σωτήρα.

Το μέτρο αν και η εφημερίδα χτύπος αναφέρει ότι σε άλλους δήμους έχει δοθεί η άδεια, εδώ και καιρό, στα μαγαζιά των ορίων τους, στο Ηράκλειο είχε καθυστερήσει. Αυτό που δεν έγραψε ο χτύπος ήταν αν το θεώρησε καλό ή κακό που υπήρξε αυτή η καθυστέρηση!

Πήγε να κάνει κάτι καλό ο Γεωργόπουλος, το έκανε και αυτό σκατά. Και το αναφέρω με τόσο χαρακτηριστικό τρόπο, διότι η άδειες για να παίζουν μουσική τα μαγαζιά μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες, έχουν διάρκεια 3 χρόνων.

Δε συζητάω ότι με λίγο γράσο η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια σε περίπτωση καταγγελιών, οπότε αυτοί οι άνθρωποι που ζούσαν χρόνια πριν γίνει η πλατεία αυτό το χάλι που είναι σήμερα, θα είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν με την νέα τάξη πραγμάτων που επιβάλλουν οι Illuminati του δήμου μας.

Θυμάμαι παλαιότερα, η νυχτερινή ζωή στην πλατεία μας, τελείωνε με το τελευταίο τρένο, γύρω στις 12 δηλαδή, μπορούσες να περπατήσεις εκείνη την ώρα στην πλατεία, υπήρχε ησυχία, ήταν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες. Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο κατέληξαν όπως είναι σήμερα τα πράγματα, και θέλω να ΜΑΘΩ, τι όφελος έχει ο δήμος Ηρακλείου από αυτή την μετάλλαξη.

Γιατί αν βρεθεί κάποιος και παρουσιάσει ότι ο δήμος ωφελείται μερικά εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από τις υποχρεώσεις των μαγαζατόρων, τότε το θέμα περιορίζεται μόνο στον σεβασμό που θα πρέπει να δείξουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στους περιοίκους.

Έχω την υποψία πάντως, ότι ο δήμος πληρώνεται παρά μα πάρα πολύ λιγότερα από αυτά που οφείλουν οι μαγαζάτορες, που μας δίνει το δικαίωμα να πούμε και εμείς σαν δημότες, γιατί να είναι όπως είναι σήμερα η πλατεία και να μην είναι όπως πριν 15 χρόνια.

Εμείς σαν blog θα περιμένουμε από κάποιον αιρετό που να έχει το φιλότιμο και την λεβεντιά, να μάθει και να ενημερώσει τους δημότες, πόσα είναι τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος μας από αυτή την υπόθεση.

Περαστικά μας…