ΑΚΕΠ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Αν και ήδη έχουμε εκφράσει την θέση μας για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία της Πόλης, επειδή θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους πολίτες, θα επαναλάβουμε άλλη μια φορά ότι είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε τέτοια σκέψη. Τα ανταποδοτικά οφέλη, το ποιος είναι υποψήφιος να το κατασκευάσει, από πού θα βρεθούν τα χρήματα, δεν μας αφορούν γιατί το μέλλον της Πόλης για μας δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συναλλαγής.

Το κέντρο της Πόλης έχει ήδη υποστεί μια καταστροφική παρέμβαση από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, που τα μη αναστρέψιμα αποτελέσματά της είναι ορατά σε όλους τους πολίτες.

Όσοι θέλουν να το αποτελειώσουν σχεδιάζοντας να συσσωρεύσουν περισσότερα οχήματα θα μας βρουν απέναντί τους. Γιατί αυτό θα πετύχουν. Όποιος φαντάζεται ότι με την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων θα αποσυμφορηθούν οι γύρω απ΄το κέντρο δρόμοι απ΄τα παρκαρισμένα ακόμα και στα πεζοδρόμια οχήματα είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Η δική μας πολιτική λογική δίνει προτεραιότητα στον πεζό.Επί τέλους σ΄αυτήν την Πόλη πρέπει να μπορούμε να περπατάμε χωρίς να κινδυνεύουμε. Η κεντρική πλατεία φιλοξενεί τον σταθμό των Η.Σ.Α.Π., βασικό μέσο μετακίνησης των κατοίκων της Πόλης και των όμορων Δήμων. Η διευκόλυνση πρόσβασης των πεζών σ΄αυτήν θα έπρεπε να απασχολεί όσους οραματίζονται μια Πόλη πιο φιλική στους κατοίκους της.

Η κυκλοφοριακή επιβάρυνση της κεντρικής πλατείας με ακόμα περισσότερα μηχανοκίνητα, που θα προσελκύσει το υπόγειο πάρκινγκ, σημαίνει αύξηση των ρύπων και των θορύβων και διαμορφώνει ένα περιβάλλον εφιαλτικό για τους πολίτες που αναζητούν ησυχία, ξεκούραση και αναψυχή.

Γι΄αυτό θεωρούμε ότι το προτεινόμενο έργο αποτελεί «ταφόπλακα» του κέντρου και ζητάμε απ΄τους πολίτες να συνταχθούν μαζί μας για να μην γίνει ποτέ αυτό το έγκλημα κατά της Πόλης.


Για την Συντονιστική Επιτροπή της Α.Κ.Ε.Π

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤ.ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡ.ΔΑΥΙΔ