ΑΚΕΠ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η κυβέρνηση της χώρας προκύρηξε εθνικές εκλογές στις 4 Οκτώβρη. Οι πολίτες θα αξιοποιήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα για να εκφράσουν την προτίμησή τους στα κόμματα που κατά την γνώμη τους θα προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

Η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Πόλιτών Ηρακλείου, εύχεται μέσα απ΄την κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία να προκύψει ότι καλύτερο δυνατό για την χώρα.

Τα μέλη και τα στελέχη της πολυσυλλεκτικής Κίνησής μας, με βάση τις αρχές της Ιδρυτικής μας Διακύρηξης και σαν εν δυνάμει ενεργοί πολίτες, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετάσχουν ο καθένας-καθεμιά όπως και όπου επιλέξουν ανάλογα με τις ιδεολογικοπολιτικές τους προτιμήσεις.

Η Α.Κ.Ε.Π. βέβαια δεν θα αναστείλει προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δεν πρόκειται να χαλαρώσει την δραστηριότητά της στην προεκλογική περίοδο. Γιατί όπως επανειλημμένα έχουμε διακυρήξει οι δραστηριότητες που αφορούν την Πόλη μας, είναι για μας σε απόλυτη προτεραιότητα.

Έτσι την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στην «Βίλα Στέλλα» θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση των Μελών της Κίνησής μας.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως πάντα, η Α.Κ.Ε.Π. δεν θα εκδώσει πολιτικό κείμενο που θα αφορά γενικά πολιτικά ζητήματα προτρέποντας άμεσα ή έμμεσα τους πολίτες του Ηρακλείου να προτιμήσουν συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους ή κόμματα. Θα παραμείνει, σύμφωνα με τις αρχές της, αυστηρά ουδέτερη.

Η προεκλογική περίοδος όμως δίνει την δυνατότητα να αποσπάσουμε δεσμεύσεις από τους υποψήφιους να συμμετέχουν στην νέα Βουλή, για ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά την Πόλη μας και έχει σχέση με την Κεντρική Εξουσία. Τήν απαλλοτρίωση και την παραχώρησή του στον Δήμο του κτήματος ΦΙΞ.

Στο λεκανοπέδιο Αττικής λοιπόν, σ΄ένα τοπίο που το μαύρο πια κυριαρχεί, υπάρχει ένας μοναδικός πνεύμονας πρασίνου, που με νόμο του 1987, περιήλθε το μεγαλύτερο μέρος του (15 στρέμματα απ΄τα 28) στο Δημόσιο. Το κτήμα σήμερα ανήκει νόμιμα, μετα από μια σειρά λαθεμένων, άστοχων και μερικές φορές περίεργων αποφάσεων των εκάστοτε κυβερνητικών παραγόντων, στους κληρονόμους Φιξ.

Οι πολίτες, κατά πρώτο λόγο του Ηρακλείου και κατά δεύτερο της Πεύκης, της Λυκόβρυσης και της Μεταμόρφωσης έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν προεκλογικά τις προθέσεις των κομμάτων για το αν και πότε σκοπεύουν να απαλλοτριώσουν το κτήμα ΦΙΞ και να το παραδώσουν στους πολίτες.

Γι΄αυτό η Α.Κ.Ε.Π. Ηρακλείου θα αναλάβει τις συγκεκριμένες παρακάτω πρωτοβουλίες:

Θα ενημερώσουμε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές, αν με συγκεκριμμένο χρονοδιάγραμμα, έχουν την πρόθεση να συμπεριλάβουν στα προγράμματά τους και στις ομιλίες των εκπροσώπων τους στην Πόλη μας το παραπάνω ζήτημα. Φυσικά όλος ο φάκελος του ιστορικού της υπόθεσης θα βρίσκεται στη διάθεση όποιου τον χρειαστεί.

Θα ενημερώσουμε τους πολίτες με ανακοίνωσή μας για τις απαντήσεις που θα πάρουμε, ώστε να κρίνουν από μόνοι τους όσους ζητήσουν την ψήφο τους.

Θα παρακολουθήσουμε στην μετεκλογική περίοδο όσους δεσμευθούν με κάποια υπόσχεση αν θα είναι συνεπείς ακόμα και για τον χρόνο και πάλι θα ενημερώσουμε με ανακοινώσεις τους πολίτες. Δεν θα διστάσουμε να καταγγείλουμε όποιον-α, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όπου και αν ανήκει, φανεί ασυνεπής στην δέσμευσή του, που σημαίνει ότι η προεκλογική του υπόσχεση δόθηκε για παραπλάνηση των πολιτών της Πόλης μας προς «άγραν» ψήφων. Είναι έντιμη στάση για όποιον-α κρίνει ότι δεν πρέπει ή δεν θέλει να ασχοληθεί με ένα ζήτημα μείζωνος σημασίας να σιωπήσει,παρά για μερικές ψήφους να χάσει την πολιτική του-ης αξιοπρέπεια.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες του Ηρακλείου και ειδικά όσους-ες έχουν πρόσβαση σε κόμματα ή σε υποψήφιους να αναδείξουν την υπόθεση του κτήματος ΦΙΞ, στο μέτρο που της αναλογεί, ώστε τουλάχιστον η Πόλη μας (ελπίζουμε και η χώρα μας), να βγει ωφελημένη από αυτές τις εκλογές.