ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ...

Επόμενο ήταν να υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις στο Ηράκλειο - δεν είναι δυνατόν να λες ότι ως Δήμος δεν έχεις λεφτά και να δίνεις 97.000 (μαζί με το ΦΠΑ) για πολιτιστικές εκδηλώσεις 1 μήνα!!! Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Κουτρούλης και Μ. Παντερή εξέδωσαν σκληρότατη ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

"Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Δήμου μας η οποία στο Δημοτικό Συμβούλιο της 31ης Αυγούστου 2009 έλαβε απόφαση να διαθέσει από τα χρήματα των δημοτών το απίστευτο ποσό των 80.000 Ε + ΦΠΑ για προεκλογικές «πολιτιστικές» φιέστες.

Τη στιγμή που δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ για την απόκτηση ενός τμ δεσμευμένης γης, τη στιγμή που ο Δήμος δανείζεται για να καλύψει τις στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες του, τη στιγμή που ο κος Γεωργόπουλος δεν ενημερώνει παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας το Δημοτικό Συμβούλιο για την οικονομική θέση του Δήμου, ο κος Γεωργόπουλος και η παράταξη του δείχνουν με την απόφαση αυτή πως αντιλαμβάνονται την «οικονομία» και την συνετή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Πλησιάζει όμως η ώρα που θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Ηρακλειώτικου λαού αυτοί που κατήγγειλαν «θηλείες» για την θηλιά που βάζουν στο λαιμό του Δήμου και την υποθήκευση του μέλλοντος του.

Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες και όλοι μαζί να ματαιώσουμε τα καταστροφικά σχέδια του κου Δημάρχου και της παράταξης του για την πόλη μας και να διασφαλίσουμε το δημόσιο χρήμα, δηλαδή τα χρήματα όλων μας, με κάθε μέσο…

Ηράκλειο Αττικής 3/9/2009

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Μαρία Παντερή
Κυριάκος Κουτρούλης"

Είχε προηγηθεί...

Τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης προκάλεσε η πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου να διαθέσει 97.000 Ευρώ (σ.σ στο συνολικό ποσό περιλαμβάνεται και ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας) για την πραγματοποίηση των...

...φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλεια 2009» οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν ως τα μέσα Οκτωβρίου.

Το στοιχείο εκείνο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση δεν ήταν ότι θα διατεθούν χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς όπως είναι ήδη γνωστό τα «Ηράκλεια» αποτελούν θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Οι αιτιάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι το ποσό των 97.000 είναι ιδιαίτερα υψηλό και μάλιστα σε μια περίοδο όπου το γενικότερο δημοσιονομικό πρόβλημα είναι οξύτατο.

Μάλιστα η απόφαση της διοίκησης του Δήμου να διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό για τα φετινά «Ηράκλεια» διεγείρει σοβαρά ερωτηματικά καθώς είναι συχνότατες οι αναφορές του Δήμαρχου της πόλης Σταύρου Γεωργόπουλου για την κάκιστη –όπως ο ίδιος υποστηρίζει- οικονομική κατάσταση του Δήμου οπότε εύλογα προξενήθηκαν και οι όποιες αντιδράσεις. Επίσης σημειώνεται ότι η ίδια δημοτική αρχή είχε διοργανώσει πέρσι τις ίδιες εκδηλώσεις χωρίς το κόστος να ξεπερνά τις 30.000 Ευρώ συνολικά. Οπότε η διαφορά των 67.000 Ευρώ μόνο αμελητέα δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Πάντως το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 12 υπέρ και 11 κατά δεδομένου ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Κωνσταντίνος Κουτσούκος και Μίλτος Βαφειαδάκης, όπως επίσης και ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Βασίλης Λυκούρας και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Χριστοδουλίδης.

Από την πλευρά της διοίκησης η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Νίκη Σαρηγιαννίδου ενημέρωσε το σώμα για το σύνολο του κόστους και το ύφος των φετινών εκδηλώσεων και στην προσπάθεια της να εξηγήσει γιατί «ξέφυγε» το κόστος (σ.σ το αρχικό είχε υπολογιστεί στις 60.000 Ευρώ) δήλωσε ότι «μόνο 24.500 ευρώ στοιχίζει η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα και της Ραλίας Χρηστίδου».

Εκεί ακριβώς ήταν και το σημείο που πυροδοτήθηκε το όλο κλίμα με τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχο Γιώργο Μαστοράκο να καλεί τη διοίκηση να αποσύρει το όλο θέμα και να επανέλθει αυτό σε νέα συνεδρίαση στις 10 του μηνός και κάλεσε τον δήμαρχο να γίνει διεξοδική συζήτηση για την εικόνα των οικονομικών του Δήμου ώστε να γνωρίζουν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» Ν. Μπάμπαλος ο οποίος ζήτησε την αναβολή της συζήτησης ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Βλαντής από το «Ηράκλειο – Επόμενη ημέρα» έθεσε θέμα και για τη φυσιογνωμία των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και κατά πόσο τελικά συμβαδίζουν με την προσωπικότητα της πόλης.

Έντονα επικριτική ήταν και η στάση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κυριάκου Κουτρούλη τονίζοντας πως «είναι αστείο να συζητάμε για τόσο υπέρογκα ποσά για τον πολιτισμό από τη στιγμή που σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΔΕΤΕΗΑ παραμένουν επί δύο μήνες απλήρωτοι».

Στη δευτερολογία του ο δήμαρχος πιεζόμενος από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να συμπιεστεί το κόστος»…


Από το www.zonews.gr